Mám rakovinu lymfómu.
Dnes som sa dozvedela verdikt: zhubný nádor- rakoviny lymfómu...
@modrymotyl8 ahoj . Pri kúpaní som si našla malu hrcku na krku . Týždeň dva cca som to neriešila no potom bola väčšia. Tak som šla k lekarke na sono a hneď v tej rane ma poslali do nemocnice a o pár dni mi ju vybrali poslali na hysto a bol verdikt hodgkinov lymfom. Potom CT PET a od vtedy chodím na chemo .
@janka2810janka dakujem... sranda, je mam uzliny po celom krku a nikto nič nerieši ...
@modrymotyl8 aj ja mám. Len ich nebolo vidno iba sonom. Ono viem ze pokial niesu zväčšene tak to byť problém nemusí
Ahojte aj tu ešte niekto v tejto skupine je k
Chcela by som vedet ako to máte s vlasmi . Som po tretej chemo a dosť už začali padať no stále sa nechcem ostrihať 😓 . Kedy ste to riešili vy
@janka2810janka ja som 14 dni po prvej sérii chemo a začali už padať, ani sa nečešem, lebo nemám ani parochnu, ani poriadnu šatku, všetko je pozatvárané, šatku niekde objednám, ale parochnu asi až neskôr....
@teodozia no mne už idú moc dole . Ale stále ich nechcem dať dole . Satku mám aj doma som si urobila aj objednala Turban. Parochnu môžem riešiť až keď mi úplne vypadnú lebo mi budú robiť na mieru zo živých vlasov . Ale všade po celom byte mám vlasy. Mám dilemu . Dala by som ich dole no stále trochu dúfam že mi ostanú. Celé zle.
@janka2810janka no ja ich mam do 2 cm vsetky ... Pockaj a tu co ti vybrali kolko cm mala ta uzlina??
@modrymotyl8 neviem ale na dotyk môj cca 15 cm
@janka2810janka 15 cm???či 1,5?? to aká velka uzlina bola?
@teodozia ja vam drzim vsetky palce...sucitim s vami,ale bojujte. Ja verim,ze boj vyhrate a budete urcite zdrava a stastna...✊✊✊✊
@modrymotyl8 neviem presne koľko cm ale podľa rany bola veľká. Našťastie bola tak ohranicena že ju pekne vybrali . Je mi jedno koľko cm mala. Hlavne že sa to už rieši. Len nezvladam dobre chemo . Ale tak musím vydržať
@miskaradko ďakujeme 😊
@janka2810janka držím palce nech všetko dobre dopadne 🙂
@modrymotyl8 moju uzlinu nevyberali, len vzali z nej vzorku a tiež bola cez 15cm, ale po prvej chemo sa zmenšila cca na 3cm...ja mam pod pazuchou v axile....
ja zajtra nastupujem na ožiare po 8 chemo, mam agresívny B lymfom...poradte čím si natierať ožiarované miesto pred a po ožiaroch...
@petamada mohla by som vás prosím kontaktovať ohľadom tejto diagnózy?
@michaelatakacs kludne, ak budem vediet, tak odpoviem 🙂
@petamada písala som spravu
@modrymotyl8 Ja s uzlinami chodím na hematologiu už asi10 rokov. Poslal má tam obvodak, keď som si na krku nahmatala uzlinu a odvtedy chodím na hematologiu na krv každý rok. Mám viacero uzlín po oboch stranách krku - uzlinovy syndrom, prve roky má hematologicka posielala aj na sono, ale už pár rokov nič, výsledky z krvi mám ukážkové, zo začiatku mi tam však haprovali biele i červené krvinky a CRP - nebolo to však nič hrozne.
Uzliny sa mi porobili v období, kedy som bola permanentne chorá, malo som spavala, mala som veľa povinností a stres. Sú reaktiveho charakteru - reagujú na zápal v tele, cize prechladnutie, vtedy sa meni aj CRP a konzistencia bielych krviniek. Ked cítim, že na mňa niečo lezie, zväčšia sa, a potom sa zas zmensia. Chorá už takmer nebyvam, uzliny ale nezmizli, ale výrazne sa zmenšili, ja už však presne viem, kde sú, ale Dr. mi hovorí, ze ich cíti minimálne... Inak, aj ja poznám kopu ludi, ktorí majú na krku uzliny a buď to neriešili ani oni sami alebo to neriešili Dr. Mám pocit, že uzlina kdekoľvek inde na tele je brana akosi vážnejšie ako uzlina na krku... Dr. mi vždy povie, že treba dávať pozor, aby sa uzliny nemnozili, nezvacsovali a aby neboli ako "pevná hrcka", ale aby boli ri dotýku pohyblivé...
@sajsim tak sme na tom rovnako zatiaľ. Škoda, že lekári nevedia nič bližšie zistiť ...
@teodozia Riadne veľká uzlina, držím palce ako sa máš?
@janka2810janka ako to dopadlo?
Ahojte,nájdem tu niekoho,kto prekonal aj recidívu?pred 16rokmi som prekonala Hodgkina,a teraz sa mi lymfóm vrátil ,avšak nie Hodgkin,ale Non Hodgkin
@janka2810janka zdravím neviem či mi odpíšete ja som si nahmatal pod uchom tvrdú hrčku , ktorá nebolela,po roku ma začala pobolievať plus mám stuhnutý krk a bolesť ucha bol som aj minulý rok na Usg vraj všetko v norme , poredvcerom som bol na Orl povedal že to mám z nosu lebo mám zúženú priepažku ale nezdá sa mi neviete aké ste mali príznaky ? Ďakujem teploty nemám a ani sa c noci nepotim
@36kika36 ale ste mali priznaky ďakujem
@soffi aké ste mali príznaky ďakujem

@teodozia Ahoj ja som mala hockina pred x rokmi uz to neraram nastastie. Som "zdeava" mam dve deticky. Drz sa bojuj nevesaj hlavu. Da sa to! Nehovorim ze je to lahke. Mam aj dve kamosky co to prekonali.
Neviem ako je to dnes s liecenim v tom ti neporadim ale ked budes chciet pis.