Mám depresiu, bezmocnosť, úzkosť a nezáujem o nič

13. aug 2023

Žienky, mám strašnú depresiu,bezmocnosť, úzkosť, nezáujem o nič. Ako sa z toho dostať?Ako opäť nabrať chuť do života?

madeline1
13. aug 2023

Skus sa objednat k psychologovi, vyskusaj online psychologov, napr stranku ksebe.sk alebo ipckochat.sk. Ako druhy bod by som poradila urobit si hned niecim radost, vybehni von nachvilu, nieco si kup, alebo si lahni, zapni serial a oddychuj. Utried si myslienky, co chces v zivote, co ta robi stastnou, ale aj za co dakujes, aj to je dolezite...moze to byt cokolvek, i to, ze mozes robit cokolvek, cim by si si urobila radost. Mozes ist i navstivit niekoho koho mas rada. Odporucam malymi krocikmi nasmerovat seba tam, kde si stastna a psycholog ti pomoze najst strateny pocit stastia kladenim vhodnych otazok, ktore ti ani nenapadnu, no pomozu ti zistit, co chces al. nechces, ty na ne budes odpovedat a rozhodovat sa. Tie male krociky su vsak dolezite, musis sa dostat do pohody, aby si mala silu najst svoje stastie, naplnenie v zivote, ktore si stratila. Totizto i potreby cloveka sa v case menia, preto obcas mame taketo pocity smutku. Mozno ti staci oddychnut si, alebo ti chyba polovicka, alebo potrebujes zmenu prace, ale zmysel zivota potrebujes, ten ma byt trvaly a spravidla je vo vztahoch, vo vztahu k sebe samemu a vo vztahu k druhym.

autor
13. aug 2023

@madeline1 som objednaná ku psychológovi.Ja viem z čoho ju mam. A práve preto ,že sa to už nedá zmeniť sa v tom utapam a trápim

0silvia0
13. aug 2023

A co si uz zatial podnikla? Lebo ak uz chodis 10 rokov na terapiu a teraz ta zacnu vsetci posielat k psychologovi.... napis viac, cim to zacalo, ako to pokracuje atd.

autor
13. aug 2023

@0silvia0 nechodím ešte nikam 8ba som sa objednala

0silvia0
13. aug 2023

A co ti sposobilo depresiu a nechut do zivota?

madeline1
13. aug 2023

@0silvia0 ved ona vie, nas detaily trapit nemusia. Dolezite je, ze vie z coho je smutna a ze podnikla nejake kroky. Viac jej pomoze psycholog, ktory sa vyzna.

0silvia0
13. aug 2023

@madeline1 aha, tak potom na co tu pise? Ak niekto ziada pomoct tu na fore, tak treba napisat viac. Ak nenapise, tak sa poradit neda. Len poslat k psychologovi. To je taka vseobecna rada, ktoru vie aj sama. Podla mna sa autorka chce trocha posunut, kym sa jej dostane odbornej pomoci.
Aj clovek so zivotnymi skusenostami moze pomoct inym pohladom na problem. Ak bude autorka chciet, napise viac, ak nebude chciet napisat viac, diskusia pojde do stratena ako desiatky inych diskusii. Ja by som to nechala na nu a na jej rozhodnutie😉

madeline1
13. aug 2023

@0silvia0 vela ludi ani nenapadne ist k psychologovi, ak by ale chodila, tak by sa necitila...je dobre, ze sa prihlasila...ja som radila aj ine veci...podstata je to, co uz odznelo. Samozrejme nechcem sabotovat diskusiu, mozno mas podobne skusenosti a budes vediet pomoct aj konkretnejsie, to by bolo pre autorku najlepsie.

0silvia0
13. aug 2023

Autorka, neviem ci riesis sklamanie v laske, problemy v praci, alebo medziludske vztahy.
Podstata je kym sa dostanes k psychologickej pomoci, nerezignovat. Skus prinutit aspon tvoje telo k cinnosti. Cinnost a praca posiluje ducha.
Aspon vramci moznosti sa hyb a skus mat aspon svoje telo pod kontrolou, ked uz dusa je vyhoreta. Ci uz pojdes na prechadzku, ci si skusis doma zacvicit. Najdi si podcasty od psychologov, pocuvaj a posilni sa zatial radami, urcite nieco najdes co ta oslovi a co bude relevantne k tvojmu problemu.

3009
13. aug 2023

Navštíviť psychiatra.

deti95060810
13. aug 2023

tiež si myslím že psychiatra.... to vyzerá na tabletky...

zmrzlinka2021
13. aug 2023

Pri depresii potrebuješ pomoc lekára, psychológ nestačí

barborachors
13. aug 2023

pohyb, šport... z liekov priberies a bude ti len horsie. Potrebuješ dobrú stravu,vitamíny a pohyb.