Mám vši. Ako zničím hnidy?
Ahojte, neviem, kde som mohla chytiť vši. Žeby u kaderníčky pri farbení vlasov? Kedysi ako študentka som si chcela priniesť hrebeň, ale rozčúlila sa. Neviem si s tým rady. Som tu nová a bývam sama. Ešte nemám také priateľky, čo by mi pomohli. Neviem, ako by som vyberala tie hnidy. Alebo čo jena to dobré? Prosím poraďte.
@womankc no ja som raz mala tie hnusoby a pripísala som to na vrub chuda neterky, lebo že zo školy, a na plaváren chodím pravidelne, to ma ani nenapadlo že tam. Potom mi volakto hovoril, že sa da chytiť hocikde, trebárs aj obyčajnom supermarkete, stačí sa čírou náhodou obtrieť o dotyčnú osobu....
Alebo obyč. taxik ked sa po niekom takom oprieš
sestra kupovala tiez nejaky sampon v lekarni
@symoneta môj syn to doniesol domov nedávno, v lekárni majú rôzne prípravky, skladajúce sa zo séra, šampónu a pri každom je pribalený ten všiváčik, malý hrebienok, s ktorým vyčesávaš hnidy... daj si biely papier na stôl a nad tým vyčesávaj po ošetrení, aby si videla, či to padá dole...a pravidelne, niekoľko krát opakovať kúry, vyprať dôkladne všetky šaty, posteľné oblečenie, uteráky, no ja som na to prišla hneď a dva dni som čistila domácnosť, prišiel mi totiž z liečebne domov s tým, ani nás neupozornili, že má hlavu plnú vší.... hoc o tom vedeli.... a pozor, vši vedia plávať.... preto sa bežným umývaním vlasov nevyničia.... preto je ich možné chytiť aj v bazéne.... takže fakt, len trpezlivosť a čo najskôr do lekárne pre kvalitný prípravok... súčasťou balenia sú aj tie hrebienky
@symoneta Máme osvedčený postup, ktorým to zničíš všetko prakticky za pár hodín. Vlasy si dobre naolejuj, buď klasicky detským olejčekom alebo normálnym stolovým olejom. Keď ich budeš mať všetky od oleja, vyčesávaj vlasy nad vaňou z každej strany. Keď ti to bude trvať aj pol hodinu, to nevadí. Poriadne ich povyčesávaj a po každom prejdení vo vlasoch si hrebeň utri - utrieš z neho hnidy aj prípadne vši. Keď to budeš mať, tak si hlavu poriadne umy šampónom pre psov (Ortosan) Opláchni vodou a znova si daj šampón na vlasy, poriadne napeň a daj si na to mikroténový sáčok. Takto si nechaj zabalené vlasy asi hodinu, potom to zmy a pre istotu ešte raz umy šampónom. Poriadne vysuš fénom, aby si mala úplne suché vlasy, znova poriadne prečeš nasucho a potom si vlasy vyžehli klasickou žehličkou na vlasy a znova vyčeš. Týmto postupom spáliš prakticky všetky hnidy a aj keby si ich pár nevyčesala hneď, nevadí to, oni postupne pôjdu dole. Hlavné je, že sú spálehé a teda sa z nich nevyliahnu vši. To, že je hnida spálená spoznáš podľa toho, že nie je biela, ale priesvitná. Prajem veľa šťastia.
Proti vším šampón z lékárny a hnidy jedině vybrat. Moje švagrová je sama sobě vyčesávala, ale žije v Německu a bohužel nevím, kde ten speciální hřeben koupila, ale tipuji, že v lékárně. Taky jí totiž neměl kdo ty hnidy bláznivé vybírat. A opravdu, jak píšou holky výše, všechno vyprat 😒
@thea77 prosím vás kde a koľko ste platili za ten vsiviak na baterky o Tom ani neviem že to existuje prosím kde ste to kúpili a koľko to stojí
@iveta19385 nesmrdi.. plastovy vsivak je nanic.. urcite skuste paranit , nechat dlhsie posobit ako pisu , kludne aj 4-5 hodin.. potom vycesat a vlasy potom este vyzehlite , pre istotu.
po prvom pouziti bol pokoj.
U nás nepomáhalo nič kým som na nenastvala a použila psi šampón. Všetko zdochlo.
@iveta19385 musi mat aj vsu.. hnida sa bez nej nevytvori.. navyse z hnidy sa vyliahne larva po cca 7 dnoch a po dalsich 7 - 10 dnoch je z nej dospela vos.. mozno mala len jednu a tu ste uz zabili.. aj moja dcera tak mala.. vlasy pod zadok a dva mesiace som jej tahala hnidy z vlasov kazdy vecer.. vsivaky nam nepomohli, ma sice huste, no tenke vlasy.. vyskusali sme rozne pripravky, az jej zacali padat vlasy (!!) tak som na tyzden prestala.. nakoniec nam pomohol taky dvojzlozkovy pripravok, neviem si teraz spomenut na nazov.. a tea tree olejcek za usi.. to im vraj
smrdi..
