Mám problémy s vredmi, ako to riešiť?
Ahojte.mam takú otázku .mam problémy s vredami už som vyskúšala všetko či kožnú krémy mastičky. Ešte som nebola u gynekológa hanbím sa za to mám to na stehnách pod prsiami . Máte s tým niekto skúsenosť alebo podobný prípad už dlho sa chystám ku gyn. Ale nikdy nejdem kvôli hanbe .
@mikasa_ackerman ďakujem za odpoved určite sa tam čím skôr poberiem
@veronika7722 treba sa hanbiť za škaredé správanie, nie za zdravotné problémy
@veronika7722 mat vredy na stehnach pod prsiami by dom sa hanbila aj ja.
Ale ak ich mas na stehnach a pod prsiami, tak chod s kludom anglicana ku dr
@veronika7722 môže ísť o vážnu chorobu Hidradenitída
(Hidradenitis suppurativa) čítala som tu o tom, neodkladaj lekára..
Držím palce, strašiť nechcem, ale nemusí ísť o vredy..
@macatt Verím že bude všetko v poriadku . Ono kozna lekárka to videla jedine čo mi povedala že je to dedične nakoľko ma s tym problém aj otec čize to zhodila na to dala masticku a to bol koniec čiže určite zájdem k lekárovi 🙂
@veronika7722 presne takto to v tej téme opisovali, mastička a dovi, je to taká zameniteľná aj dosť neznáma diagnóza, treba to spomenúť Dr, nemusí mu to byť známe
@veronika7722 zobrať vzorku na rozbor a nenechať sa odbiť mastičkou👍
@macatt ďakujem pekne za rady určite to budem riešiť a teda s mastickou sa odbiť nenahám
@veronika7722 a co s tým má gynekológ?
@veronika7722 gynekológ s tým nemá nič. Potrebuješ poriadneho kožného lekára. Najprv sa to rieši antibiotikami 2 krát po 3 mesiace sa berú a ak to nezaberie tak sa prejde na biologickú liečbu. Ale teda najprv musíš prejsť antibiotikami aby ti schválili tú liečbu. Potom si len cca 1 krát za týždeň budeš pichať injekcie. Keď si prestaneš pichať tak sa ti to vráti naspäť.

@veronika7722 musíš si uvedomiť, že zdravie je dôležitejšie ako to, aby si sa nehanbila. Lekári videli milióny tiel a podobných problémov, ako máš ty, oni na teba zabudnú akonáhle odídeš dverami. Choď určite k lekárovi, neboj nikto ťa tam nevysmeje. Drž sa.