Mám vysoký tlak a tlkot?
Baby je dobry 113/72 a tlkot 66
Pre dospeleho normalna hodnota 🙂
Pre dospelého trošičku nižší. Norma je 120/80, zvýšený od 140/90
Uplne v pohode tlak aj tep 😉
113/72 a tep 66 je uplne super. 120/80 je normalny tlak a vysii od tohto cisla je este stale normalny, ale nazyva sa "vyssi normalny" tlak krvi. Najidealnejsi je vsak nizsi ako 120/80, takze tvoj 113/72 je uplne super a dokonca, keby ti aj vrchny aj spodny klesol este o 5 - 10 torrov - cisel, je to perfektne!!! Tvoj tlak nie je nizky, je idealny, za nizky sa povazuje myslim od 90 - 100/ 50 - 60. Ale ak nerobi ziadne problemy, je to super. A tep mas tiez super!
A este som chcela, ze tlak 140/90 nie je vyssi, ale uz vysoky a treba ho kontrolovat a znizovat. Tlak si treba ale marat v absolutnom klude, nohy na zemi, oprety chrbat, absolutna psychicka pohoda, hodinu predtym necvicit, nepit, nefajcit, nejest... A hlavne, tlak dviha psychika, takze absolutny pokoj. Mal by sa merat 3x po sebe,pricom, ak ste pri prvom merani v strese, vysledky tohto merania neberte do uvahy. Medzi meraniami stavi 15 sekundovy odstup, ak sa ale potrebujete uppkojit, tak dlhsie, aj 2, 3, 5, 10 minut...
Baby tlak am stale 130/83 a tlkot 98 je to zvysene mam sa bat alebo je to normalne prosim odpovedte mi
@lukasko12 Tlak mas trosku zvyseny, ale v norme (toleruje sa po 140/90, ale hodnoty nad 120/80 sa uz povazuju za zvysene) Tep mas uz dost vysoky. Zalezi to ale aj od psychickeho rozpolozenia, nervozity, zataze, atd.... Odporucala by som ti merat si tlak dlhsiu dobu (2 tyzdne minimalne) v cykloch - rano na obed, vecer vzdy 3x po sebe s 1 az 2 min. odstupum a budes mudrejsi. 3x po sebe preto, aby si videl, ci nemas vyssiu iba prvu hodnotu, a potom ti klesne, ci ti prave meranie tlaku a tepu nesposobuje nervozitu, atd. Tiez dodrzuj spravnu techniku merania a pred meranim aspon 3 minutky sed, upokoj sa, nefajci, nemysli na veci, ktore ta rozhodia, atd.... - proste aby si sam citil, ze si kludny. Hodnoty si zapisuj, aby si ich ukazal lekarovi, ak k nemu pojdes. Ak sa hodnoty v pokoji neznizia, zajdi k Dr (najma kvoli tepu).

Pre aky vek?