icon

Mám niečo s mozgom?

sylwi
16. aug 2013

Caute mam 27 rokov vsetko sa to zacalo tym ze sa mi pretazil organizmus dve male deti stres nedostatok spanku. Raz som mala hyperventilaciu lebo som dostala stasny tlak do hrudnika zle sa mi dychalo a zlakla som sa ze je infarkt bolo to po Op.kolena Odvtedy sa snazim byt vnutorne zrovnana a nemat stres vela spat a nic neriesit. Ale casto krat uz to mam aj dva tyzdne pocas dna mam tlaky v hlave a zalahnute usi ako kazdy den tlak v usiach tieto tri dni tie usi presli.Ale mam tlak v hlave a potom take akoby ja neviem mravcenie po tvari mozem tvarou hybat ale je to take zvlastne mravcenie neviem ci trpnutie casto je to spojene vsetko dokopy. Nemam ziadne cierno pred ocami ked som velmi unavena mam pocit ze vidim hmlisto boli ma ja niekedy krcna chrbtica rano ale neviem ci by to mohlo viest az tak daleko za posledny mesiac som chudla 2kg. Citim sa vycerpane a ked mam skoro kazdy den ten tlak v hlave tak sa niekedy zlaknem zeby nieco s mozgom...Je pravda ze dnes som pocas noci bola dva krat hore lebo mali plakal. Mavam aj tlak n ahrudniku a stazene dychanie. Testy krvi spred dvoch tyzdnov boli v poriadku e EKG a krvne testy na strdce mi boli robene. Povedali ze som pretazena niekedy si ani nerobi stres ani nema strach a uz sa zobudim s tym tlakom a mravcenim ppo tvari je to taky zvlastny pocit vtedy som taka malatna a necitim sa ako ja. Niekedy sa mi to strieda bud sa mi tazko dycha a mam ten tlak alebo mam tlak v hlave. Mozem mat tak skor predporazkove stavy mozgu? Ake su priznaky? V zivote som nic take nemala a je to strasne neprijemne. dakujem

sangre
29. aug 2017

Ahojte prosim baby co myslite co mi.moze byt stale sa mi mota hlava ale.neni to ako stav na odpadnutie ale len take zle videnie jak.keby som.bola.mierne pripita zacalo to bolestou krku ale nie.ako chripka potom mi zacala trpnut sanka az do.licnych kosti taky tlak jak keby a tlaky do hlavy a do nosnych dutin a take tlaky do usi az take pichanie idem na ORL vysetrenie len.mam z toho fakt strach co to moze byt dufam.ze nemam.nic na mozgu ...rano ked idem.behat boli ma jak.keby pazerak jak je a vystreluje do chrbta zacne mi trpnut ksich hlavne ta sanka a licne a motat hlava ...najhorsie je ze to.mam cely den momentalne som.na flectoroch ztych sa mi ulavi asponnkvoli tomu trpnutiu a ta bolest usi aj oci ma bolia ...cy den vidim tak neostro proste citim.ze daco nieje v poriadku .

kristina0307
31. aug 2017

@sangre ahoj.neviem ti moc porafit,ale napriklad mna bolievala velmi hlava presne na cele a necitila som sa celkovo dobre,mimochodom hlava boli furt no a sla som dokt,krcnemu a zistil mi cez rentgen cistu v nosovych dutinach.nenapadlo by ma ze ztoho moze taktk boliet hlava,a som velmi unavena.Mozno ze mas nieco s chdbticou a to ti sposobuje bolest .Drzim palce aby to nebolo nic vazne a aby si bola coskoro fit
U

kittykat22
31. aug 2017

@sangre to vypada ze mas niekde usadeny vntorny zapal. Nemas zvacsene uzliny? Ja som toto mala a mala som zapalenu uzlinu pod sankou a znej mi tlacilo vsetko od usi, oci, nos hlavu - ako je to tam vsetko prepojene. Dostala som ATB na 7 dni a bolo po probleme. Som sa velmi bala co to moze byt, a taka banalita 🙂 Z ordinacie ORL som vysla vesela po 10 minutach 😀

sangre
1. sep 2017

@kittykat22 ahojky no uz mam po vsetkom vysetreni kokso nic nenasli dutiny ciste aj z rtg aj stitna zlaza nic uplne v poriadku ani uzliny zvacsene nic este mi urobili vyteri z hrtana aj z nosa ci dajaka bakteria aj krv tak uvidime doktor este ze mozem mat nizky tlak aj ztoho tie stavy ze pocasie jake je vonku no ja nevim mozno najdem psychiatra asi lebo sa uz citim jak debil predvsetkymi este pojdem k zubarovi na rtg ci zub dajaky nerobi neplechu dakujem ti za odpoved

adelajda2012
1. sep 2017

@sangre podla man by si zo mohla mat aj z krcnej chrbtice, skus este toto overit. Drzim palce.

