Mám málo bielych krviniek a krvných doštičiek
Som sice uz 1,5roka po porode,ale napadlo ma spytat sa prave tu vas,ktore mozno mali to iste ako ja.Viem,ze mnohe z vas ma odsudia,ze to sem nepatri,ale ked som videla kategoriu-som mama-moje zdravie,tak preto skusam napisat prave tu.Zistili mi z krvi,ze mam malo bielych krviniek a krvnych dosticiek.Poslali ma na hematologiu,no tam musim cakat mesiac az dva na termin.Mam trochu strach,co to mozebyt,alebo z coho to je,alebo ako ich mnozstvo zvysit.Nie je tu niekotra z vas,co je na tom podobne?Dakujem.
@isabella22 bola som u svojej obvodnej,ale u nas vmeste to zrusili,takmusim ist do vedlajsieho mesta,a tam sa tak dlho caka.mam to vraj znizene o trochu,nie moc,ale predsa mam strach,ked este musim dlho cakat,kym zistia preco je to tak
@mischell0110 teraz kde ides do trencina???neboj sa pokial to mas trochu nemaj strachy mam chlapa hematologa☺
dcera-19- mala toto pred rokom,ale jej to zistili v podstate nahodou,mala vysoke teploty vzdy vecer,zvacsenu uzlinu-nebolestivu-na krku,a inak nic,ziadne ine priznaky,tak sme sli za doktorkou,jej sa to nepozdavalo,dala jej urobit komplet KO aj diferencKO. tam to zistili,presne ako pises,malo bielych a trombocytov a jej navyse aj ine zblbnute hodnoty,nejake ...fily...presne to by som sa musela pozriet do sprav...,opakovane jej robila odber toho isteho o dalsie dva dni,opat podobne hodnoty...potom nas poslala na hematologiu,odber krvi na sklicko,tam sa zistuje ci nie su nejake patologicke zmeny na krvinkach,apod
nastastie sa nepotvrdili,o dalsie dva dni dalsi odber krvi na dif.KO,postupne sa honoty zvysovali-bez akejkolvek liecby-mala ale vysoke monocyty,takze dr.usudila,ze mozno v minulosti prekonala inf.mononukleozu-skryto- cize,je mozne,ze si tiez cosi prekonala a nevies o tom..daj si urobit krvny obraz,ak mas moznost u niekoho ineho,skor nez mas ten termin,len pre vlastne upokojenie,moja mala vysoke hodnoty,ty pises,ze len zvysene...
@isabella22 ano do TN.dakujem,ukludnila si ma aspon trosku,no aj tak mam obavy,z coho a preco to je a co dalej
@maria123 no neviem o nicom,ze by som nieco prekonala.u nas jeto tazko,ked chcem ist inde nakrv alebo podobne,ked patrim kinemu dr.
@mischell0110 bud v klude...ja som dlhe roky anemicka a mam 1.stupen trombocytopenie...mam malo cervenych krviniek a dosticiek...su to roky...nijak sa na to neliecim,len som sledovana...treba jest cucoriedky,maliny,spenat,oriesky,cviklu..(suroviny na zelezo,vapnik,draslik a podobne...)...bud kludna,drzim palce 😉
@motiilik no janemam malo cervenych,ale bielych-neviem,ci to je rozdiel,ci to iste.
Leukocyty by som nejak neriešila a na trombocyty veľa veľa železa papkať,vsetko co obsahuje železo.
@isabella22 Dobry den.Mohli by sme prosim popísať?

Jujha a to kde pre boha cakas tak dlho u akeho doktora??pokial to mas malo znizene nemusis mat obavy...