icon

Mám vši

salamistka
25. sep 2017

Dnes ráno som mi spadla z hlavy jedna voš, vôbec neviem čo mám robiť. Máme doma Liquido Duo, dcéra mala cez prázdniny tiež vši, chytila u kamarátky, u ktorej spala...v tom čase som si aj ja umývala vlasy šampónom proti všiam, dcére som povyberala z vlasov všetko, čo som našla, či hnidu, prach alebo lupiny a mesiac potom, ako sme nič vo vlasoch nenašli, sa zjavila jedna u mňa, ale určite ešte niečo mám vo vlasoch, lebo ma svrbí hlava. Som v práci, vôbec neviem, či to mám oznámiť zamestnávateľovi, či sa mám hneď zobrať a ísť domov...ďalej neviem, ako si povyberám hnidy z vlasov, nemá mi ich kto vyberať...zbavím sa všetko aj tak, že si vlasy umyjem a vyčešem? ďakujem

Strana
z3
meluzinaaa
29. jún 2020

Neskúsili ste penu vamouse?lebo tie masnoty často vôbec nezaberajú- paranit nase vsi iba potešil,hedrin nezabral.toto nie je mastné a stačí jedna aplikácia.

meluzinaaa
26. júl 2020

Zaujímavý je aj šampón predátor 4dog pre psy.obsahuje účinnú látku carbaryl, ktorú obsahoval orthosan a difusil, ktoré stiahli z trhu a účinkovali najlepšie.skuste.

meluzinaaa
18. mar 2021

Parasine T15.v Anglicku najpoužívanejšie.2x použité,plus octovy zábal.odskusane.tutovka.ziadny paranit,Liquid,efective hefrin,nič z toho nefunguje.dimetikon nefunguje.vobec.toto má isopropyl ......a dačo čo živé aj hnidy vysuší.len neviem, prečo najlepší a najúčinnejší produkt nikto zatiaľ nespomenul.a toľko zbytočného trápenia pre deti.toto je fakt pecka.nema insekticid ani nič škodlivé.a je to rýchle.takze parasine,parasine,parasine.jedine.stoji okolo 10E.flaska vyčistí 4 hlavy.fakt.

cherryann
28. aug 2021

@meluzinaaa ten Parasine vyzerá celkom dobre (zloženie ma na prvý pohľad vydesilo, ale dohľadala som si, že tie látky nie sú škodlivé). Ale teda furt mi príde najjednoduchšie namazať hlavu kondicionérom (niekde som čítala i majonézou, haha) a vyčesať všiváčikom. Viz: https://www.vsivacik.sk/blog-o-vsiach/5-veci--c...

Pretože aj tak musíš po tých zábaloch kontrolovať, či je to v poriadku, tie hnidy môžu prežiť kadečo. Takže prečo to rovno neodstrániť mechanicky a máš kľud. Ale každá rada dobrá.

monika1293
21. mar 2022

Ahojte máme už viac jak pol roka problém zo všami od kedy dcéra nastúpila do školy . Prosím poraďte niečo fakt účinné. Už som minula viac jak 150€ na šampóny, spreje a oleje. Potrebujeme fakt niečo účinné proti vsiam a hnidam. Ja som si farbila vlasy viac jak 4 krát. Nechcem nás ostrihať na lisinku 😭😭😭Prosím pomoc...😞😞😥😥😭

salamistka
autor
22. mar 2022

@monika1293 podľa mňa jediné čo naozaj pomáha je dôkladné vyčesávanie a vyberanie

saxana000
22. mar 2022

Zehlicka na vlasy pramen po prameni dokladne na co najvyssej teplote upecies aj vajicka

puplatko
22. mar 2022

@saxana000 inak to som už počula, že žehlička je celkom fajn spôsob, ako sa ich zbaviť

monika1293
22. mar 2022

@saxana000 vlasy si zehlim každý deň.

meluzinaaa
22. mar 2022

@monika1293 orešak z bylinkarstva. Alebo z netu. Orešak extra silný . Nič iné. Zabíja živé aj hnidy. Nič iné nezaberá. Je to aj na vnútorné parazity.

sharlote
22. aug 2022

Nam pomohla alpa, vycitala som to tu na MK, do rozprasovaca naliat vodu, trocha alpy odoka, striekla som im to cca 2x, nezmyvala, vysusili sa aj hnidy, nemusela som ich vycesacat, predtym som dala sampon ale hnidy nezdochli, stale pukali ked som nasla, po alpe vsetko ok ,

datelinka31
2. mar 2024

@henrike prosím keď nemám alpu, čím by som to mohla nahradiť?