sharpey
1. sep 2017

Mne sa zdá že na chrbtici máte niečo možno len nervik pristipnuty A už to ide....preca na chrbte máte všetky tie signáli do tela tak držím.palce

derdia
1. sep 2017

@sylwi to nie su predporazkove stavy...skus doplnit magnesium, mozno mas tetaniu...ta je taka zo stresu,ze sa clovek zacne triast ,zle sa mu dycha, hyperventiluje, a citi trpnutie pier, lic a tak...ja to nemam.Ale par krat som to uz videla...alebo zbehni k dr.a potom k neurologicke a ti spravia eeg a skontroluju mozog😊hlavne nestresuj
..tetania je neprijemna ale neohrozuje zivot.

sangre
1. sep 2017

@adelajda2012 ano.inak tiez si myslim ci to nemoze byt chrbat

sangre
1. sep 2017

@sharpey a myslis ze to je s chrbticou ze trpne mi sanka a bolesti v usiach a bolenie hlavy a stavy take ze jak zapal dutin a ze sa mi mota hlava neni mi.na.odpadnutie len sa mi.mota tak.jak.ked si mierne pripita a do dialky neviem.zaostrit vtedy je to.najhorsie

mikimavka
1. sep 2017

podla mna tetania ako vysita alebo uzkostna/panicka porucha, ono sa to miesa vsetko dokopy... ja to mam uz 6 rokov, tiez som sa tak zlakla ze je to nieco vazne, ze som skoncila na antidepresivach. Robili mi tiez EKG, EEG, vsetko OK, az neurologicka zistila tetaniu, nasadila Magne B6, ale nejako sa to nezlepsovalo, tiez mi stale trpli pery, lica, jazyk, podnebie, mravcenie v prstoch, lenze preslo to az do nechutenstva, schudla som 8kg za mesiac, busilo mi srdce, navaly tepla, triaska + to mravcenie, tak som navstivila psychiatricku a beriem AD a odvtedy je to OK. Je to neprijemne, ale radsej zit s liekmi ked mi pomahaju, ako bez nich ked to boli hrozne stavy a len prezivanie.

sangre
1. sep 2017

@mikimavka fuha pekne tiez som.mala ze nad ranom som mavala take brnenie v tele uz to preslo teraz mam hlavne ze sa mi.mota hlava zle vudenie a bolesti sanky take tlaky aj do hlavy a vkuse unavena myslis ze to je to ??ta tetania

xantipa163
1. sep 2017

@sylwi Ja som mala a aj teraz občas mám podobné symptómy. Mávam aj závraty. Raz som sa zobudila a ťahalo má zavratovo na jednu stranu. Uľavilo sa mi trochu, keď som sa vyvracala. Šla som k doktorke a uviedla veľa dôvodov: uši, krčná chrbtica, oči, mozog. a začal sa kolotoč vyšetrení: ORL-v strednom uchu je vraj centrum rovnováhy, bolo to ok. Ďalej: Neurológia, ze to môže byť skleróza multiplex, nebola. Očné- vnútroočný tlak-ok.RTG chrbtice-zistili mi krivú krčnú chrbticu. CVNG vyšetrenie= celodenné, vyšetruje sa sluch, vpúšťajú ti do uší teplý a studený vzduch, točia ťa na stoličke atď. Zisťuje sa tu narušenie rovnováhy, jej príčiny. A to " najlepsie" nakoniec, najskôr CT mozgu a potom ešte aj MR mozgu. "Milý" pán doktor mi povedal, že však to môžem mať aj nádor na mozgu. 😣 Konečný výsledok: krčná chrbtica, že cez ňu prechádzajú nejaké cievy do mozgu a keď sa mi zasekne (mne stačí len zle ležať v noci), tak sa zle nejaká časť mozgu prekrví a je problém. Môžem mať závrat, mravcenie, aj odpadnúť. Takže určite hľadať príčinu.

