Mám neuveriteľnú trému
Ahojte mamuľky.Prosím vás,chcela by som poprosiť o rady ako sa zbaviť trémy.Totižto kdekoľvek idem mám hroznú trému,dostanem z toho žalúdočné ťažkosti.Je jedno či idem po dlhšej dobe do práce(napr.po Pnke),s deťmi doktorke,prípadne so sebou,keď idem na úrad,dokonca aj na zábavu.Niekedy je to už ozaj nepríjemné,a už neviem ako to "predýchať".Snažím sa nato nemyslieť keď mám niekam ísť ale jednoducho sa to nedá ignorovať a čím ďalej,tým je to horšie☹
@mamula2 zvýšiť sebavedomie alebo sa viac vystavovať podobným situáciám, kedy máš trému. 🙂 Ja som tiež bola trošku trémistka na strednej. Spievala som v kostolnom zbore a raz ma učiteľka "donútila" čítať Božie slovo či ako sa to volá. Strašne som stresovala, počas čítania som sa ani raz na ľudí nepozrela, ale tak sa mi to zapáčilo, že nabudúce som sa sama pýtala, že chcem. Teraz sa už dlho venujem priamemu predaju a kecanie s cudzími ľuďmi - to je to, čo ma naozaj baví. Niekto má s tým problém, ja sa v tom vyžívam. Prípadne skús nájsť nejaké cvičenia ako sa toho zbaviť... všetko sa dá, len treba chcieť. 🙂
jasne ,ze je to o sebavedomi...to chce trening...alebo ako moja babka hovorila"coho sa bojis, chod, a dotkni sa toho"...
Ja si to uvedomujem,len som nevedela ako s tým "naložiť" 😒
@mamula2 vyzneje to smiesne,ale ja som mala taku fobiu z pavukov, to si nevidela...potom ma to nas..lo. a donutila som sa doslova, chytila som ho do ruky a zistila som,ze ved to mi nic neurobi...a moja matka mala presne, co ty, trvalo to sice roky, ale postupnym tréningom preslo...pomoze zopar dobrych knih...googli 🙂
ďakujem dievčatá pokúsim sa nejak to zvládnuť s vašimi radami sa mi to dúfam podarí
presne viem, o čom hovoríš...moja rodina tiež...keď niekde ideme, tak už sú všetci v aute a ja sedím na WC 😢 ...ale už na tom pracujem a snažím sa na to nemyslieť...a začína to zaberať. 🙂
Nesuhlasim. ....psycholog smer vôbec nie..skôr sa skúsiť. Nezaoberať s tým. Stále. V hlave.

@mamula2 smer psychológ...nie som síce ich zástanca ale byť mimo kvôli každodenným situáciám je naozaj cez limit.