icon

Mám hemoglobín 53: Ako zvýšiť hladinu železa?

katarina51941
29. apr 2024

Žienky.Bola som na preventívke u obvodnej a brala mi krv. Zistila že mám hemoglobín 53. Okamžite predpísala železo sorbifer durules 100mg/60mg.
Prosím vás akú náhradu si namiesto tohoto kúpiť. Čo beriete vy?

Strana
z3
katarina51941
autor
27. máj 2024

@vsetci
Tak ja som živý dôkaz že sa to dá 🤣🤣
Naozaj som mala hemoglobín 53. Overovala som si to u dr či som zle počula. Za necelý mesiac som to dokázala vytiahnuť na 75. 3 dní som brala surbifer ale nedokázala som to lebo mi bolo po ňom strašne zle. Kúpila som si narosan, pila Korytnicu z prameňa jedla repu a dokonca ja čistá abstinentka čo ani šampanské nepila som začala piť červené vinu. Ale aj to som už prestala 😀🤣 nesmakovalo mi 🤣🤣 kontrola zas neskôr. Doktorka prekvapená že za necelý mesiac som to vytiahla cez 20.
A vyhla sa tak transfuzii 🤜🤛

sarahh09
27. júl 2025
@katarina51941

@vsetci
Naozaj som mala hemoglobín 53. Overovala som si to u dr či som zle počula. Za necelý mesiac som to dokázala vytiahnuť na 75. 3 dní som brala surbifer ale nedokázala som to lebo mi bolo po ňom strašne zle. Kúpila som si narosan, pila Korytnicu z prameňa jedla repu a dokonca ja čistá abstinentka čo ani šampanské nepila som začala piť červené vinu. Ale aj to som už prestala 😀🤣 nesmakovalo mi 🤣🤣 kontrola zas neskôr. Doktorka prekvapená že za necelý mesiac som to vytiahla cez 20.

@katarina51941 narosan čučoriedka vám pomohol?

majamat
27. júl 2025
@katarina51941

@vsetci

@katarina51941 moja mama bola tiez jedno obdobie chudokrvna a pomohlo vino.

ahhola
28. júl 2025

Znama mala hgb 60 a mudr spustila taky poplach, ze transfuzku, odmietla, hosp., to tiez, tak ju dali lna lehatko s vylozenymi nohami, musel pre nu prist chlap a slubit, ze bude lezat doma PN a kludovy rezim...cca 20rokov nazad a nemala ine ochorenia. 🍄 Casto na to myslim, ako to moze byt induvidualne, hodnota hgb, kolegyna mavala 140 a bola vzdy plna energie, energicka baba... Ja s biedou 120 hranicu, podla mna som po menzese klesala tak na 100,lebo som bola doslova nevladna. Zeny to maju tazsie kvoli krvnym stratam, ako chlapi.

majamat
28. júl 2025
@ahhola

Znama mala hgb 60 a mudr spustila taky poplach, ze transfuzku, odmietla, hosp., to tiez, tak ju dali lna lehatko s vylozenymi nohami, musel pre nu prist chlap a slubit, ze bude lezat doma PN a kludovy rezim...cca 20rokov nazad a nemala ine ochorenia. 🍄 Casto na to myslim, ako to moze byt induvidualne, hodnota hgb, kolegyna mavala 140 a bola vzdy plna energie, energicka baba... Ja s biedou 120 hranicu, podla mna som po menzese klesala tak na 100,lebo som bola doslova nevladna. Zeny to maju tazsie kvoli krvnym stratam, ako chlapi.

@ahhola neviem ako by som vyzerala dlhodobo,a le ja som normalne mavala 150-160. v tehu samozrejme menej,a le to v zasade ani mene nie je, len je vacsi objem krvi, ktora je viac rozriedena,c ize menej koncentrovana.
no po porode a po transfuzke som mala 80. to uz som citila. pred transfuzkou tazko povedat,a lea si viac ako 60 byt nemohlo. a teda to uz som priznaky mala,a le asi je dolezite,c i to klesa psotupne,a lebo nahle. porganizmus sa dokaze kdecomu prisposobit.
ked mi dali dalsiu trasfuzku, mala som 100 a uz mi bolo lepsie. no pri nejakej namahe v praci by som to ais pocitila. uz len preto, ze ja som zvyknuta mat hodnoty ovela vyssie.

Strana
z3