Mám vši
Dnes ráno som mi spadla z hlavy jedna voš, vôbec neviem čo mám robiť. Máme doma Liquido Duo, dcéra mala cez prázdniny tiež vši, chytila u kamarátky, u ktorej spala...v tom čase som si aj ja umývala vlasy šampónom proti všiam, dcére som povyberala z vlasov všetko, čo som našla, či hnidu, prach alebo lupiny a mesiac potom, ako sme nič vo vlasoch nenašli, sa zjavila jedna u mňa, ale určite ešte niečo mám vo vlasoch, lebo ma svrbí hlava. Som v práci, vôbec neviem, či to mám oznámiť zamestnávateľovi, či sa mám hneď zobrať a ísť domov...ďalej neviem, ako si povyberám hnidy z vlasov, nemá mi ich kto vyberať...zbavím sa všetko aj tak, že si vlasy umyjem a vyčešem? ďakujem
My sme sa trapili minuly rok. Dcera doniesla zo skoly..chytila som ich aj ja. Ostrihala som sa a dcere vycesavala, umyvala...liquido duo je kravina, nezabral ani paranit....pomohol az Pedicul hermal...na prvy krat..a preventivme davam hedrin, funguje na 100%. Este som pocula, ze preventivne dat za usi par kvapiek cajovnikoveho oleja, ale to nemam vyskusane.
@lussy666
@salamistka
treba vyčesávať 7-14 dní po výskyte poslednej vši, je to o tých hnidiach, z nich sa vyliahne Ďalšia generácia :(
My sme tak vyčesávali s tým nitty grity(je to kovový hrebeň a aj hnidy vyčeše na rozdiel od tých "všiváčikov" plastových čo sa uhnú)
Nám aj paranit pomohol a nemusela som nikoho ostrihať ani seba ani dcéru, má husté vlasy po pás. Síce sme si "šklbali" vlasy na vaňou deň čo deň aj 3*, ale pomohlo. Teraz to robíme preventívne a čajovníkový olej je naozaj dobré prevencia a hlavne prírodná ...😉
@salamistka ak si v práci nedávate k sebe hlavu, zopni si vlasy a kabát si zaves inde, myslím, že nikomu nemusíš vravieť že máš problém. Urob opatrenia a hotovo. I vša nie je plná hlava, už aj to mali v škole, že sa hlava "hmýrila" a rodičia nemali čas si všimnúť...
My sme mali až prvý krát na škole dovtedy nikdy a aj to, že si nechcela zapletať cop, bola macherka. odvtedy bez copu v škole ani na krok a veci v šatni (nemajú samostatnú skrinky) si dáva do igelitky, aby jej niečo nepreliezlo z inej čiapky, alebo oblečenia...
@marlenka222 ahojna farba musi byt s amoniakom?
Baby ja mam otazku ak sem niektora chodite tie hnidy ako vyzeraji? Ja som v zivote vos nevidela ale dcerka ich teraz doniesla zo skolky vlasy sme umyli speco samponom vycesali vsivacikom ale neviem ako teraz co hladat?
@divana pohrab sa vo vlasoch, je to drobné ako taká lupinka, ale drží to pevne prilepené na vlase. Dáš to dole len tak, že to uchopíš medzi nechty a z vlasu stiahneš. Keby si to zväčšila, je to také podlhovasté, skoro ako slzička
@montemotherone dakujem tak pojdeme dneska znova na to sa citim jak spindur ked ich mame hadam sa ich zbavije
@divana my sme ich mali niekoľko krát a to teda nie sme žiadni špiňďúri 😉 To je taký mýtus. Vši idú za krvou a zistilo sa, že majú také obľúbené typy. Učím v škôlke a vidím to keď máme epidémiu. Sú deti, ktoré ich majú opakovane a také ktoré ich nedostanú nikdy. Ale pritom sú to často práve tie z toho horšieho sociálneho prostredia. A princezničky voňavé vyčesané bum! Vši. Takže netráp sa a do boja! Je to nadlho, treba dodržať postup ktorý máš na šampóne, umyť, vyčesať, po istom čase zopakovať... Je dobré používať aj prevenciu. Dostať také kondicionéry, gély, ktoré sa včešú do vlasov. A vraj aj sponky proti všiam (niečím napustené). Mám odsledované, že zatiaľ ešte stále reagujú na prírodné silice- eukalyptus, tee tree oil... Takže ideálne ak sú súčasťou prípravkov ktoré použiješ 😉
Ono pri epidémii je najideálnejšie ak urobí opatrenie každý rodič v kolektíve a naraz, najlepšie cez víkend. Inak je to nekonečný príbeh a kolotoč. Teraz sa prudko ochladilo, preto vši hľadajú útočisko u ľudí a krv potrebujú na zahriatie 😉 Inak žijú s nami celoročne v rôznych škárach...
