icon

Mám herpes a bojím sa, aby ho nedostal aj novorodenec

Včera o 19:31

Ahojte, asi budem mať hepres urobila sa mi taká vyrážka biela tak mám strach aby sa mi to nerozisirilo. Hneď som to natrela krémom zorivax duo. Doma mám 2,5 týždňového novorodenca. Ako mám eliminovať aby som ho nenakazila? Pusinky a takéto k tvári si ho nedavam od pôrodu pretože viem že herpesy mávam takze to som nechcela riskovať a tak isto nedavam pusu ani na ručičky pre istotu. Dnes mám aj rúško pri nej. Len sa skôr bojím že pri prebalovani alebo kŕmení že nejako cez ruky jej to môžem preniesť.. no nie je mi všetko jedno keď som čítala aké to je prvých 6 mesiacov nebezpečne..

anonym_2bcfa1
Včera o 19:38

@anonym_autor biela vyrážka nie je herpes.
Pokiaľ máš rúško, tak nestresuj. Kúp si naplaste na opary, budeš to mať komfortnejšie ako s ruskom. Aj keď si myslím, že podľa popisu herpes nemáš.
Cez ruky jej to preniesť nemôžeš, pokiaľ si ten opar nechytaš.

reela
Včera o 19:39

Umyvaj si ruky casto. Ak kojis, tak imunoglobuliny v tvojom mliecku by ho mali o to viac chranit pred priebehom infekcie. Skus na ruky aj dezinfekciu - detol a podobne, len davaj pozor, aby si sa s cerstvou dezinfekciou na ruke nedotkla pokozky babatka - velmi citlivo reaguju.

autor
Včera o 19:41
@anonym_2bcfa1

@anonym_autor biela vyrážka nie je herpes.
Pokiaľ máš rúško, tak nestresuj. Kúp si naplaste na opary, budeš to mať komfortnejšie ako s ruskom. Aj keď si myslím, že podľa popisu herpes nemáš.
Cez ruky jej to preniesť nemôžeš, pokiaľ si ten opar nechytaš.

@anonym_2bcfa1 ďakujem poviem pravdu hepres som už nemala asi rok a zabudla som aj ako to vzniká :/ takze som sa hneď zľakla či to nie je herpes..

autor
Včera o 19:42
@reela

Umyvaj si ruky casto. Ak kojis, tak imunoglobuliny v tvojom mliecku by ho mali o to viac chranit pred priebehom infekcie. Skus na ruky aj dezinfekciu - detol a podobne, len davaj pozor, aby si sa s cerstvou dezinfekciou na ruke nedotkla pokozky babatka - velmi citlivo reaguju.

@reela áno dávam jej moje mlieko niekedy cez prsník a niekedy si odsavam a cez striekacku pije..
ano takú dezinfekciu mame doma tak pridám aj to. Ale teoreticky umývanie pod teplou vodou mydlom by malo zničiť vírus nie?

reela
Včera o 19:45
@anonym_autor

@reela áno dávam jej moje mlieko niekedy cez prsník a niekedy si odsavam a cez striekacku pije..
ano takú dezinfekciu mame doma tak pridám aj to. Ale teoreticky umývanie pod teplou vodou mydlom by malo zničiť vírus nie?

@anonym_autor myslim, ze ano, az tak to hrotit nemusis, len pre pocit, ze si urobila maximum, to mozes pridat

anonym_daed9a
Včera o 19:49

davaj si naplaste uz teraz, su denne aj nocne

anonym_ab6782
Včera o 20:48

Mala som herpes pri novorodencovi, pouzivala som prvy den rusko, potom naplaste. A samozrejme zvysena hygiena a dezinfekcia.Nastastie to nechytil 🙂 super je, ze kojis, to ho trosku viac chrani 🙂

anonym_6ceda5
Včera o 21:04

moje dieťa malo v 3 m herpes. všetko ok.

anonym_62cac6
Včera o 22:45

@anonym_autor ach jaj čo som sa ja naplakala kvôli herpesu a bábätku keď som mala... Strašne som sa bála , strašne moc...
Každopádne treba si to prelepit, nosiť rúško ideálne ( počas dňa sa milión krát chytíme za okolie úst ani to neevidujeme). Ja som pri manipulácii s tými lepeniami používala aj jednorazové rukavice, inak celý deň som umývala ruky 838293x pod horucou vodou , dezinfekčným mydlom a za tým dezinfekcia na ruky. Nejdem hovoriť v akom stave som mala kožu....
Raz som už mala herpes ( nevedela som o Tom ešte ) a dala som jej pusu na líco... Nič sa nestalo , hneď ako som na to prišla som ju okupala. No hroza....strach strach strach . Som zdravotnik , tieto veci beriem trošku inak. Človek čím menej vie tým je viac ok.