icon

Mám príznaky rakoviny pankreasu a lekári ma nechcú poslať na PET, CT. Ako sa dostať ku žiadanke?

mamo1234
25. jún 2019

Ahojte, neviem presne ci som v dobrej diskusii ale potrebujem fakt pomoc. Mám vela symptomov rakoviny pankreasu a potrebujem PET CT. žial moji doktori sú neseriozny, chodím sa doprosovať atď a stále nič. Pozná niekto gastroenterologa alebo doktora ktorý môže vydať žiadanku na PET CT? Velmi dobre zaplatím....už som fakt zúfalý, musím zistiť či to tam je alebo nie.

lindusss2016
26. jún 2019

@montemotherone no ale ty hovoris asi o rakovine ako takej, nie o rakovine pankreasu, ktora je obzvlast zakerna a aj pri vcasnej diagnostike (kedy este pacient nema ani priznaky bohvieake) je sanca na uspesnu liecbu minimalna. ..

lindusss2016
26. jún 2019

@hopo1145 nie jedneho lrkara navstevoval...

mamo1234
autor
26. jún 2019

@hopo1145 Ahoj, no práve to že som mladý 31 rokov,žial viem že sú aj výnimky u tejto choroby.

hopo1145
26. jún 2019

@mamo1234 no o 31 ročnom som este nepočula prípade áno sú čoraz mladší aj ale až takýto mladý nie ale ako hovorím mne to skôr príde ako ta chronická pankreatida ale ja niesom Dr a tu ti to nikto nepovie.Odkial si? Poradím ti lekára chirurga v BB vola sa Tomáš Virec a gastroeterologov Dr Kvetensky a Bruncak sú fakt dobrý.

mamo1234
autor
26. jún 2019

@hopo1145 Som z okolia Nitry, nevieš či majú títo lekári dlhú čakaciu dobu kým sa k nim dostanem?

lindusss2016
26. jún 2019

@mamo1234 a crohnovu chorobu ti niekto vyvratil?

lindusss2016
26. jún 2019

@mamo1234 podla mna ta ti lekari odbijaju kvoli veku. Tiez mam taku skusenost, ze mladi musia byt podla nich zdravi

mamo1234
autor
26. jún 2019

@lusyc A osobne, ktore vyšetrenie je dôkladnejsie a spolahlivejsie? Tá endosonografia alebo ERCP?ludia mi tu napisali už vela vyšetrení tak aby som sa dožadoval a patral po tom najspolahlivejšom.

mamo1234
autor
26. jún 2019

@lindusss2016 Nie, ale Colonoskopia bola robena....neviem či tam sa to da zistit.

dilino
26. jún 2019

@mamo1234 moja známa mala problém tiež ju nechceli poslať na CT tiež podozrenie na rakovinu chodila od dveri k dverám a nakoniec som jej poriadila aby zavolala Jojku prišla na druhý deň sa pre ňu hned našiel termin CT aj magnetickej rezonáncia za pár dni na nich iba tak je taka doba na každeho musiš tak ako oni na teba vyskúšaj nič zato nedaš teraz ma všade prednosť lebo sa jej boja odkiaľ si.

hopo1145
26. jún 2019

@mamo1234 zavolaj tam.Nie nemajú dlhú keď majú podozrenie ide to rýchlo.Ale fakt no 31 rokov mam aj ja a hovorím všetko ukazovalo na pankreas a nakoniec tento hnusný chrohn to bol a ja som mala zapálené tenké črevo a ono ma veľký vpliv na ten pankreas.Zapali sa ti celé trávenie no tie príznaky co máš ma aj chrohnova choroba a to máš oveľa reálnejšie ako toto.

mamo1234
autor
26. jún 2019

@hopo1145 Diki, a ta crohnova sa ako najspolahlivejsie zistuje?

derdia
26. jún 2019

@mamo1234 no vieš čo potrebuješ nájsť po známosti niekoho kto ti ta pošlem za tým,ktorý ti to za peniaze dá spraviť...keď chcú dokážu napísať do papierov hocičo...aj že to bolo akútne podozrenie a drísty...sama som zažila ,že prišiel do ambulancie jeden odvolal sa na iného doktora a šup na CTcko...a dookola opakoval to trápne meno toho doktora...celé to bolo trápne.

derdia
26. jún 2019

@mamo1234 crohnova choroba sa zisťuje kolonoskopiou. je to ochorenie čreva...sliznice zapalove...ktoré vidno...