@montemotherone dakujem to co je nasampone sme vcera dodrzali je tam ze zopakovat za 7dni ale este dneska som jej nasla jednu zivu pouzivam aj tree olej davam jej ho do sampona oe djej hlavu teraz umyvam tak hadam odidu horsie je ze odnej ich mam aj ja takze vsetko podstupujeme spolu a beskutocne co vyceseme tych bodiek vraj hni juj porazit ma ide
@montemotherone a ak by som sa ta mohla este spytat mala uz ma cistu hlavku uz tam ma len priesvitne hnidy ktore ppdla netu su iz prazdne vaicka a tie davam dole hrebenom a mechtami a ma ich tak 5cm od koroenka pri pokozke uz nic ale aj tak sa obcas poskrabe na hlave z coho nevies mi povedat?.moze mat reakciu na ten sampon ci este mame niekde vsi?
@divana môže mať aj reakciu alenestreyla som sa s tým. Skôr treba pohľadať živé dospelé 😕 Hnidy po použití šampónu sú už mŕtve, len sú jednoducho tam.
@montemotherone zivu dospelu nema ani jednu ani ked vycesavam jej nejdu a to mamr ten vsivacik a dneska som jej pri slnku pozrela celu hlavu a vos uz nema ziadnu
@divana tak možno po nejakom štípanci ju niečo svrbí... Šak idú chválabohu prázdniny. Už to teraz dorazíte a zastaví sa to, oteplí sa... 😉
@divana musím nesúhlasiť, zažili sme 2 * a stalo sa nám, že aj po dôslednom vyčesaní som našla !živú hnidu" prilepenú na vlase - pukne keď ju pritlačíš s o neht. Skús si zohnať "nitty grity" hrebeň, je oveľa lepší ako "všiváčik", ten sa uhne, keďže je z plastu. Nitty gritty je z kovových nitov a stiahne aj hnidy z vlasu. Dcéra má vlasy po pás, veľmi husté a už len príležitostne pri ozname zo školy preventívne prečesávame s týmto hrebeňom bez chémie. Keď miuž všiváčik nič nevyčesal tak tento "nitty" mi vyčesal živé hnidy ...
@salamistka my sme mali tiež. Našťastie syn krátke vlasy tak stačilo umyť ale ja som mala dlhé takze som si ich umyla samozrejme som nechala šampón pôsobiť. A potom som vycesavala pomaly až do krvi. Každý deň aj suché vlasy aj keď som si umyla a potom som to opakovala 2x vždy po 6 dňoch. Riadne som sa bála aby sa mi nevrátili svine ale našťastie už nie. Ale asi 3 mesiace som sa stále skrabala a kontrolovala tým hrebinkom vlasy.
@salamistka My sme s tým tiež bojovali. Dosť som premýšľala či ma dačo nenapadne. Dačo jednoduché a aby človek nazažil zas ten šok...no asi to poznáte. A napadlo ma, že vši nemajú radi vysokú teplotu. Tak či by nepomohlo namočiť hlavne dlhšie vlasy do vriacej vody- žehlička je horúcejšia, tak to by im nemalo poškodiť a hrebeň namáčať do tej vody a česať aj od hlavy. Hádam dotyk s vriacou vodou všiam ublíži a možno aj zahubí. Hlava tú chvíľku vydrží. keby som mala nejakú hlavu na pokus, či to funguje, to by bolo super. Teoreticky si myslím, že by to malo zabrať. A hlavne nejde to do peňazí.
@meluzinaaa tak to už radšej žehlička....
@meluzinaaa len žiadna vriaca voda. Môžeš si viac ublížiť, spáliť pokožku. Nafarbit vlasy a vyžehliť žehličkou alebo len vyžehli vlasy poriadne a máš po probléme.
Ja som tu vyčítala raz urobiť si ocot alpu a olivový olej a to dat na hlavu a nechať aj pol hodku pôsobiť. Urobila som to 3x za týždeň a tie svinuchy zmizli...
@erika0802 Skús šampón Paradisone. Nestojí veĺa a jedna známa spomínala, že iba to im pomohlo. A skúsili toho veľa. Potom daj info. predpokladám, že po týždni je po probléme.
@meluzinaaa klop klop my už máme dávno po nich..
@erika0802 Super. A čo vám zabralo?
@montemotherone .Neni pravda. Vsi ven je maximalne neucinny. Ako ste pisali je na prirodnej baze a hlavne treba si ho davat dva tyzdne
@meluzinaaa nam tiez doktorka poradila sampon. Parasidose
Ako dostať hnidy z vlasov..do octu dať trochu šampónu, dať na suché vlasy, napeniť , chvíľu nechať a poriadne opláchnuť. Rozčesať a vyfénovať. Môžte aj požehliť. Nezabije to síce živé, ale vymyje parádne.
@meluzinaaa zmiešať alpu, ocot a olej. To nám pomohlo
Ešte pridám k tomu že neznášajú olej tee tre potret za uchom

@salamistka len 21 dni....dovtedy sa vsetky vyliahnu.Ale musis byt dosledna