Mám veľké bolesti nôh
Zienky ahojte.. nedávno som písala príspevok aké mám problémy priložím aj link aby ste boli v obraze https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/kr.....
ide o to že posledný týždeň aj niečo má strašne bolia nohy ke to taká bolesť ako keby svalovka taká tahava najmä lýtka najviac bolia normálne ledva chodím mám pocit že nohy má nedržia lenže trosku má pobolievaju aj ruky ale to len sem tam akokeby kŕč ... ja už som nešťastná neviem čo mám robiť trvá to už od augusta najprv silne bolesti hlavy neskutočne závraty teraz toto .. neviem čo to môže byt mala ste niektorá podobne problémy čo Vám pomohlo ? :( lekári absolútne nič pozerajú na mna už jak na blázna a ešte obzvlášť teraz v tejto ťažkej situácii ..:( dnes mi Dr predpísal milgamma injekcie lebo už nevedel čo lenže milgammu beriem aj v tabletkovej forme už dva mesiace a zatiaľ necítim žiadnu úľavu ... mali ste niekto take stavy z čoho to môže byt .. krv som mala zobratu teraz pred týždňom nakoľko som mala ísť na operáciu s nosom lenže nakoniec to zrušili a krv som mala v úplnom poriadku .. takisto EKG v norme .. ďakujem Vám krásne za odpovede ❣️🙏🏻
@nikyy ahoj mna pobolievali lýtka ale skor oblast holennych kosti. Pri dlhsej chôdzi, alebo vecer, dokonca som sa budila na bolest. Ja nam problem s chrbticou uz od detstva. Ak nemas v tele zapal, robili ti rtg, moze to byt s chrbtice. Ak nas krce v lytkach pomoze ti vitamin skupiny B - tiamin.
Mne na moju bolest pomohli az tabletky na predpis Meloxicam Milan... Uz ich davno nemusim brat, no medzitym som bola na vysetreni EMG ruky v poriadku, nohy nie.
@brendaa no vlastne tá milgamma je na doplnenie vitamínu B ... rtg mi robili na krčnú chrbticu a EMG vyšetrenie som mala robené kvôli tetanii ktoré vyšlo pozitívne ale z toho by som bolesti take intenzívne nemala... ja mám za sebou už lieky ako sú dorsiflex, milgammaN, betahistin, Ibalgin som brala, metamizol... magnezium pravidelne užívam .. a myslím si že zápal nemám nakoľko som mala robenu komplet krv a bola v poriadku a myslím že pri zápale by som mala zvýšené Leukocyty keď dobre viem ...
@cairka noooo ja beriem tie injekcie milgamma a ak nezaberú tak vyskúšam asi aj ja reumatologiu lebo to je strašne nepríjemne najhoršie je že mna aj v klude bolia nohy aj keď ležím v noci sa zobudím sem tam na bolesť natriem si flector krém trosku povolí ale do hodinky znova .. a neviem ci je to z chrbtice alebo to je tiež niečo ako vy píšete že som prekonala boreliozu a ani o tom neviem
@brendaa no tie injekcie čo beriem majú presne ten vitamín B1 a B6 čisto vitamínova injekcia .. no keď ja nemám koho o to požiadať keď ku obvodnému sa už ani nedá ísť ambulantne len cez telefón a stále len niesom akútny stav teraz to je všetko take zložité ... dnes som vybrala druhu injekciu tak uvidím presne teraz taký nevhodný čas keď je covid :/
@nikyy prosím ťa milgama tabletky su na predpis, či si kupovala? Pomôžu niečo? A tie injekcie ešte asi nevieš posúdiť, že? Mám tiež také problémy neviem čo by som skúsila. Dakujem
@matvejka125 noo milgamma tabletky sú na voľno tie stoja 50ks okolo 15€ a injekcie sú na predpis tam som doplácala okolo5€ a neviem to posúdiť ešte dnes len druhu som zobrala necítim zatiaľ žiadnu úľavu ... môžem sa spýtať aké máš problémy ? S chrbticou alebo ?
@matvejka125 a tabletky mne osobne nepomohli možno tebe áno treba skúšať každý organizmus je iný
@nikyy mám dlhodobé problémy s krčnou chrbticou ale už má bolí celý chrbát a posledný čas strašné aj nohy bolia stále , pocit že sa zrutim problém s rovnováhou, svalová bolesť v lytkach aj ma štipu, kŕče no des, skúsim tu milgama uvidim
Prvé, čo ma napadlo, keď som čítala príspevok, že či si neprekonala boleriozu... Daj si to vyšetriť. Dcéra mala bolesti kĺbov a prekonala anginu, čiže neliecena streptokokova infekcia... Vysoké ASLO.
Mňa tiež bolia kĺby, občas, len mi zistili DNU. A dnes mi sestra hovorila, že má vysoké hodnoty yersini (bakterie v črevách) a že oni tiež spôsobujú zapaly kĺbov... Ze uz sa nečuduje, ze ju bolia kĺby...
Tých variant je veľa. Len hľadať 🙁
@ajsha123 len keby mali aj Dr záujem sa tomu venovať ja s tým bojujem od augusta a každý stále má odbije že chrbtica cvičiť a cvičiť ... a angínu ja nemám krčné mandle už 10rokov .. a tu boreliozu som sa pýtala neurologicky lenže ona mi povedala že kým si niesom vedomá aby má postipal kliešť že to je bezpredmetne 😔
@matvejka125 no mne to tiež akokeby začalo krčnou chrbticou ... tak treba skúsiť milgammu treba skúšať všetko možné ja už mám pocit že mne to neprejde vyskúšala som už kadečo a zatiaľ bez efektu ...
@nikyy to čo je za prístup neurologa.. 😢 Smutné, fakt. Všeobecný Dr.to nemôže vyšetriť? Neviem. Asi by som sa opýtala v skupine Všeobecného lekára....
Ja som bola v stredu u alergologa, dr.pripravovala papiere na odber, a ze vysetrime aj toto, aj toto... Borelioza? Vravím neviem. Uhryzol kliešť? Vravím neviem. Môže byť ale nepamätám si. Ok, vysetrime... A bolo.
Nabudúce povedz doktorke, ze kliešť asi uhryzol...
Ahoj, ja som mala tiež bolesti lýtok a v rukách akoby kŕče, tiež sa nič nezistilo, ani borelióza...ale mávam nízke železo a keď pravidelne jem globifer a b komplex, mám pocit, že sa mi polepšilo... Bývajú samotesty, treba pozrieť či aj na boreliózu...
@anetkaadamko neviem, nemám presnú diagnózu len tipy Dr 🤦🏻♀️
Na lytka je dobra masaz mozu to byt spazmy,chodte na masaz tak Vam odporuci bud masaz opakovat alebo pijavice vyliecia bolest noh. Ja chodim na masaz ;)
@nikyy aj ja som mala podozrenie na borelióza, dr mi nedoporucila samotest že nie sú spoľahlivé a zobrala mi krv
@matvejka125 no ja ani neviem zohnať ten test obvolávaním som lekárne a nikde nemajú .. a zistili nakoniec boreliozu ? Aké si mala príznaky ?
@matvejka125 už vidím hore si písala