mamo1234
autor
26. jún 2019

@derdia No šak to som už zistil, zaplatit človeka ktorý pozná človeka ktorého tiež zaplatím.Ak by tu nešlo o takúto hnusnú pliagu tak to takto neriešim ale žial toto je Slovensko.preto som sa už v úvode pýtal kto má známeho...aby to šlo rýchlo.

derdia
26. jún 2019

@mamo1234 no ale to ti ťažko takto niekto dá...skús ísť normálne do poisťovne že si to vyšetrenie zaplatíš....normálne na svoje chcenie...skús.

neperliva
26. jún 2019

Odporúčam endosonografiu (niekedy je presnejšia ako CT alebo MR), a samozrejme ukáže to, čo bežné sono neukáže, navyše je možné hneď odobrať vzorku/vzorky ihlou na mikroskopické vyšetrenie, či sú prítomné nádorové bunky. Samozrejme treba skonzultovať s gastroeneterológom. Toto vyšetrenie robí napríklad Dr. Záň v Ružomberku vo Vojenskej nemocnici.

hopo1145
26. jún 2019

@mamo1234 chrohnova choroba sa zisťuje gastroskopiu, kolonoskopiou,ct,MR.Tim všetkým som prešla ja, krv ešte kalprotektinom v stolici a trvalo to zhruba 7 mesiacov trápenia ešte stále sú vraj príznaky nejasne mala som už 3 kolonoskopie behom 7 mesiacov.No poznám ľudí ktorim to 5 rokov nevedeli z diagnostikovať.Tiez hovorím som si myslela ze ma rakoviny možno všetky😜a keď som si o tom prečítala tak už som umierala a mala všetky tie príznaky.Ono ten tráviaci trakt je celý po spájaný hovorím všetky tie moje vyšetrenia krvné ukazovali na pankreas no sono bolo negatívne a ct tiež a ja ako debilko som sa pýtala lekára ci nemám rak. pankreasu najprv na mňa pozeral ako na zjav a potom vysvetlil ze nie ze to by už cť ukázalo tam ta presvietia riadne a vidia všetko.Strasne zle na pankreas robí stres tej je spúšťačom nemal si nejaké problémy?A tie onkomarkery ti prečo brali? Ako sa k tomu vyjadrujú Dr?Brali ti aj stolicu?Napr keď máš zápal na tenkom čreve to sa veľmi ťažko zisťuje mne hovorím to dlho zisťovali a tenké ide do pankreasu. Hovorím ťažko je tu radiť co robiť skus iných lekárov pre pokoj v duši si to daj spraviť lebo ti to bude vŕtať hlavou.Ale ako hovorím podľa mňa keby si to mal by si bol rarita v tomto veku.Ked sa budeš chcieť na niečo opýtať píš IP.

hopo1145
26. jún 2019

@simca06022011 upne s tebou súhlasím.Ludia tu popisu všeličo ja som sa z toho skoro na psychiatriu dostala kvôli čítaniu blbosti.Treba sa pýtať lekárov.Sice človek možno bude pred nimi vyzerať ako debil ale radšej😝byť debilom ako potom ozaj sa z toho zblázniť a nakoniec to aj tak nič také nebude.Mne lekár povedal ze ct to ukáže na 100 percent.A keby v tomto prípade mali na to podozrenie už by bol aj pod skalpelom dávno.Ma len 31 rokov to by si Dr nedovolili zanedbať a tobôž nie po týchto kauzách co sú.

montemotherone
26. jún 2019

@lindusss2016 nádej je vždy. Nedržala by som sa štatistík. Načo, ak to má dopadnúť zle, dopadne, nádej ale treba mať a šíriť ju. Napadol mi aj Ďuďo z Hexu. Minulý rok ho operovali, takže stav už bol vážny, podstúpil chemoterapiu, koncertuje, drží sa..https://www1.pluska.sk/soubiznis/domaci-soubizn...
Teraz je to takto. Čo bude bude. Nevieme nikto dňa ani hodiny. Život je krehký, kdekoľvek nás môže stretnúť nešťastie aj bez choroby, či veku. Ja osobne slovo prognóza nemám rada. Je to len štatistický údaj. Nie sme držiteľmi pravdy a nevieme čo bude zajtra. Ale negatívnym postojom a strachom to vieme ovplyvniť tým nesprávnym smutným smerom 😕 Nastavenie človeka robí veľa

kvetinka75
26. jún 2019

@lindusss2016 tak čo sa týka veku, na to by som sa veľmi nespoliehala, v mojom okolí v priebehu 2 rokov ju dostali 3 ľudia vo veku 40-45 rokov.

