icon

Mám astmu a hľadám alergológa v BA, ktorý nenúti do liekov.

terezia1477
21. feb 2020

Ahojte. Mam astmu zistenu už v roku a pol. V detstve to boli časté záchvaty, veľmi vysoká chorobnosť atď.. V puberte to prešlo, akoby som z toho vyrástla. Avšak ako som bola v kontakte s alergénom (zviera doma) denne tak sa prejavy vrátili. To bolo pred dvoma rokmi. Vtedy mi na par týždňov nasadila alergokogicka kortikoidy (flutiform). Po vymiznuti príznakov som to mala vysadiť. (v detstve som samozrejme brala mnoho liekov). To som ešte chodila k lekárke v Banskej Bystrici. Ta mi nedávala lieky nakoľko som problémy nemala. Ale po sťahovaní ma už nebavilo chodiť toľkú diaľku a tak som si našla lekárku tu v ba (prešla som k nej pri chorobe kedy sa obvodná chcela poradiť aku liečbu nasadiť.) Choroba po týždni prešla no táto nová alergokogicka trvá na tom aby som brala kortikosteroidy už celý život. Mne sa to až tak nepáči nakoľko naozaj žiadne problémy nemám, sprej na sťažené dýchanie vôbec nemusím používať. A tak by som chcela zistiť ci neviete
poradit alergologa v ba ktorý berie nových pacientov a je zástancom "prudonejsej" liečby nakoľko naozaj nemám žiadne problémy a dávať si veľké dávky mi príde viac skodne ako prospešné. Chceli by sme aj bábätko a brat také lieky vo vysokej dávke keď nemám problémy a roky takto fungujem mi príde zbytočne

eliska13
21. feb 2020

@terezia1477 skús Hruskovica mladsieho

ivanocka331
21. feb 2020

Ahoj, ja Ti neporadim lekára, lebo bývam na východe, avšak presne kôli tomu ani k nemu nejdem , núti ma pchať do seba kortikoidne spreje celý rok aj keď nepociťujem záťaž v dýchaní, problém s dýchaním mám len v zimnom období keď prídu vírusy, avšak už ani vtedy za ním nejdem, lebo naposledy bol Max arogantný, sa na mňa vybliakal že či si myslím že sa uzdravim keď nebudem k nemu chodiť...podľa mňa majú z toho prachy nič iné 😡😡😡😡!!!

zuzi56
21. feb 2020

@ivanocka331 aj moja mama sa lieči ako ty, problém iba v zime.ale teraz ma už 60r. a vôbec nemôže pobehnut, alebo ísť rýchlo , tak neviem

saskia_98
21. feb 2020

@ivanocka331 najdi si ineho alergologa. Ja viem ze u nas na vychode je tazko, ale raz by na mna doktor navrieskal, ta to nerozchodi jak by som spustila.. Ale vo vlastnom zaujme chod. Neber to na lahku vahu.