momof3
1. sep 2017

@mikimavka prosim ta ako sa zisťuje tetania? Su na to nejake testy?

sangre
1. sep 2017

@xantipa163 no pekne 😲

mikimavka
1. sep 2017

@sangre
@momof3 to ja neviem povedat presne ci je to tetania. vsetky tieto priznaky mozu znamenat tetaniu, uzkostne stavy, panicku poruchu, a u mna bolo aj podozrenie na sklerozu multiplex, tak som si presla celym kolotocom vysetreni... neurologicka mi spravila test na tetaniu, teda odpoved pre momof 3 - ano, su na to testy a robi ich neurologicka a povedala ze je to jasna tetania, ale pre istotu ma poslala aj do nemocnice s podozrenim na SM a tam mi robili aj lumbalnu punkciu aj MR mozgu. Vsetko bolo negativne, takze ma odporucili smer psychiater.

liababy
1. sep 2017

@mikimavka
Ahoj aj ja mam potvrdení tetaniu uz 4 roky dva roky som mala kľud no teraz sa mi opäť vrátila tŕpne mi podnebie okolo nosa a pod okom trvá to skoro cely den s menšími prestávkami uz asi mesiac co ti pomohlo?

mikimavka
2. sep 2017

@liababy mne pomohli az antidepresiva. mne trplo, ale ani nie ze trplo, ale palilo ma v kuse od rana do vecera cele podnebie, jazyk, usta a hrdlo. bola som z toho nervozna, len som prezivala a cakala kedy pojdem spat, aby som to aspon v spanku necitila. fakt, uplne cely den, z nicoho som sa netesila, cely den som citila len to hrozne palenie a postupne ma to tak deptalo, ze mi prestalo chutit jest, zacalo som mavat hnacky, zimnice sa striedali s navalmi tepla, potila som sa celu noc, nemohla som spavat, tak som absolvovala vsetky mozne vysetrenia a vsetko negativne, az som skoncila na psychiatrii a super psychiatricka mi vysvetlila, ze to vsetko su priznaky depresie. mozes mat len tetaniu, aj mne to tak zacalo, ale na to mi odporucali velke mnozstva magnezia, ale mne to na to palenie a trpnutie hrdla vobec nepomahalo. a antidepresiva mi pomohli za mesiac, odvtedy to nemam, alebo len obcas.

kristina0307
4. sep 2017

Ahojte baby.pisala som sem prispevok o mravceni v hlave a tlakoch .docitala som sa tu o tej tetanii,tak som si nasadila magnezium +B6 a hned mi to aj preslo ,,radsej si zaklopem na to,, dufam ze sa to nevrati bolo to neprijemne a zle sa ,i v praci robilo.snazim sa byt kludnejsia a tolko sa zo vsefkeho nestresovat,viem ze vtejto dobe je to tazke ald snazim sa.ak mi znova zacnu bolesti a mravcd dehat v hlave,navstivim znova neurologa.idem este na stitnu,tam ma poslal neurolog a uvidim.drzim vam palce zienky

katyd
4. sep 2017

@sylwi urcite skus jogu. Uz po niekolkych cviceniach pocitis rozdiel.

grepka205
4. sep 2017

Presne cez kopirák moje dávne stavy. Je to 100% tetania. Nech ťa pošlú na testy a uvidíš, že sa to potvrdí. Dlhé mesiace som sa trápila. Po čase som odmietala lieky a naučila som sa to ovládať. Keď ťa to chytí, okamžite na vzduch, studená resp. vlažná sprcha a rýchla chôdza. Magne B6 forte a veľa cvičiť. Chýba ti serotonín. Hormón šťastia, odplavuju sa minerály ako horčík a vápnik a z toho sú tie kŕče v tvári. Ja som mala aj jazyk strpnuty. Kŕče v nohách. Hyperventilaciu zastavis dýchaním do vrecúška. Je to nepríjemná choroba ale neboj nezomiera sa na ňu. Snaz sa úplne destresovat. Mne si to odniesol aj žalúdok. Mám syndróm dráždivého čreva. Bude na mieste navštíviť aj psychiatria a dopomôcť si na začiatok antidepresíva mi. Nie je to hanba byť vyčerpaný a vystresovaný v dnešnej dobe. Postupne si skús pomôcť sama bez liekov. Určite si nájdeš niečo čo ťa teší. Účinná je veľmi joga. Držím palce 😉