kaciatkom
26. jún 2019

Ak mas vysoke hodnoty onkomarkerov, zavolaj rovno do NOU na Klenovej v BA na oddelenie gastra. Tam ti najlepsie povedia.
Pripadne daju termin k nim na vysetrenie.

lindusss2016
26. jún 2019

@kvetinka75 jasne, ze sa tym neda ohanat, ale je rozdiel 45 rokov a 31. V tomto pripade je podla mna na to ozaj mlady, co vsak neznamena, ze nemoze mat nejake ochorenie pankreasu, ktore by neskor v tuto rakovinu mohlo vyustit. A samozrejme, ze existuju aj upkne vynimky 😐 ale verim, ze autorovi stanovia inu diagnozu

lindusss2016
26. jún 2019

@montemotherone niekedy pomoze nadej, no pri konecnej diagnoze moze naopak pomoct to, ze sa s tym clovek zmieri a vyrovna.
Co sa tyka hexaka, ani som to nevedela, ale precitala som si clanok. Ak ho operovali, tak to neznamena, ze stav bol vazny, naopak zachytili to v skorsom stadiu. Stale vsak plati, ze rakovina pankreasu je neliecitelna a chemo je tam len paliativna. Poznala som dvoch muzov - mojho otca a kampskinho otca, obaja po 60. Je az hrozive, ako strasne sa na seba pred smrtou podobali 😐 bohuzial, po vzhliadnuti poslednej fotky Duda, musim povedat, ze nevyzera dobre. Ale kto vie, zelam mu este dlhy zivot, je to predsa mladsi organizmus, moze zabojovat a mozno to aj zachytili vcas, to ozaj nvm. 3. a 4.stadium uz neoperuju, je to zbytocne, tam uz ňiet ziadnej sance 😥

lusyc
26. jún 2019

@mamo1234 zindikuje lekár podľa ťažkostí, to nie je, že lepšia a horšia metóda, ale ktorá je načo vhodná. Zlcovody a vyvody pozreli na CT a MR, teda ak sa im stale nebude niečo zdať, tak endosonografiu, prípadne odber vzorky. Crohn alebo ulcerozna kolitida sa zisťuje kolonoskopicky, gastrofibroskopicky, krvou, sonom, CT, MR po príprave čreva, atď. Treba navštíviť gastroenterologa.

mamo1234
autor
26. jún 2019

@lusyc a robia sa tieto 2 vysetrenia aj v úplnej anesteze?Čo čítam tak sú dosť dlhé...mne stačili už hadičky pri obyčajnom Gastre.Viem že v Bratislave v jednom inštitúte robia úplnú anestézu už pri obyčajnom gastre, ale žial nerobia ERCP ani Endo..

nell77
26. jún 2019

@mamo1234 dobry den netreba hned zufat urcite dalsie vysetrenia ziadat a mozno aj tvrdsie sa dozadovat...zopakovat MR prip.CT a aj take sono zalezi kto ho robi a aky ma stroj v LV vynikajuci diagnostik Dr.Uhnak ak je stav akutny berie skor...tiez mi zdiagnost.vzdy presne co tam aj bolo...odporucam a dufat ze to nebude pozitivne moze byt milion inych veci...
aj ked poznam osobu kt.to ma uspesne za sebou vybraty cely pankreas a dodnes si picha inzulin kedze tym padom cukrovka ale prezil.

lindusss2016
26. jún 2019

@nell77 a mal zhubne ochorenie pankreasu? Kolko rokov uz je po operacii?

lusyc
26. jún 2019

@mamo1234 s tou anestezou neviem. Ale ak máte stale veľké ťažkosti, tak sa dajte hospitalizovať na NOU Klenova, alebo sv. Alžbety v BA, alebo v nemocnici v BB. Alebo neviem, co vam doporučili lekári.

montemotherone
26. jún 2019

@lindusss2016 ja som bola na ich koncerte minulý rok niekedy v lete a uff, pozerám, sedí celý čas na stoličke, hneď som videla že sa čosi deje. Bulvár nesledujem, tak som neskôr googlila a pozerám, že to už bol po operácii a liečbe. Teraz vyzerá o dosť lepšie. Vtedy bol chudší, taký sinavý, zoslabnutý... Držím mu palce a veľa síl