icon

Mám žihľavku?

jessica_jessica
6. mar 2022

Dobrý deň prajem mám 22 rokov . Od 1 decembra 2021 som na sebe spozorovala najprv v malom množstve vyrážky najprv to vyzerala ako alergická reakcia. Postupom času sa mi to zhoršovalo, vždy sa objavili nové potom zmizli. Navštívila som imunoalergicku ta mi povedala že je to zihlavka. Trpim chronickou zihlavkou dodnes. Doktorka mi povedala že to nie je z jedla že musím mať zápal v tele. Bola som teda na vyšetrení zubov robili mi aj rtg, na gynekológii, na gastroenterológii na nosnokrcnom,zobrali mi aj krv aj moc aj výter, bola som aj na sone. Všade mám dobre výsledky. Čítala som veľa o tejto chorobe a vo veľa prípadoch sa príčina vzniku chronickej zihlavky nezistí. Beriem antihistaminika 2 ráno 2 večer. Mala som opuch pier tak mi dali prednison 20mg 1 tb ráno po dobu 10 dni. Chvíľu som mala pokoj a teraz zas to mám a čím ďalej tím horšie. Už mi ani lieky nezaberajú .Opuch pier oči aj napriek prednisonu sa vyhadzem a opuchnem. Vymenila som aj pracie prostriedky spravila som si 10dnovu očistu čriev od biocomu. Prosím vás uz som bezradná trpí niekto chronickou zihlavkou a vedel by mi niekto poradiť. Nesmierne to svrbí väčšinou sa mi vysev objaví večer potom zmizne a znovu. Ďakujem za rady

Mám žihľavku?Mám žihľavku?Mám žihľavku?Mám žihľavku?
evapp
30. jún 2024

@beurre Áno aj mne dávajú Xolair. Zatiaľ mi nič iné nenavrhli čo ďalej keď to nepomáha ani po 6 dávke, len mi doktorka povedala, že s primarkou zhodnotí či by mi nepodávali zvýšenú dávku teda nie raz do mesiaca ale raz za 2 týždne.Ja mán 42 rokov a pevne verím, že sa jej čo najskôr zbavím lebo 10.mesiacov je už pre mňa nekonečno....

matams
30. jún 2024

@evapp ano beriem aj antihistaminika ale to mi doslova nič nezabera. Ale biologicka liečba určite zaberá len to chce čas, po prvom cykle som stále bola osypana a asi až po skončení 2 cyklu som začínala byť bez výsevu. A teraz čo som skončila 4 cyklus tak som 2 mesiace vydržala bez výsevu, ale uz čakám na schválenie lebo už he to opäť hrozne

matams
30. jún 2024

@beurre mam 39 rokov. Vyšetrenia som mala rôzne nikde príčinu nenašli, jednoducho autoimunitne ochorenie. Ale prešla som gastro,zubné, krčné, alergologiu, štítnu žľazu, reumatologiu . A aj keď sa mi histamin pri vyšetrení nepotrvdil, treba sa vyhýbať potravinám ktoré ho obsahujú najviac, a tak tiež pri zihlavke lieky od bolestí ako sú ibalgin nurofen aspirin a pod ..... vyvolávajú silné reakcie

beurre
1. júl 2024

@matams ja len nerozumiem tomu, že prečo sa berú tie lieky na alergiu keď aj tak nezaberajú. Proste nespravia nič. A teraz v lete to je katastrofa, jednak vyzerám hrozne ani von nechcem chodiť lebo to je otras a za druhé keď sa spotim tak to svrbí ešte viac.

