icon

Mám cestovať na dovolenku so žalúdočnými problémami?

24. jún 2025

Ahojte, 2.tyzden ma trapi bolest-asi-zaludka. Boli ma pod pravym aj lavym rebrom. Podla googla by mohlo ist o helikobaktera/zapal zaludla/mozno aj vredy? Na vysetrenie sa dostanem po letnej dovolenke, kedze terminy su o 2/3mes.
Isli by ste na letnu dovolenku s takymito problemami? Alebo by ste ju zrusili? Neviem, co robit. Drzim dietu, raz to boli menej, inokedy viac. Nasadila som aj prirodne veci, ktore pomahaju so zaludkom. Ale co ak ma to chyti tam? 😩🙈

Strana
z2
leona45
25. jún 2025

Za vyskúšanie nič nedate. Alebo aj z krvy sa už vie zistiť helikopter u obvodného

lucia11kob
25. jún 2025

Hadicu neurobia? A keď niekto príde s bolesťami žalúdka na pohotovosť, tak ako ho vyšetria, aby zistili čo mu je? Mame pred pár rokmi praskol vred v žalúdku, mala silné bolesti. Na urgentne jej urobili vyšetrenia a hneď na operačku..Tak nejako zistiť musia, čo človeku je

balerina2025
25. jún 2025
@lucia11kob

Hadicu neurobia? A keď niekto príde s bolesťami žalúdka na pohotovosť, tak ako ho vyšetria, aby zistili čo mu je? Mame pred pár rokmi praskol vred v žalúdku, mala silné bolesti. Na urgentne jej urobili vyšetrenia a hneď na operačku..Tak nejako zistiť musia, čo človeku je

@lucia11kob ale tak prasknuty vred, to je zas ina kapitola, autorka asi take silne bolesti nema, ked planuje ist na dovolenku.
prasknuty vred sa vyvracia vacsinou krv, ked v zaludku a ked praskne v 12tniku, myslim ze je v stolici krv

marca12
25. jún 2025

Obvodnej si sa nepytala? Nech ti predpise lieky,ak by ta tam akutne chytili bolesti. Ja by som isla. Primorska strava je zdrava,ryby,salaty a nejest nic tazke.

balerina2025
25. jún 2025
@marca12

Obvodnej si sa nepytala? Nech ti predpise lieky,ak by ta tam akutne chytili bolesti. Ja by som isla. Primorska strava je zdrava,ryby,salaty a nejest nic tazke.

@marca12 ale ked ma napr taku HITKU tak tam prave morska strava moze porobit sarapatu🙈

autor
26. jún 2025
@balerina2025

@marca12 ale ked ma napr taku HITKU tak tam prave morska strava moze porobit sarapatu🙈

@balerina2025 mam hit a laktozu😕

autor
26. jún 2025
@lucia11kob

@lucia11kob ja nemam silne bolesti. VitU pomaha. Sem tam ma uz len pichne pod rebrom. Kupila som si test na helikobaktera. Normalne fungujem. Jem. Spim. Bicyklujem😆

autor
26. jún 2025
@lucia11kob

@lucia11kob tak ked malasilne bolesti, tak to hej.. asi zistili vysoky zapal z krvi.. a prezila to? 🙏🍀💚

balerina2025
26. jún 2025

teraz ti to zistili?
teraz ti zistili?
co na to lekar?

lucia11kob
26. jún 2025

Áno prežila,chvalabohu rýchlo zistili čo jej je..

lucia11kob
26. jún 2025

Si neskúšala helicid?

balerina2025
26. jún 2025
@lucia11kob

Si neskúšala helicid?

@lucia11kob tak prasknuty vred, to je ina bolest. prajem vela zdravia

autor
26. jún 2025
@balerina2025

teraz ti to zistili?
teraz ti zistili?
co na to lekar?

@balerina2025 nieee.2roky budu😁

autor
26. jún 2025
@lucia11kob

Si neskúšala helicid?

@lucia11kob neskusala.ja skor prirodne kvoli hiy

autor
26. jún 2025

Hit

lucia11kob
26. jún 2025

Kedy ideš na dovolenku

srnka79
26. jún 2025

Helicobacter zo stolice u obvodnej. Pomerne rychla zalezitost do par dni z labaku. Prva pomoc, ak boli zaludok od zapalu kvoli tomu (farmaceuticka) napriklad helicid (male balenie bez predpisu), nolpaza atd atd. Obmedzuje tvorbu zaludocnych kyselin. Ak sa potvrdi, ze hel.pylori zapalil zaludok a robi problemy (mnohym ludom nerobi), tak antibiotika v kobminaciach cez gastro a to dost rozoberie organizmus - zazite (eradikacia 3x za pol roka, az potom mi zabralo a ponicilo dalsie veci) potom sa robi kontrolny odber, ci je hp prelieceny. Existuje aj prirodna liecba, ale kazdy je iny a castokrat nezaberie (odskusane rozne caje, babske rady). Aj negativny stres ma pri zaludku velku ulohu, bohuzial, ale nie je jedinou pricinou. Ja som bola na diete so zaludkom v chorvatsku pred 2 rokmi, dodrziavala som a prezila som to🙂 kazdy musi zvazit, ako sa citi, ci to da. Len ja som uz vedela diagnozu, takze stres z neznameho bol mensi. Pa