@lenqua_12325 ahoj prosím ťa aký šampón si kúpila konkrétne? 🙂
Ahojte moje deti doniesli domov vsi zo školy už som tak zúfalá že neviem ako nane. Kúpila som tri šampóny v lekárni všetky. Sme minuli dávala som na vlasy ocot kúpila žehličku vycesavam každý druhý deň umývame vlasy a stále sú tam tie hnidi výťahu ich a stále sú tam ja už neviem ako sa tej havede zbavím. Mam tri baby všetky majú dlhé vlasy husté chcela by som ich dat ostrihať hanbím sa ísť ku kadernícke že tam uvidí tie hnidi. Bývame na dedine a to by bolo reči. Pomôžte mi ako sa toho zbavíme iba tých hnidov dokonca aj kondicionér sme. Dávali a vycesavaly a stále sú tam
Moja dcera doniesla pred dvomi rokmi tiez vsi zo skolky. A poviem ti ze sme vyskusali vselijake drahe sampony a hnidy nemizli. Vsi ano ale hnidy ostavali. A poviem ti ze jedine co zabralo, bola taka malicka smradlava vodicka z lekarne..myslim ze sa to vola cajovnik. Staci par kvapiek nakvapkat do akehokolvek samponu a hned po prvom umyti mas pokoj! Vsi su prec..ostanu ti len prazdne obaly po hnidach. My to tak pouzivame aj preventivne , lebo kdekolvek mozes natrafit na vsi..vo vlaku , v autobuse...moja dcera je kucerava tak si vies ten cirkus predstavit.. teraz je prvacka a hned na zaciatku roka mali v triede vsi a ona jedina vsi nedostala 😊 inak ta vodicka pomaha aj na stipance po komaroch. A odpudzuje aj klieste. Dufam, ze som ti pomohla 😊
dcera je stvrtacka na zš a vsi ma asi kazdy rok a tento rok dokonca dvakrat - v zime a predminuly tyzden. na porazenie. ma dlhe vlasy, skoro po zadok. kupila som pred dvomi rokmi elektricky hreben, lebo rucne sa tie dlhe vlasy proste nedaju pozriet a zachytit vsetky zive vsi. hnidy - tie rucne, su presne takej farby ako ma vlasy, hnede, nikdy som nevidela biele hnidy ako tu niektore mamicky pisu. ak nahodou po tyzdni znova najdem hnidy blizko pri pokozke, tak potom uz davam hedrin - taky olej na suche vlasy na 15-20 min. ale hnidy, aj ked by mali byt mrtve, nedostanes z vlasov inak ako rucne. proste to tam drzi brutalne a nechtami ich stahujem z vlasov....kovovym vsivacikom akurat tak vytrhavam vlasy.
@kvjetecko u nas ten kovovy vsivak ,co prefavaju s Paranitom, krasne fungoval.. musis brat po malych pramienkoch , dolu hlavou nad vanou a po kazdom zabere vytahivat ihlou z neho tie hnidy napr.na kusok toaletaka.. takto sma hnid vzdy zbavili za 1 vecer.. sice piplacka na hodinu az dve, ale fungovala a to mala dcera hlhe huste brckave vlasy🙈
@dominika1991 to už si nepamätám ale u veterinára šampón na psov. Zabilo to úplne všetkom
@dianka318 my sme vystriedali všetky šampóny a stále sú tak si kúpim ten čajovni a vyskúšam dakujem
Ahojte 🙂 Prosim vas neviete ci mrtve tzv vysusene hnidy ozivaju vo vlasoch ?
Dobry večer prajem všetkým aj ja mam veliký problém so vsami a najmä s hnidami dcéra má dlhé vlasy až pod plecia a veľmi husté skúšala som šampón s lekárne no vsi aj by vymizli ale s hnidami si neviem rady a ja to neviem ani s tahovat to je asi najväčší problém neviete mi niektorá poradiť prípravok alebo hocičo ako sa zbavit aj hnid existuje nejaký prípravok s ktorého by vypadli aj hnidy pomôžte mi prosím vás keď viete o niečom
@0944832570 ahoj.ocot a trochu šampónu aby to penilo,daj na suché vlasy,poriadne premasiruj hlavu a oplachni.rozces vlasy hlavne pri koži precesavaj krížom krazom hoci 15 minút.zober fén a a fenuj kým neodletia všetky hnidy.potom vlasy prezehli.pripravo ktory funguje- nám zabralo sérum Liquid dávaj každý tretí deň hoci aj mesiac.pre istotu.liquido sérum si namiesaj s vodou a nanes na suche vlasy aby bolo všade.nechaj pod sackom aj hodinu.bez fenu a octu by som to ja nezvládla.skus.budes očarená ako hnidy odletia samé bez vyberania.ale zopár ešte ostane,tak výber ručne.drzim palce.vsi sú riadne psycho.....
Nám nič mastné nezabralo-ani paranit,hedrin,Barbie efective,Liquid, šampóny už vôbec nie.ocot zabije niektoré hnidy,ale problém nevyrieši.ani silný alkohol živé nezabije.zvieracie prípravky s permetrinom sklamali.totalne.vyzera,že zabral front line spray.on má inú účinnú látku .vši som našla skapate a hnidy vyzerajú spálené.a orechové listy poriadne vychované. Mária Trabanova to jediné odporúča.stary rokmi používaný recept.coskoro je tu epidémia,lebo bežné prípravky z lekárne vôbec nefungujú. Chudáci detičky a ta trauma okolo toho.neprajem nikomu.drzim palce všetkým ustarostenym maminkam.V Prahe je vši klinika.vyriesia to za 2 hodky.horucim vzduchom.pristroj sa volá luose buster a nedá sa kúpiť bežne.vysusi hnidy aj živé.ma teplotu nad 50 stupňov.Je to americká firma Air Alle. V Prahe sú už 4 roky.treba zavolať a objednať sa. dúfam,že časom budú aj na Slovensku.To pre tých,čo už nijakým šampónom a masnotam s dimetikonom právom neveria.
@viera27 figu.farba pomáha,ale nie úplne.top je peroxid vodíka za 1, 50 z lekárne.
@lenqua_12325 a ktorý psí šampón?

@majaxy áno aj v bazéne veru