Mám žihľavku?
Dobrý deň prajem mám 22 rokov . Od 1 decembra 2021 som na sebe spozorovala najprv v malom množstve vyrážky najprv to vyzerala ako alergická reakcia. Postupom času sa mi to zhoršovalo, vždy sa objavili nové potom zmizli. Navštívila som imunoalergicku ta mi povedala že je to zihlavka. Trpim chronickou zihlavkou dodnes. Doktorka mi povedala že to nie je z jedla že musím mať zápal v tele. Bola som teda na vyšetrení zubov robili mi aj rtg, na gynekológii, na gastroenterológii na nosnokrcnom,zobrali mi aj krv aj moc aj výter, bola som aj na sone. Všade mám dobre výsledky. Čítala som veľa o tejto chorobe a vo veľa prípadoch sa príčina vzniku chronickej zihlavky nezistí. Beriem antihistaminika 2 ráno 2 večer. Mala som opuch pier tak mi dali prednison 20mg 1 tb ráno po dobu 10 dni. Chvíľu som mala pokoj a teraz zas to mám a čím ďalej tím horšie. Už mi ani lieky nezaberajú .Opuch pier oči aj napriek prednisonu sa vyhadzem a opuchnem. Vymenila som aj pracie prostriedky spravila som si 10dnovu očistu čriev od biocomu. Prosím vás uz som bezradná trpí niekto chronickou zihlavkou a vedel by mi niekto poradiť. Nesmierne to svrbí väčšinou sa mi vysev objaví večer potom zmizne a znovu. Ďakujem za rady

@evapp ano beriem aj antihistaminika ale to mi doslova nič nezabera. Ale biologicka liečba určite zaberá len to chce čas, po prvom cykle som stále bola osypana a asi až po skončení 2 cyklu som začínala byť bez výsevu. A teraz čo som skončila 4 cyklus tak som 2 mesiace vydržala bez výsevu, ale uz čakám na schválenie lebo už he to opäť hrozne
@beurre mam 39 rokov. Vyšetrenia som mala rôzne nikde príčinu nenašli, jednoducho autoimunitne ochorenie. Ale prešla som gastro,zubné, krčné, alergologiu, štítnu žľazu, reumatologiu . A aj keď sa mi histamin pri vyšetrení nepotrvdil, treba sa vyhýbať potravinám ktoré ho obsahujú najviac, a tak tiež pri zihlavke lieky od bolestí ako sú ibalgin nurofen aspirin a pod ..... vyvolávajú silné reakcie
ja beriem xolair 2 injekcie mesacne od oktobra 2022 ... doktorka vravela ze to moze trvat aj 5 rokov kym vymiznu vsetky priznaky ... teraz som si pichla poslednu davku pred mesiacom a cakam co bude lebo mam pauzu az 6 augusta idem na kozne .... uz niektory den mi opuchol prst na ruke takze uvidime ci budu aj nejake extra vysevy ... ale to skor opuchnu mi oci ci prsty .... uz som nato zvyknuta po skoro 2 rokoch
@jessica_jessica v taktomto stadiu a neriesis lekara? Uz si tam davno mala byt a nie liecit sa MK
@csincsi89 bioliecba zabera ... oproti tomu ako som vyzerala bez nej kazdy den a teraz to sa neda porovnat ... ale davka je mesacna 4 tyzdnova takze ked mam pauzu ako teraz ze som mala pichnute zaciatkom juna a najblizsie az niekedy v auguste tak predpoklad je ze sa budem sypat aj opuchnem semtam ... priznaky by mali odozniet do 5 rokov ... 2 mam uz za sebou
@jessica_jessica ja by som riesila okamzite nemocnicu ... mne to sadlo na pluca opuch nevedela som sa nadychnut v nemocnici .. okamzite mi dali 500ku solumedrolu a kyslik ... aj na hrdle som uz mala ... to je nebezpecne velmi ...
@beurre ano aj ja som tak bola po injekcii na druhy deň tak isto. Aj mne kazali si dávať prednison na každý večer lebo mne večer začína vysyp. A este potom o dva dni po teplote zase slabosť jeden deň potom bolo dobre ale je kedy ma chyta ta slabosť ale prejde. Vysyp stále mam kazdy deň takže neviem či injekcia účinkuje lebo iba po prednisone to prejde a to už som 10 ty deň čo som dostala xolair 😔
@jessica_jessica neviem ci ti to pomôže.. Môj synček to mal ale v menšom množstve, ležali sme aj v nemocnici kde mu dávali dithiatend.. Jeden povedal ze alergia ale všetky výsledky mal v poriadku a druhy že niečo infekčné.. Tak mali sme obmedziť čerstvú zeleninu/ovocie lebo vraj koli postrekom.. Asi 2-3 mesiace jedol len kompóty lebo tie sú tepelné upravené, chvála Bohu dneska máme už kľud 🙏

@beurre Áno aj mne dávajú Xolair. Zatiaľ mi nič iné nenavrhli čo ďalej keď to nepomáha ani po 6 dávke, len mi doktorka povedala, že s primarkou zhodnotí či by mi nepodávali zvýšenú dávku teda nie raz do mesiaca ale raz za 2 týždne.Ja mán 42 rokov a pevne verím, že sa jej čo najskôr zbavím lebo 10.mesiacov je už pre mňa nekonečno....