Mám ísť na pohotovosť pri podozrení na zlomeninu?
Ahojte isli by ste na pohotovodt kebyze mate podozrenie na prasknutu alebo zlomenu kost na prste nohy? Neviem pride mi tp ako blbost ale dost ma to boli pri chodzi asi by to chcelo rtg
@luteam keby sa mi úraz stal dnes, išla by som na pohotovosť.
Stalo sa to vcera, dik za radu dievcata
Choď, kľudne. Ale teraz nie o 10 večer, vtedy ťa pošlú do 🍑.
choď dnes, v podstate sa obuj a choď…
Dobre snad ma neposlu do pecka ze som prisla kvoli prstu na nohe 😅 ale tak asi radsej skocim
Ja som si zlomila malíček na nohe (samozrejme v piatok ráno som ho nakopla, poobede noha fialová 🤦♀️), normálne urobili rtg, spevnili a na kontroly som už chodila na chirurgickú ambulanciu v najbližšej poliklinike. Vôbec neriešili, že malíček na nohe. Zlomenina je zlomenina a ambulancie už otvorené neboli, keď mi to sfialovelo a opuchlo celé…
Dobre snad ma neposlu do pecka ze som prisla kvoli prstu na nohe 😅 ale tak asi radsej skocim
@luteam cez deň ťa nepošlú, je to okey. Mňa raz sestrička pochválila, že som s vodou v kolene prišla až ráno nie večer 😅
Vyšetrujú tam za den milión banalit ... zlomený prst pripadne prasknutý banalita nie je. Chod
@luteam bola som takto so synom, mal vtedy 12, zakopol v sobotu večer okolo 8. Nejak ho to nebolelo, neopuchlo hneď, sledovali sme, čo sa bude diat... nuž a ráno fialový malíček, spuchnuty a silná bolest. Tak sme teda išli, urobili mu rtg, ošetrili, dostal barle. Vraj prasknutý. A údajne je to väčšia bolesť ako keď je zlomený. Na ďalšej kontrole po týždni dostal dlahu. Určite chod. Úplne to tam brali normálne. Liečil sa dlhšie ako mesiac vtedy.
V podstate nič take svetoborné ti s tým nespravia (rtg a dlaha), ale aj to vie prijemne pomôcť, aby sa to nehýbalo a nebolelo. V každom prípade, s týmto je normálne ist na pohotovost a nie je to obťažovanie, je to čerstvý uraz.
Ja som bola na pohotovosti so zlomenym malickom na nohe a nikto sa nad tym nepozastavil.
@luteam mne syn skocil na ruku nemala som tam nic absolutne, ale bolelo ma to tsk som sla hned na pohotovost a bolo to zlomene.
Ja keď som si zlomila prst na nohe, tak som volala, či mám prísť. Povedali, že netreba, že mám zafixovať o druhý prst, že aj tak nič iné neurobia…
Ja keď som si zlomila prst na nohe, tak som volala, či mám prísť. Povedali, že netreba, že mám zafixovať o druhý prst, že aj tak nič iné neurobia…
@oriesocek súhlas ja som ani nevolala, ľadovala som, to zmiernilo opuch ...
Vtipnejsie bolo, že úraz sa mi stal v júni a v októbri ma začal prst bolieť... Prechod z otvorených na uzavreté topanky a mňa bolel ten zlomený prst ale len pár dní našťastie, mala som papier na chirurgiu ani som nešla... Prešlo ako sa u nás vraví... prešlo jak psa motor
Išla by som na pohotovosť.
Ja som takto pred rokom zakopla o posteľ s maličkom bolo večer bolelo to ale išla som spať.Na ďalší deň celý prst opuchnutý fialovomodry nevedela som ani chodiť tak ma to bolelo.Spravili mi RTG a že prasknutá kosť,zafixovali malíček o vedľajší prst a vyše mesiaca som bola na PN.
Skoro ma šľak trafil doma a za takú blbosť že zakopnutie.Horsie bolo že nedali mi žiadne vychádzky,ale aj tak som chodila von.
@luteam ahoj, ak mas zivotnu poistku, urcite chod 👍
Okrem toho, nohy potrebujeskazde obmedzenie a bolest nohy ma vplyv na cele telo - buded krivat alebo neprirodzene dostupovat, rozboli ta chrbat, krk, krize
Dnes sa mi zapichlo do nohy železo asi 1 cm nevyzidenfikoval som môže sa zapáliť
Dnes sa mi zapichlo do nohy železo asi 1 cm nevyzidenfikoval som môže sa zapáliť
@peter5411 jasne, ze moze.

@luteam isla by som ak sa uraz stal dnes/vcera. Ak pocas tyzdna chod k obvodnemu po VL na chirurgiu