sangre
7. okt 2017

Baby mozem mat tetaniu nad ranom.sa budim.ze mi brni teda tak mravci vrchna cast tela hlavne hrud a sanka teda tvar ruky mi netrpnu ani nohy len troska chodidla mravcia ale cez den uplne ze nic necitim.nijak.ma to neovplivnuje len.vzdy nad ranom ked sa na to zobudim uz.nemozem spat potom to prejde zrazu a zas fungujem cely den jak by nic nechapem tomu ze co to je

sangre
7. okt 2017

@sangre davam.si sumive magnezium ale nic sa nemeni

bonovka
7. okt 2017

@sangre to,co popisujes,moze mat spojitost aj s chrbticou,so srdcom,s tlakom..vysetrenie u lekara by bolo asi najvhodnejsim riesenim..

sangre
7. okt 2017

@bonovka bola.som.u fizioterapeuta troska mi to pomohlo ale to chvenie neprestlo hlavne v rannych hodinach a nechapem uz co to moze byt sportujem zdravo jem sem tam.si dam vinko raz do tyzdna a dost ma to ubíja normalne mamnstrach si ist vecer lahnut lebo viem ze sa na to zobudim a uz nespim

ivuska6
7. okt 2017

@sangre šumivé nie je dobré to neurobí to ako magnézium laktikum a určite to je tetanka ja som mala také príznaky tŕpnutie sánky líc čelo krk stiahnutý išlo má zadusit čím viac si budeš uvedomovať čo ti tŕpne a čo boli tak sa to bude zhoršovať nemyslí nato

sangre
8. okt 2017

@ivuska6 dakujem.za radu a jake magnezium si mam.kupit vies mi sem.hodit fotku ...ako.ja.som.cez den pohode ale jak sa zotmie normalne mam haluze ist spat ze zas to dojde to trasenie 🙈citim.sa jak uplny magor

sangre
8. okt 2017

@ivuska6 ja.mam hlavne ked idem.do.obchodu auparku alebo tak sa mi divne zacne motat hlava a hej mam aj taky tlak alebo jak.bych to nazvala v sanke a bolia ma licne kosti sem tam taka tupa bolest take pichnutie

sangre
8. okt 2017

@ivuska6 ano viem cim.viac si to.pripustas je ti horsie ja tez si poviem.vzdy som.ok pohode nic sa nedeje mna uz raz takto pokrutilo jak keby ze dostanes mozgovu prihodu do uplne krcu nevedeli somnou pohnut jak.kamen som.bola a zacalo to trpnutim noh do celeho tela mravce az k hlave nevedela som rozpravat iba mumlala muz volal zachranku a ty ze mam zacat dychat normalne hlboky nadych vydych a za 15min som bola ok zobrali ma do sanitky a len tlak merali a ze to je toto tetania ze mam.si dat magnezium ...ale odvtedy nic taketo sa mi nestalo ani ze bych lapala po dychu nic az potom.toto zacalo sa mi diat a dakedy ze jak.keby nevedela prehltnut

janinamojka
8. okt 2017

@sangre v kazdom pripade chod k neurologovi na vysetrenie..Moze to byt tisic veci ale zbytocne sa budes bat a nemusi to byt nieco vazne..Ale netreba to ani podcenit.Mna raz vecer z nicoho nic chytila neskutocna bolest hlavy,ale iba prava strana,bolest vyrazala do licnej kosti zubov a trpla mi prava strana pier..Nepomahali lieky..isla som k obvodnemu atd..dostavala som injekcie nic..Vtedy som prisla o dva zuby na tej strane,lebo som myslela ze ma bolia,aj nervy mi z nich vybrali a boleli ma😉dostala som sa k neurologovi,a diagnoza...poskodenie krcnych stavcov,ponapraval mi to,dostala som dva krat obstreky do hlavy a bolo fajn..teraz sa mi to zhruba raz za rok vrati ale mam na to lieky,mam to pod kontrolou..chod na neurologiu..

janinamojka
8. okt 2017

@sangre dokonca kym som nemala bolesti tak ma chytil taky zavrat ze ma tahalo do jednej strany..normalne len padnut a padnut..