Mám problém s jedlom. Potrebujem odbornú pomoc?
Zdravím , chcela by som sa spýtať či podľa vás somnou nieje niečo ok alebo to takto má aj viacero z vás .Týka sa to jedla , moje dni sa striedajú medzi nejedením ,potom príde deň keď sa prejedam , výčitky a strašne zlý pocit zo seba . Všetko to začalo nespokojnosťou zo svojou postavou aj keď mi okolie tvrdí že mám postavu vcelku ok .Skúšala som už aj stravovať sa zdravo vyvážene a pravidelne nech netrpí telo no keď som jedla pravidelne trpela psychika pretože som mala pocit že jem príliš , a neustále priberám , uvedomujem si že moje zmýšľanie a jedle nieje úplne ok , zaoberám sa stále iba jedlom , nejest -jest a stále ten istý kolobeh .Myslíte že je to až tak zle že by som mala vyhľadať odbornú pomoc?
To je spravanie ludi, ktori drzia dietu, telo vyhladuju a potom to uz nevydrzia, zalezi od toho kolko to trva a ci to zvladnes dat sama do normalu.
@domkakvet trvá to už pár mesiacov , dosť dlho som v tomto kruhu , a cítim ako mi to ovplyvňuje psychiku
Určite vyhľadaj pomoc. Toto mala moja spolužiačka, kamarátka a bolo to spojené s anorexiou. Je to psychické,bez odbornej pomoci to sama len veľmi ťažko zvládneš.
psycholog určite - hlavne kvoli tým pocitom viny a zlyhania, plus výživový poradca, ale naozaj nejaký dobrý nie nič rýchlokvasené, niekto s odporúčaniami, ak chceš viem ti dať stránku kde si to pozrieš, ale s tým počítaj že výživoví poradcovia nepracujú na zmluvu s poisťovňami (čo je myslím škoda, ppp sú vážna diagnóza…)
obávam sa že sama to nedáš a bude časom ešte horšie…
Ano, toto je klasicka porucha prijmu potravy PPP. Je to velmi rozsirene medzi zenami a dievcatami, vyhladaj pomoc.
Ahoj, toto isté mala sestra, lenže ona to potom nezvládla a dotiahla to na vyššiu úroveň- nejedla, a aby to nikto nezistil, jedlo skrývala (akože zjedla). Keď mala jesť s niekým a jedlo sa nedalo skryť, zjedla ho a potom vyvrátila. Niekoľkokrát sa pokúsila s tým prestať, sama to však nezvládla. Napokon vyhľadala odbornú pomoc a po rokoch môžeme obe povedať, že je z toho "vonku". Keď s tým začala, vážila 46 kg pri výške 165 cm, čiže tiež nebola tučná a diéty fakt držať nepotrebovala. Keď sa Ti raz dostalo do hlavy, že Tvoja postava nie je OK, hoci ostatní tvrdia opak, uz to asi nebude len o diéte, ale niečo iné...
Ak ta to aj ovplyvnuje, tak ano vyhladaj odbornika.
ked clovek sam sebe polozi otazku, ci ma vyhladat pomoc tak je v stadiu kedy ju naozaj potrebuje. Psycholog je skvela vec a profitovat z psychoterapie bude aj clovek, ktory je ,,zdravy,,.
Ak to už nejaký čas trvá a nezdá sa Ti to normálne, určite vyhľadaj pomoc, mne sa to totiž normálne nezdá. Držím palce.
určite musíš vyhľadať pomoc. Pozri chutzit.sk.Drzím palce.
Ahojte všetci 👋
Píšem bakalárku a súrne by som potrebovala vašu pomoc. 🙏 Týka sa to témy sebahodnotenia a spokojnosti s telom u žien.
Budem vďačná každej žene, ktorá si nájde asi 25 minút a vyplní mi tento anonymný dotazník. Každá odpoveď sa počíta!
Link je tu: https://forms.gle/7VMXRramcg3s1C5V8
Ďakujem krásne za pomoc a pokojne zdieľajte ďalej 😊
Ahojte všetci 👋
Píšem bakalárku a súrne by som potrebovala vašu pomoc. 🙏 Týka sa to témy sebahodnotenia a spokojnosti s telom u žien.
Budem vďačná každej žene, ktorá si nájde asi 25 minút a vyplní mi tento anonymný dotazník. Každá odpoveď sa počíta!
Link je tu: https://forms.gle/7VMXRramcg3s1C5V8
Ďakujem krásne za pomoc a pokojne zdieľajte ďalej 😊
@anonym_a7bca7 myslím ze je chybou chcieť údaj o hmotnosti,ja som kvôli tomu odišla z dotazníka,nebudem pokračovať. Som pacient s PPP.

To je spravanie ludi, ktori drzia dietu, telo vyhladuju a potom to uz nevydrzia, zalezi od toho kolko to trva a ci to zvladnes dat sama do normalu.