icon

Mám obrovskú slabosť v končatinách a brnenie v tele

michaelam2
30. máj 2021

Ahojte, snáď sa tu nájde niekto kto by mi vedel poradiť. Posledné dva týždne mám problémy. Začalo to brnením v celom tele, tŕpnutím rúk a nôh, únavou. Šla som k doktorke a spravila mi krvné testy (všetko ok) a výtery. Zistili mi z krku streptokoka a užívam penicilín. Čo ma ale trápi je to, že už naozaj dva týždne neviem pomaly ani vstať z postele. Cítim veľkú slabosť a brnenie v celom tele hlavne v noci. Niekedy sú to len nohy, niekedy ruky, niekedy celé telo. Doktorka mi povedala, že môžem mať aj problémy s chrbticou. Na neurológiu chcem ísť lenže žiaľ to trvá tak tri mesiace kým sa tam dostanete :( Veľmi sa bojím, že to bude niečo vážne. Tieto príznaky mám každý deň, niekedy viac, niekedy menej. Mal niekto niečo podobné? Užívam Magnosolv ale zlepšenie necítim.

Strana
z2
raja95
Odpoveď bola odstránená
falbala132
30. máj 2021

@raja95 ok, moze byt, ta moja obvodna ma tiez ten "lenivy" pristup a mysli si ze si vymyslam. kazdopadne po tom co som si asi 2-3 tyzdne doslova vytrpela mi zacalo byt postupne lepsie, tak som to nechala tak, len teraz mi nasli tie velke uzliny, tak som zvedava ci konecne nieco zistia.

raja95
Odpoveď bola odstránená
mariejenka
30. máj 2021

@michaelam2 ja uplnez rovnaké príznaky, aj covidka som prekonala vo februári, v piatok idem na preventívnu prehliadku,tak sa uvidí podla výsledkov co a ako... držím ti palce,a skoré uzdravenie.

michaelam2
autor
30. máj 2021

@mariejenka
@raja95
@falbala132
Áno s tým magneziom má Raja pravdu, v krvi je len malinké množstvo takže sa to z toho nedá povedať či je to dosť alebo nie. Inak ktovie či to nemôže byť trochu aj z toho covidu, skúste pozrieť príznaky postcovidového syndrómu. Môžu byť presne takéto tak ktovie. Inak dnes som po dvoch týždňoch vyšla von, síce som len ležala v parku na deke ale prvýkrát mi bolo trošičku lepšie :D Uvidíme čo ďalej.

jaja1991
12. aug 2021

@michaelam2 ahoj, môžem sa opýtať, teraz prežívam rovnaké príznaky. Zistili ti niečo, alebo je to len vyčerpanie, tetania? Vďaka

michaelam2
autor
12. aug 2021

@jaja1991 ahoj, uzavreli to ako postcovidovy syndrom..potom som sa zacala dopovat vitaminmi a chodila som na fyzioterapiu a to mi velmi pomohlo. Najviac pomohli pravidelne prechadzky. Momentalne je mi fajn, preslo aj brnenie a akurat som viac unavena ako som zvykla byvat ale to sa uz da zvladnut.

jaja1991
12. aug 2021

@michaelam2 no len ja som covid ešte nemala a dúfam, že sa mu vyhneme
Len už pol roka vstávam k malej, ale liezol aj kliešť po mne, tak neviem či vyčerpanie alebo mám ísť pre istotu k dr

michaelam2
autor
12. aug 2021

@jaja1991 moze to byt aj vycerpanie...ten kliest len liezol ci? lebo podobne priznaky ma aj borelioza...bez k doktorke nech ti spravi krvne testy a uvidis...dovtedy si nasad vitaminy, hlavne magnezium, C,D,B komplex

sasha10
12. aug 2021

@michaelam2 teraz sme riešili u príbuzného to isté, nevladal sa ist ani prejsť, poradili sme mu nech mu lekarka predpise injekcie vit.B, ma to vybraté a že vraj sa cíti ako novy človek... B zevraj pomaha dosť na slabost svalov

michaelam2
autor
12. aug 2021

@sasha10 tak to je super, mne moja doktorka dala maximalne tak magnezium a viac som ju velmi nezaujimala takze som sama hladala co by mi pomohlo...urcite ta injekcia je ovela silnejsia ako len tabletkova forma

sasha10
12. aug 2021

@michaelam2 aj my mame všetci v rodine lekarov takých že ak človek ich sám nepoprosi tak nič nedostane... Ale uz to riesil prve manžel a mali sme niečo prestudovane aj jemu pomohlo a teraz ujovi takže za skúšku nič nedáš my mame len výbornú skúsenosť podľa mňa nejaký negatívny vplyv by to nemalo mať... Je to vitamin 🙂

michaelam2
autor
12. aug 2021

@sasha10 ja som teraz zmenila doktorku tak pockam kym nova dostane miju kartu a idem hned k nej 😀

sasha10
12. aug 2021

@michaelam2 držím prsty, lebo ak človek nemá doriešené zdravie ťažko sa funguje 😉

jaja1991
12. aug 2021

@michaelam2 áno, len liezol

michaelam2
autor
12. aug 2021

@jaja1991 tak to nebude borelioza ak sa neprisal…podla mna chybaju vitaminy alebo ste proste unavena…skuste to magnezium, oddychnut si a ked pohyb tak prechadzky…mne to velmi pomohlo

jaja1991
12. aug 2021

@michaelam2 no on bol vlastne na nechte, kde som si strhla záder a tiekla trošku krv. Cca 20 sekúnd,ale prisaty nebol

michaelam2
autor
12. aug 2021

@jaja1991 hm no neviem…ale tak povedz doktorke ze si mala kliesta a spravi testy…aspon budes kludnejsia

micikem
28. feb 2022

@michaelam2 dobrý deň, ako ste dopadli?
Ja riešim svoj stav. Beriem aj milgamma n injekcie a mi príde že mi je horšie. Pred 3 dňami som mala divný stav ako keby slabé nohy a ruka, také nepokojne. Stále som s Niki musela hýbať. Stavalo sa mi to niekedy s nohou ale nie pomaly s celým telom. Neurológ mi povedľa že tetania. Magnezium beriem - magnisolv a nič.

michaelam2
autor
28. feb 2022

@micikem zdravím, no v podstate nijako...brnenie prešlo ked som zacala s pravidelnymi prechadzkami vonku....obcas sa este objavi ale to viem ze mam malo pohybu...a okrem toho mavam obcas este take stavy ze mi obcas trpne ruka alebo noha a tak, alebo citim nepokoj...ale snazim sa na to nejako nemysliet a ak takyto stav zacne tak sa snazim ist von a potom mi je lepsie....uzivam jedine magnosolv

julsh123
16. sep 2023

@michaelam2 dobrý deň,ako sa máte teraz ?

michaelam2
autor
18. sep 2023

@julsh123 zdravim, preslo to uplne…dolezity bol pohyb a dlhodobo som uzivala magnezium

rejko56
18. mar 2024

@michaelam2 toto mam aj a zatiaľ neurológ nič

Strana
z2