sharlote
3. mar 2024
sharlote
3. mar 2024

@sharlote kupit alpu asi najlepsie....alebo alkohol silnejsi mozno? Aby sa ususili tie vajicka

erika0802
3. mar 2024

@sharlote a k tomu ešte olej pridať ;) a za ušami natierať tetree olej

petulda333
3. mar 2024

@datelinka31 len vycesavat,nic ine ti nepomoze

sharlote
4. mar 2024

@petulda333 mne 4rom detom vysusilo tie hnidy...takze nove sa uz neliahli....aj vsi zdochli🤷‍♀️ ja len posuvam skusenost vyskusanu....rychlo a lacno....vsi su hrozne pri 4 detoch....

mamatroch
29. mar 2025

My dme ich mali mesiac dozadu, ja i dcery, huste dlhe vlasy, ma skoro vystrelo. Dva Paranity sme minuli, 60€, poprali obliecky, uteraky, oblecenie na 60-ke a stale nas hlavy svrbeli 🤦
Kupili sme napokon hreben Beurer HT 15, ten ich zabija.
Potom sa zdalo, ze je vsetko ok, ale predvcerom sme si nasli na hlavach dalsie. Vraj hnidy sa vyvijaju 20 dni, cize tocca. vychadza, zesme ich zopar prehliadli.
Takze zase sme s nim sa vycesavali... Akoze pri troch hustovlasatych hlavach to bola dvojhodinova procedura...
Vycesali sme s nim desiatky mrtvych vsi, zive boli uz len dve-tri. Len teda pozor, nedotknut sa nim, ked je zapnuty, prstov, usi, je to dost neprijemne. Na hlave to inak necitit, len pisti. Ale teda svrbeli nas hlavy i nadalej, tak som nam ich vsetkym este Alpou poumyvala, zabalila do potravinovej folie hlavy na 15 min. Potom oplachla a este octom s vodou 1:1 riadne pooblievala a pooplachovala vlasy, zase zabal z folie a dufam, ze je pokoj. Uz som zufala. Mam pocit, ze tie spraye nefunguju vobec... Ak sa objavia este nejake, uz fakt neviem, co urobime...

sharlote
2. apr 2025

@mamatroch skapali po tej alpe?

meluzinaaa
2. apr 2025

@sharlote alpa to nevyrieši. Netrápte ňou deti.

sharlote
2. apr 2025

@meluzinaaa mojim 4 detom to krasne vysusilo,aj hnidy,nariedena vodou,moja skusenost,.....

mamatroch
3. apr 2025

@sharlote si predstav, ze nie. Ani po octe, ma skoro vystrelo. Kupila som este 2 balenia Parasine Rapid, dalsich 40€ v haji a este dnes rano som dcere nasla malu vos - zivu!!! Uz som uplne zufala... A mna tiez este svrbi hlava tu a tam. Ja uz neviem, co mam robit.... A tak dokladne som nam to vsetkym aplikovala na vlasy, pokozku hlavy, nechala 3x dlhsie posobit ako bolo nutne... Uz asi jedine na jezka ja i dcery 🤷 ...no vsetky tri mame huste zdrave vlasy a to by sme si odplakali asi vsetky tri... Pozerala som i ten vyssie spominany carbaryl, no dakde som sa docitala, ze je karcinogenny, ci je to pravda, netusim... No odradilo ma to. Vycesavame jak besne po kazdom osetreni a stale tejto nocnej more nie je koniec

sharlote
3. apr 2025

@mamatroch ja som dala tu alpu s vodou do rozprasovaca,postupne presriekavala tak 2x denne a fakt pomohlo,neoplachuj vlasy,dcery tiez dlhe huste tmave vlasy,pekne vysusilo tie hnusovy hnidy,vsi,potom som uz nemusela vycesavat,az faka radost ked nic nepukalo,ze tk bolo suche

mamatroch
4. apr 2025

@sharlote aha, tak skusim striekat 2x denne. Dakujem za radu. Dala som si teda alpu do rozprasovaca a aj seba na hlave striekam vzdy ked kdesi zasvrbi. Esteze nejdem dnes asi nikam, by si susedia pomysleli, ze este len rano a uz smrdim po alkohole 😂

mamatroch
8. apr 2025

@sharlote ahoj. Musim s potesenim skonstatovat, ze ta alpa predsalen nakoniec pomohla. Striekala som nam ju na hlavu vzdy tam, kde nas zasvrbela hlava a konecne sme sa toho zbavili. Akoze este denne vsetkym pozeram vlasy a este budem, ale uz nevidim ani vsi ani hnidy a nikoho uz ani hlava nesvrbi. To je ulava! Takze dakujem este raz za tip.

sharlote
8. apr 2025

@mamatroch rado sa stalo,tesim sa ze zabralo😉

Strana
z3