icon

Mám problém s jedlom. Potrebujem odbornú pomoc?

29. máj 2025

Zdravím , chcela by som sa spýtať či podľa vás somnou nieje niečo ok alebo to takto má aj viacero z vás .Týka sa to jedla , moje dni sa striedajú medzi nejedením ,potom príde deň keď sa prejedam , výčitky a strašne zlý pocit zo seba . Všetko to začalo nespokojnosťou zo svojou postavou aj keď mi okolie tvrdí že mám postavu vcelku ok .Skúšala som už aj stravovať sa zdravo vyvážene a pravidelne nech netrpí telo no keď som jedla pravidelne trpela psychika pretože som mala pocit že jem príliš , a neustále priberám , uvedomujem si že moje zmýšľanie a jedle nieje úplne ok , zaoberám sa stále iba jedlom , nejest -jest a stále ten istý kolobeh .Myslíte že je to až tak zle že by som mala vyhľadať odbornú pomoc?

domkakvet
29. máj 2025

To je spravanie ludi, ktori drzia dietu, telo vyhladuju a potom to uz nevydrzia, zalezi od toho kolko to trva a ci to zvladnes dat sama do normalu.

autor
29. máj 2025
@domkakvet

To je spravanie ludi, ktori drzia dietu, telo vyhladuju a potom to uz nevydrzia, zalezi od toho kolko to trva a ci to zvladnes dat sama do normalu.

@domkakvet trvá to už pár mesiacov , dosť dlho som v tomto kruhu , a cítim ako mi to ovplyvňuje psychiku

zuzanita1609
29. máj 2025

Určite vyhľadaj pomoc. Toto mala moja spolužiačka, kamarátka a bolo to spojené s anorexiou. Je to psychické,bez odbornej pomoci to sama len veľmi ťažko zvládneš.

dora281
Autor odpoveď zmazal
biba_18
30. máj 2025

psycholog určite - hlavne kvoli tým pocitom viny a zlyhania, plus výživový poradca, ale naozaj nejaký dobrý nie nič rýchlokvasené, niekto s odporúčaniami, ak chceš viem ti dať stránku kde si to pozrieš, ale s tým počítaj že výživoví poradcovia nepracujú na zmluvu s poisťovňami (čo je myslím škoda, ppp sú vážna diagnóza…)
obávam sa že sama to nedáš a bude časom ešte horšie…

dadis
30. máj 2025

Ano, toto je klasicka porucha prijmu potravy PPP. Je to velmi rozsirene medzi zenami a dievcatami, vyhladaj pomoc.

ivanaks
30. máj 2025

Ahoj, toto isté mala sestra, lenže ona to potom nezvládla a dotiahla to na vyššiu úroveň- nejedla, a aby to nikto nezistil, jedlo skrývala (akože zjedla). Keď mala jesť s niekým a jedlo sa nedalo skryť, zjedla ho a potom vyvrátila. Niekoľkokrát sa pokúsila s tým prestať, sama to však nezvládla. Napokon vyhľadala odbornú pomoc a po rokoch môžeme obe povedať, že je z toho "vonku". Keď s tým začala, vážila 46 kg pri výške 165 cm, čiže tiež nebola tučná a diéty fakt držať nepotrebovala. Keď sa Ti raz dostalo do hlavy, že Tvoja postava nie je OK, hoci ostatní tvrdia opak, uz to asi nebude len o diéte, ale niečo iné...

dora281
Autor odpoveď zmazal
domkakvet
30. máj 2025

Ak ta to aj ovplyvnuje, tak ano vyhladaj odbornika.

lalu_sk111
30. máj 2025

ked clovek sam sebe polozi otazku, ci ma vyhladat pomoc tak je v stadiu kedy ju naozaj potrebuje. Psycholog je skvela vec a profitovat z psychoterapie bude aj clovek, ktory je ,,zdravy,,.

dora281
Autor odpoveď zmazal
lilitela
31. máj 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 aké lieky sa nasadzuje v takýchto prípadoch?

dora281
Autor odpoveď zmazal
lilitela
1. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 Nie, myslela som, ze to uzivas, tak ma to zaujimalo.

dora281
Autor odpoveď zmazal
dora281
Autor odpoveď zmazal
johanka21
1. jún 2025

Ak to už nejaký čas trvá a nezdá sa Ti to normálne, určite vyhľadaj pomoc, mne sa to totiž normálne nezdá. Držím palce.

because
1. jún 2025

určite musíš vyhľadať pomoc. Pozri chutzit.sk.Drzím palce.

anonym_a7bca7
10. nov 2025

Ahojte všetci 👋

Píšem bakalárku a súrne by som potrebovala vašu pomoc. 🙏 Týka sa to témy sebahodnotenia a spokojnosti s telom u žien.

Budem vďačná každej žene, ktorá si nájde asi 25 minút a vyplní mi tento anonymný dotazník. Každá odpoveď sa počíta!

Link je tu: https://forms.gle/7VMXRramcg3s1C5V8

Ďakujem krásne za pomoc a pokojne zdieľajte ďalej 😊

anonym_dac56d
11. nov 2025
@anonym_a7bca7

Ahojte všetci 👋

Píšem bakalárku a súrne by som potrebovala vašu pomoc. 🙏 Týka sa to témy sebahodnotenia a spokojnosti s telom u žien.

Budem vďačná každej žene, ktorá si nájde asi 25 minút a vyplní mi tento anonymný dotazník. Každá odpoveď sa počíta!

Link je tu: https://forms.gle/7VMXRramcg3s1C5V8

Ďakujem krásne za pomoc a pokojne zdieľajte ďalej 😊

@anonym_a7bca7 myslím ze je chybou chcieť údaj o hmotnosti,ja som kvôli tomu odišla z dotazníka,nebudem pokračovať. Som pacient s PPP.