icon

Mám sa zveriť endokrinologičke alebo pediatrovi?

19. júl 2025

Boli sme u endokrinologicky so synom. Povedala, ze sa kludne moze najest a tak prist na odbery, kedze sme dostali termin poobede. Mal na ranajky aj na obed tucne jedla. Prisli vysledky. Mal zvysene TAG a odporucila zopakovat test ale uz nalacno po 3 mesiacoch. Ja som nevydrzala a hned sme isli k pediatrovi nalacno. Vcera dosli vysledky. A pediater mi povedal, ze tie TAG tuky su extremne citlive na jedlo, hlavne na tukove. A moze sa kludne zvysit po jedle. Prisli vysledky a boli v norme. 🙏
Pritom mi odpisala aj endokrinologicka medzitym, ze TAG urcite nereaguje na jedlo ale na jeho zvysenie je potrebny dlhy casovy usek.

Tak ja teraz nechapem....

diaszoky
19. júl 2025

@anonym_autor na endo len na lacno sa chodi dr asi vyplo

autor
19. júl 2025
@diaszoky

@diaszoky Nemali termin na rano, tak sme dostali poobede. A na papieri na vysleskoch mame napisane, ze nalacno 5:40. 🥲

ruzovakrava
19. júl 2025

@anonym_autor pokiaľ viem tak tento odber treba nalačno, tak to berieme aspoň my. Myslím že unilabs mal v príručke 12 h lačnenia.

autor
19. júl 2025
@ruzovakrava

@anonym_autor pokiaľ viem tak tento odber treba nalačno, tak to berieme aspoň my. Myslím že unilabs mal v príručke 12 h lačnenia.

@ruzovakrava ano, aj pedi nam tak odporucila. Takto sme uz mali vysledky dobre. Ale tie TAG reaguju hned na jedlo? Cholesterol potrebuje dlhsi cas, nie? Ci sa mylim?

stellarstar
19. júl 2025
@anonym_autor

@ruzovakrava ano, aj pedi nam tak odporucila. Takto sme uz mali vysledky dobre. Ale tie TAG reaguju hned na jedlo? Cholesterol potrebuje dlhsi cas, nie? Ci sa mylim?

@anonym_autor mne berú krv každé 3 m na chol, tag a musim byt vzdy nalačno

autor
19. júl 2025
@stellarstar

@anonym_autor mne berú krv každé 3 m na chol, tag a musim byt vzdy nalačno

@stellarstar ano, a ten TAG vlastne reaguje na jedlo, co si jedla, a cholesterol je dlhodoby stav, ze?

stellarstar
19. júl 2025
@anonym_autor

@stellarstar ano, a ten TAG vlastne reaguje na jedlo, co si jedla, a cholesterol je dlhodoby stav, ze?

@anonym_autor ano a ja som si to odskúšala, raz som nešla nalačno a hodnoty boli vysoké, po ďalší krát som zas šla nalačno a výsledky ok

autor
19. júl 2025
@stellarstar

@anonym_autor ano a ja som si to odskúšala, raz som nešla nalačno a hodnoty boli vysoké, po ďalší krát som zas šla nalačno a výsledky ok

@stellarstar toto som potrebovala vediet. Dakujem krasne!

ruzovakrava
19. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor čo ja viem tak parametre reagujú hneď, aj diétne chyby deň - dva pred odberom sme zachytili u takých úprimnejších pacientov 😃 ktorí sa priznali že áno mal som rezeň so šalátom 😅

autor
19. júl 2025
@ruzovakrava

@anonym_autor čo ja viem tak parametre reagujú hneď, aj diétne chyby deň - dva pred odberom sme zachytili u takých úprimnejších pacientov 😃 ktorí sa priznali že áno mal som rezeň so šalátom 😅

@ruzovakrava tam tiez potom boli pekne hodnoty. 😅Ja by som tiez bola zvedava na moje po takychyo pochutkach. 😀

jamidea
19. júl 2025
@diaszoky

@diaszoky na endo nechodim ja ani dcera nikdy nslacno, podla rady endo lekarky. Vzdy chodime najedene, ale nie tucne jedlo, teda minimum masla ci inych tukov. Najlepsie suchy rozok, ci chleba, syr, sunka.. chodime uz roky..

autor
19. júl 2025
@jamidea

@diaszoky na endo nechodim ja ani dcera nikdy nslacno, podla rady endo lekarky. Vzdy chodime najedene, ale nie tucne jedlo, teda minimum masla ci inych tukov. Najlepsie suchy rozok, ci chleba, syr, sunka.. chodime uz roky..

@jamidea my sme boli hlavne kvoli hormonom. Vtedy fakt je jedno, ci nalacno alebo nie. Avsak vyskocili kvoli jedlu tie TAG.... Co je normalne u kazdeho, len som to nevedela a samozrejme sa zlakla.

koniarova
20. júl 2025
@diaszoky

@diaszoky nikdy nechodíme na endo nalačno. Ani ja. Ani syn

koniarova
20. júl 2025
@anonym_autor

@jamidea my sme boli hlavne kvoli hormonom. Vtedy fakt je jedno, ci nalacno alebo nie. Avsak vyskocili kvoli jedlu tie TAG.... Co je normalne u kazdeho, len som to nevedela a samozrejme sa zlakla.

@anonym_autor ale o čo vlastne ide? Čo stresuješ? Veď u detskej mal výsledky ok.

autor
20. júl 2025
@koniarova

@anonym_autor ale o čo vlastne ide? Čo stresuješ? Veď u detskej mal výsledky ok.

@koniarova lebo som sprosta. 😀🤦‍♀️

koniarova
20. júl 2025
@anonym_autor

@koniarova lebo som sprosta. 😀🤦‍♀️

@anonym_autor všetko je v poriadku.❤️ Pre kľud duše zopakujte krv u endo nalačno.

autor
20. júl 2025
@koniarova

@anonym_autor všetko je v poriadku.❤️ Pre kľud duše zopakujte krv u endo nalačno.

@koniarova endo som pisala, a odpisala, ze mozme kludne aj k pedi ist. 🙏 uz to nebudem kombinovat. Y nedo je Chvala Bohu vsetko ok. 🙏cholesterol a tieto veci vie aj pedi.

ruzovakrava
21. júl 2025

Síce trochu mimo témy, ale zaujímalo by ma, čo administrátora prinútilo zmeniť názov z témy "Ktorej lekárke veriť?" na "Mám sa zveriť endokrinologičke alebo pediatrovi?"
Úplne meníte názvy tém, vytrhávate z kontextu a tým je to mätočné, prečo to robíte?

autor
21. júl 2025
@ruzovakrava

Síce trochu mimo témy, ale zaujímalo by ma, čo administrátora prinútilo zmeniť názov z témy "Ktorej lekárke veriť?" na "Mám sa zveriť endokrinologičke alebo pediatrovi?"
Úplne meníte názvy tém, vytrhávate z kontextu a tým je to mätočné, prečo to robíte?

@ruzovakrava ja som to nebola, ale administratorky.... 😏