icon

Mám alergiu na chlad

makakova
19. jan 2021

Ahojte, každy rok keď začne zima mám problémy s rukami, objavia sa mi červené fľaky, vyrážky, suchá koža na hankach a medzi prstami , praská a niekedy až do krvi a najmä velmi to stipe páli ,a svrbí a vyzerá to hnusne. Vyskúšala som všelijaké krémy na suchú pokožku no nič, vždy v zime sa to objaví.. raz som robila v mrazakoch a bola to katastrofa. Som zúfalá , neviete mi poradiť nejaký liek alebo ozaj účinný krém? U doktora som stým nebola

zuzkaa1991
19. jan 2021

@makakova skúsili ste ah od forever??to iste mam ja s rukani v zime az stiou mi ;)

ewka9
19. jan 2021

Ak môžem poradiť obyčajnú modrú indulonu poriadne nahrubo natrieť a dať rukavičky na noc lacné a účinné 🙂alebo obyčajnú vazelinu tá je fakt zázrak 🙂

nocky
19. jan 2021

@makakova dobry den. Nase deti maju podobne problemy, mame predpisany obyc premastovaci krem z lekarne bez vone, konzervantov. Tym premastovat (prip aj tou Indulonou alebo Lipobase) a prip miesat a natierat s ichtamolovou pastou (tiez Vam namiesaju v lekarni). A potom obviazat obvazom na noc a kludne aj na den. Podla stavu.

ozkakn
19. jan 2021

Dobrý večer, ja používam takýto alebo nechtíkovy. U nás pomáha 😉

danieli
19. jan 2021

Modra indulona priemerne 6x denne, dobre je aj vzdy po umyti ruk, riad umyvat len v rukaviciach, dobre to poznam a az by som plakala od bolesti co tie ruky clovek potrebuje, ale pokial ich chranim, tym myslim ak je vonku mraz musia byt k tomu adekvatne rukavice, nie tenucke, zbytocne ruky nemacat, tym myslim riad umyvat s gumenymi rukavicami a mastit, casto, potom to zvladam

ivanizna
19. jan 2021

Tiež mám problémy so suchou a namáhanou pokožkou na rukách, drapľavé, extrémne suché a popraskané až do krvi, boľavé 😞. Objavilo sa mi to ešte len pred niekoľkými mesiacmi a skúšala som stále hydratovať s rôznymi krémami, nič nepomohlo. Až pokiaľ mi v lekárni neodporúčili Dermol, vraj ho častokrát predpisujú aj lekári, a už po týždni vidím rozdiel. Odporúčam vám určite skúsiť 🙂

dayanare
19. jan 2021

Mne pomáha najviac nechtíková masť

makakova
autor
20. jan 2021

Ďakujem, lipobase mam doma, aj som na to zabudla, aj modrú indulonu..zacnem mastit teda viackrát v priebehu dna a aj na večer, ďakujem z rady 💓

anka246
20. jan 2021

Mala som ten istý problém. Pomohol mi nechtíkový krém z lekárni.
Doma hrubšie natrieť a keď ideš von, tak papierovou vreckovkou jemne otrieť.