Mám obrovskú slabosť v končatinách a brnenie v tele
Ahojte, snáď sa tu nájde niekto kto by mi vedel poradiť. Posledné dva týždne mám problémy. Začalo to brnením v celom tele, tŕpnutím rúk a nôh, únavou. Šla som k doktorke a spravila mi krvné testy (všetko ok) a výtery. Zistili mi z krku streptokoka a užívam penicilín. Čo ma ale trápi je to, že už naozaj dva týždne neviem pomaly ani vstať z postele. Cítim veľkú slabosť a brnenie v celom tele hlavne v noci. Niekedy sú to len nohy, niekedy ruky, niekedy celé telo. Doktorka mi povedala, že môžem mať aj problémy s chrbticou. Na neurológiu chcem ísť lenže žiaľ to trvá tak tri mesiace kým sa tam dostanete :( Veľmi sa bojím, že to bude niečo vážne. Tieto príznaky mám každý deň, niekedy viac, niekedy menej. Mal niekto niečo podobné? Užívam Magnosolv ale zlepšenie necítim.
@raja95 ok, moze byt, ta moja obvodna ma tiez ten "lenivy" pristup a mysli si ze si vymyslam. kazdopadne po tom co som si asi 2-3 tyzdne doslova vytrpela mi zacalo byt postupne lepsie, tak som to nechala tak, len teraz mi nasli tie velke uzliny, tak som zvedava ci konecne nieco zistia.
@michaelam2 ja uplnez rovnaké príznaky, aj covidka som prekonala vo februári, v piatok idem na preventívnu prehliadku,tak sa uvidí podla výsledkov co a ako... držím ti palce,a skoré uzdravenie.
@mariejenka
@raja95
@falbala132
Áno s tým magneziom má Raja pravdu, v krvi je len malinké množstvo takže sa to z toho nedá povedať či je to dosť alebo nie. Inak ktovie či to nemôže byť trochu aj z toho covidu, skúste pozrieť príznaky postcovidového syndrómu. Môžu byť presne takéto tak ktovie. Inak dnes som po dvoch týždňoch vyšla von, síce som len ležala v parku na deke ale prvýkrát mi bolo trošičku lepšie :D Uvidíme čo ďalej.
@michaelam2 ahoj, môžem sa opýtať, teraz prežívam rovnaké príznaky. Zistili ti niečo, alebo je to len vyčerpanie, tetania? Vďaka
@jaja1991 ahoj, uzavreli to ako postcovidovy syndrom..potom som sa zacala dopovat vitaminmi a chodila som na fyzioterapiu a to mi velmi pomohlo. Najviac pomohli pravidelne prechadzky. Momentalne je mi fajn, preslo aj brnenie a akurat som viac unavena ako som zvykla byvat ale to sa uz da zvladnut.
@michaelam2 no len ja som covid ešte nemala a dúfam, že sa mu vyhneme
Len už pol roka vstávam k malej, ale liezol aj kliešť po mne, tak neviem či vyčerpanie alebo mám ísť pre istotu k dr
@jaja1991 moze to byt aj vycerpanie...ten kliest len liezol ci? lebo podobne priznaky ma aj borelioza...bez k doktorke nech ti spravi krvne testy a uvidis...dovtedy si nasad vitaminy, hlavne magnezium, C,D,B komplex
@michaelam2 teraz sme riešili u príbuzného to isté, nevladal sa ist ani prejsť, poradili sme mu nech mu lekarka predpise injekcie vit.B, ma to vybraté a že vraj sa cíti ako novy človek... B zevraj pomaha dosť na slabost svalov
@sasha10 tak to je super, mne moja doktorka dala maximalne tak magnezium a viac som ju velmi nezaujimala takze som sama hladala co by mi pomohlo...urcite ta injekcia je ovela silnejsia ako len tabletkova forma
@michaelam2 aj my mame všetci v rodine lekarov takých že ak človek ich sám nepoprosi tak nič nedostane... Ale uz to riesil prve manžel a mali sme niečo prestudovane aj jemu pomohlo a teraz ujovi takže za skúšku nič nedáš my mame len výbornú skúsenosť podľa mňa nejaký negatívny vplyv by to nemalo mať... Je to vitamin 🙂
@sasha10 ja som teraz zmenila doktorku tak pockam kym nova dostane miju kartu a idem hned k nej 😀
@michaelam2 držím prsty, lebo ak človek nemá doriešené zdravie ťažko sa funguje 😉
@michaelam2 áno, len liezol
@jaja1991 tak to nebude borelioza ak sa neprisal…podla mna chybaju vitaminy alebo ste proste unavena…skuste to magnezium, oddychnut si a ked pohyb tak prechadzky…mne to velmi pomohlo
@michaelam2 no on bol vlastne na nechte, kde som si strhla záder a tiekla trošku krv. Cca 20 sekúnd,ale prisaty nebol
@jaja1991 hm no neviem…ale tak povedz doktorke ze si mala kliesta a spravi testy…aspon budes kludnejsia
@michaelam2 dobrý deň, ako ste dopadli?
Ja riešim svoj stav. Beriem aj milgamma n injekcie a mi príde že mi je horšie. Pred 3 dňami som mala divný stav ako keby slabé nohy a ruka, také nepokojne. Stále som s Niki musela hýbať. Stavalo sa mi to niekedy s nohou ale nie pomaly s celým telom. Neurológ mi povedľa že tetania. Magnezium beriem - magnisolv a nič.
@micikem zdravím, no v podstate nijako...brnenie prešlo ked som zacala s pravidelnymi prechadzkami vonku....obcas sa este objavi ale to viem ze mam malo pohybu...a okrem toho mavam obcas este take stavy ze mi obcas trpne ruka alebo noha a tak, alebo citim nepokoj...ale snazim sa na to nejako nemysliet a ak takyto stav zacne tak sa snazim ist von a potom mi je lepsie....uzivam jedine magnosolv
@michaelam2 dobrý deň,ako sa máte teraz ?
@julsh123 zdravim, preslo to uplne…dolezity bol pohyb a dlhodobo som uzivala magnezium
@michaelam2 toto mam aj a zatiaľ neurológ nič