autor
26. jún 2025
@srnka79

Helicobacter zo stolice u obvodnej. Pomerne rychla zalezitost do par dni z labaku. Prva pomoc, ak boli zaludok od zapalu kvoli tomu (farmaceuticka) napriklad helicid (male balenie bez predpisu), nolpaza atd atd. Obmedzuje tvorbu zaludocnych kyselin. Ak sa potvrdi, ze hel.pylori zapalil zaludok a robi problemy (mnohym ludom nerobi), tak antibiotika v kobminaciach cez gastro a to dost rozoberie organizmus - zazite (eradikacia 3x za pol roka, az potom mi zabralo a ponicilo dalsie veci) potom sa robi kontrolny odber, ci je hp prelieceny. Existuje aj prirodna liecba, ale kazdy je iny a castokrat nezaberie (odskusane rozne caje, babske rady). Aj negativny stres ma pri zaludku velku ulohu, bohuzial, ale nie je jedinou pricinou. Ja som bola na diete so zaludkom v chorvatsku pred 2 rokmi, dodrziavala som a prezila som to🙂 kazdy musi zvazit, ako sa citi, ci to da. Len ja som uz vedela diagnozu, takze stres z neznameho bol mensi. Pa

@srnka79 domaci test zo stolice prave negativny. Bolo dost stresu a aj som stravu nedodrziavala. Uz sa to zda byt ok. Kolegyni ani 3tyz.atb nepomohli. Ten vit U je pre mna zazrak. Lieci aj vredy. Som stastna, ze som nan natrafila.ja by som 3tyz atb liecbu nedala... aj tak je to o tom, co jeme, ze sa HP dostane z creva do zaludka. Helik.ma kazdy, ale problemy robi pri premnozeni. Zmizla mi unava, bolesti su parkrat do dna, znesitelne. Ale ved aj v Chorvatsku su lekari, ne? 🙂

autor
26. jún 2025
@srnka79

@srnka79 ake si mala priznaky HP? Dakujem. A vysiel ti zo stolice?

srnka79
27. jún 2025

Vsetky mozne, uz som to niekde v diskusiach spominala. Tazko od zaludka, bolest, koliky po jedle, hned pocit plnosti, takmer nic som nemohla zjest, ziadne supky, korenene, mastne, vsetko poriadne pozut, schudla som 15 kg za rok. Najprv mesiac nolpaza alebo co mi to dala, nepomohlo, ale ja som sa docitala, ze to moze byt hp, takze som poziadala obvodnu o test zo stolice a vysiel mi, potom cakanie 2 mesiace na gastro, kde videl zapal. Atb preto nezabrali, ze nebola vhodna kombinacia atb ani dlzka. Takto ma trapil 2x po sebe, lebo priserne bolesti, nespavost, chudnutie nadalej, az som si nacitala, ze eradikacia ma byt u mna pri odolnom kmeni poriadna - vhodna kombinacia, k tomu inhibitor protonovej pumpy - cize lieky ako nolpaza, dieta a az tri tyzdne atb, co bolo hrozne a rozobralo ma to. 2 roky som sa davala dokopy, v podstate mi to rozhodilo aj hormony a hodilo do perimenopauzy. Ale postupne ok, oen si este musim davat pozor na jedlo, stres, spanok atd... akoze priznaky take, ze ked si clovek vygoogli, tak vsetky😵‍💫🤣

srnka79
27. jún 2025

A zabudla som najhorsie - priserny reflux a stipanie v krku, hrdle, palenie v celom hrudnom kosi, kyslo v ustach, musela som spat takmer posediacky a cele noci hore a popijat sulinku, vodu na zmiernenie kyslosti. Hrozne sa mi grgalo zo vsetkeho, ale tak, ze sa cely barak otriasal😂 samozrejme z nevyspatosti a bolesti depky, podrazdenost, bolo to priserne obdobie, minimalne ten prvy polrok, ked sa zistovalo a "liecilo".

srnka79
27. jún 2025

S domacim nemam skusenosti, netusim, nakolko je spolahlivy. Vzdy som to riesila cez obvodnu, pretoze tulpas na gastre mi robil 3x hadicu za polroka a az pri tretej sa mu uracilo odobrat vzorku na urcenie citlivosti hp. Moj sucasny gastros krutil hlavou, ze dovi... tak hlavne nestresovat a uzit si dv. Su aj cajiky na liecbu zaludka, ked je zapal slabsi, tak krasne zabera repik, harmancek a podobne.

autor
27. jún 2025
@srnka79

S domacim nemam skusenosti, netusim, nakolko je spolahlivy. Vzdy som to riesila cez obvodnu, pretoze tulpas na gastre mi robil 3x hadicu za polroka a az pri tretej sa mu uracilo odobrat vzorku na urcenie citlivosti hp. Moj sucasny gastros krutil hlavou, ze dovi... tak hlavne nestresovat a uzit si dv. Su aj cajiky na liecbu zaludka, ked je zapal slabsi, tak krasne zabera repik, harmancek a podobne.

@srnka79 harmancek pijem dlhodobo.moze sa to? Mozno aj 2roky uz 1salku denne

srnka79
27. jún 2025

Netusim, ja som skusala vsetko mozne a nieco sa smie len 2-3 tyzdne, ujo google alebo nejaky herbar pomoze🙂. Harmancek je asi z tych miernejsich, ale ja osobne som za striedanie

Strana
z2