icon

Mám alergiu na múku

sylwi
19. apr 2013

Prosim niekoho o skusenosti v tejto sfére už neviem čo jesť a robiť každý ma iný názor. Pred 7rokmi som mala Op creva zapal medzi tenkym a hrubym plus zamotane crevo. Dali mi diagnozu MC.crohnova choroba. Odvtedy jem vsetko nijak sa neliecim len rok som sa liecila liekami. Citim sa dobre. Nemôzem psenicnu muku. Trpim kvasinami takze ani drozdie. Jedny vravia ze nemôzem nic ani psenicnu ani raznu no nijaku len kukuricnu a aku maju ludia pri cel. No a zas druhy vravia ze môzem raznu ze to nie je psenica a lepok a kukuricna ze je umelo modifikovana. Su lekari co vravia vyliecis sa pri prisnej diete ziadne cestoviny, mrka, jablka, proste proti kvasinkova plus proti pelkova dieta. Ale vsak ja neviem co mam potom jest. Je tam tolko veci. Vsimla som si akurat ze mam zvysene vetry a niekedy taky tlak v podbrusku po psenicnej muke a kvasku. Vravia ze nemozem ziadnu psenicnu muku ze to moze nasledne vyvolvat zapal a ani mleiko smotanu proste ja jem vsetko a vylucujem len to co mi uplne zle robi. Kde sa robia testy na alergiu. Robili mi Bicom- biorezonancia. Mate niekdo skusenosti aka je to vlastne ta spaldova muka? Pokial viem je celozrnna a to zas nemôzu ludi atrpiaci na zapaly criev.... Som v tom stratena hoci o tom viem dost vela neviem akym smerom sa mam vydat proti tomuto boju! Ci drsna dieta alebo z kazdeho trosku, názory su rôzne ale kde je pravda..... dik

sylwi
autor
19. apr 2013

Pri to Bico mi zistili alergiu na psenicu ale nie az taku prudku ako cel. ked mate hocikdo nejake skusenosti v podobnom stave dakujem za kazdu radu. Ak ma niekdo skusenosti so stravovanim pri chronickej kvasinke v tele budem vdacna za kazdu radu.

saska.t
19. apr 2013

@sylwi najlepsie by bolo navstivit odbornika na vyzivu v tvojom okoli,ten ti bude vediet najlepsie poradit ako postupovat,s potravin. alergiami nie je sranda a mozes na to doplatit

angua27
19. apr 2013

ahoj, priamo s Tvojou chorobou skúsenosť nemám. ale posledný rok som sa musela preorientovať na špadlovú múku, keďže na pšeničnú má môj syn precitlivelosť a môže ju iba v malej miere.
špalda je vlastne pšenica, ale taká tá úplne prvá, nemodifikovaná. tu viac: http://cs.wikipedia.org/wiki/Pšenice_špalda my sme ju odskúšali a malému nerobí ťažkosti. chutí nám a je ľahšia na trávenie. špaldová múka nie je iba celozrnná, ale aj hladká. len treba skúsiť ako Tvoje telo na ňu zareaguje. 😉

aristka
19. apr 2013

no asi ti nikto nepovedal,že z crohnovej choroby sa nevyliečiš,máš ju v sebe,vyliečiť alebo skôr potlačiť sa dokáže len zápal,podstatou je aby so príjmala stravu ,ktorá nedráždi a práve naopak obsahuje čo najmenej balanstných látok a tam patrí aj špaldová múka,mliečne výrobky robia zle aj iným v staršom veku a tebe tobôž,sama sa čudejem ,že nie si nikde sledovaná a hlavne si nebola poučená o stravovaní,takže nie niekdo povedal ,ale pekne zájdi za dietológom a raz za čas by si mala ísť na gastroenterológiu ako na preventívku

hrjanka
19. apr 2013

odporúčam napísať Dr. Kluchovi na túto stránku: http://www.celiakia.sk/lekar-radi
On ti hádam pomôže, je to odborník, mnohým už poradil. Držím palce

sylwi
autor
19. apr 2013

ja chodim na pravidelne krvne testy a sono criev, ale co sa stravy tyka jem vsetko lahke len s tou mukou mam problem kazdy ma na to iny nazor hladam niekoho kdo by mi vedel pomoct no neviem kde zacat. A razna muka?