Mám kovokeramický mostík a zistili mi alergiu na nikel a kobalt
Dobrý deň,
Prosím Vás stretol sa s tým niekto, že mal túto alergiu a kovokeramicky mostík a spôsoboval problémy v ústach?
Mám kovokeramicky mostík, ktorý presne obsahuje nikel a kobalt a zistili mi silnú alergiu na tieto zložky.
Moje problémy trvajú už rok.
Mám silné bolesti v ústach, palenie dasien.
Alergiu mi zistili len nedávno, keďže som sa pred rokom vydala iným smerom.
Najprv neurologia, potom orl, neskôr infekčné milión vyšetrení nebudem tu všetky rozpisovať ale všetky mi vysli v poriadku až na toto, a až TERAZ sa mi prišlo na túto alergiu.
7.8 mi ma zubár vybrať mostík a korunku.
Len mám už strach,že mi nepomôže ani to.
Stretol sa s tým niekto?
Ja mám alergiu na tieto kovy (zatiaľ len vytestovanú, nie prejavenú), ale presne z tohto dôvodu mi ani nechceli nič "do úst" vložiť...
dokonca ma lekári zrušili, keď som si chcela dať vytrhnúť zub(y) a dať si impantát(y),
mám totiž jednu lopatku farebne odlišnú (mŕtvu) a chcela som to istého času zmeniť.
No, neprešlo mi to.
Uvidím, ako to budem riešiť v budúcnosti...
...
ja osobne si myslím, že odstránenie alergénu vám pomôže,
ale bude to chcieť čas, kým organizmus zistí, že už nie je bombardovaný alergénom.
Asi by pomohli aj lieky na zmiernenie alergie (aspoň dočasne)
@0silvia0 nielen kvôli tomu a nielen tento zub, mám viac problematických zubov a tento predný som chcela poriešiť spolu s ostatnými v celkovej narkóze,
ale napokon mi vytrhli len tie najakútnejšie (v lokálnej anest.) a náhrady sme -po zistení mojich alergií- neriešili.
Ten mŕtvy zub mi vpredu fakt "svieti" tmavosťou, i napriek tomu, že mám na ňom fazetu...
@magimary tak super že ti nedali tento materiál... ja som nevedela ze mam silnú alergiu na tie kovy...
Aj keď bizuteriu som prestala už dávno nosiť, lebo ma z nej boleli uši a vôbec ma teda nenapadlo,že to spôsobuje práve ta alergia. Až teraz mi dáva všetko zmysel...
Tak už len dúfať že keď sa to vyberie konečne budem mať kľud po roku.
No strach mám už veľký že nezaberie ani to
@ssandyy Ahoj, prosim ako si dopadla? mam rovnake problemy. Uz som cela preskenovana, vysetrena od hlavy po paty, vytrhane predne zubky :( lebo bolest sa objavovala na nich ale ani to nepomohlo. Mam kovokeramicky mostik vedla tých co boleli, Uz mi to napadlo ci to nebude tym mostikom .... budem ti velmi vdacna ked das vediet ci ti ho dali dolu a ci to pomohlo. Dakujem

@ssandyy ak je na príčine alergia, tak sa problém vyrieši, treba si dať urobiť mostík z nekovového materiálu. Ja tak tiež mám, ale vedela som o alergii ešte pred tým.