matams
1. júl 2024

@beurre to poznám ze ani vonku sa nedá ísť,slnko to ešte zhoršuje, ja len dúfam ze sa raz a navždy z toho už dostanem

csincsi89
3. júl 2024

@beurre tak že dnes som dostala prvú dávku xolair dve injekcie ráno zatial vsetko v poriadku dúfam bude dobre ☺️ strasne som sa bála ale dala som to

csincsi89
7. júl 2024

@zitush este aj ja som tak musim su zobrat na večer prednison polku ale bez nej som stale ešte tak už prvú bioligicku injekciu som dostala uvidime čo bude

zitush
7. júl 2024

@beurre ja beriem antihistaminika kazdy den ... ci jednu alebo 2 tabletky .. ked mam nejake vysevy tak zvysim davku vzdy

zitush
7. júl 2024

@csincsi89 nie ... ale mam ho doma ... naposledy asi pred rokom v maji som si dala naposledy ked som sa na dovolenke vysypala od slnka ale inac nie .. len antihistaminika

zitush
7. júl 2024

@matams ja tu zihlavku nemam z liekov takze ked to nie je potvrdene, kludne mozte brat lieky na bolet ake chcete ...

zitush
7. júl 2024

ja beriem xolair 2 injekcie mesacne od oktobra 2022 ... doktorka vravela ze to moze trvat aj 5 rokov kym vymiznu vsetky priznaky ... teraz som si pichla poslednu davku pred mesiacom a cakam co bude lebo mam pauzu az 6 augusta idem na kozne .... uz niektory den mi opuchol prst na ruke takze uvidime ci budu aj nejake extra vysevy ... ale to skor opuchnu mi oci ci prsty .... uz som nato zvyknuta po skoro 2 rokoch

csincsi89
8. júl 2024

@zitush oh takze velmi nezaberá bio lecba

maickamf
8. júl 2024

@jessica_jessica v taktomto stadiu a neriesis lekara? Uz si tam davno mala byt a nie liecit sa MK

beurre
8. júl 2024

@zitush a beriete popritom aj nejaké ďalšie lieky? Badate nejaké vedľajšie účinky z injekcií?

zitush
9. júl 2024

@csincsi89 bioliecba zabera ... oproti tomu ako som vyzerala bez nej kazdy den a teraz to sa neda porovnat ... ale davka je mesacna 4 tyzdnova takze ked mam pauzu ako teraz ze som mala pichnute zaciatkom juna a najblizsie az niekedy v auguste tak predpoklad je ze sa budem sypat aj opuchnem semtam ... priznaky by mali odozniet do 5 rokov ... 2 mam uz za sebou

zitush
9. júl 2024

@beurre antihistaminika beriem .... ziadne vedlajsie ucinky

zitush
9. júl 2024

@jessica_jessica ja by som riesila okamzite nemocnicu ... mne to sadlo na pluca opuch nevedela som sa nadychnut v nemocnici .. okamzite mi dali 500ku solumedrolu a kyslik ... aj na hrdle som uz mala ... to je nebezpecne velmi ...

csincsi89
9. júl 2024

@zitush a kedy ste citila že vám zaberá? Aký čas?

zitush
11. júl 2024

@csincsi89 hned ... uz na druhy-treti den som sa prestala sypat a puchnut

beurre
11. júl 2024

@zitush dobry deň, ja som včera mala prvú dávku a dneska horúčku a poriadny vysyp. Mali ste aj vy reakciu?

csincsi89
11. júl 2024

@zitush tak ja este stale mam neake bodky sem tam a niekedy citim aj peru no nevidno opuch ale citim dufam aj mne celkom prejde už týždeň som po prvej dávke

csincsi89
11. júl 2024

@beurre vysyp som mala aj ja este prvy až treti deň a na druhy deň som sa citila tiež že som mala teplotu a slabosť . Este neake vyrážky vyjdu pár ale už iba pár kúskov

beurre
12. júl 2024

@csincsi89 ja som bola dneska u doktora, lebo ráno stále teplota a keď som volala tak že sa s horúčkou nestretli pri tom, ale nakoniec skonštatovali že sa to môže stat. Dali mi kortikoidy a uvidíme ako to pôjde ďalej, ešte som taká slabšia ale už je oveľa lepšie. Držím vám palce

zitush
12. júl 2024

@beurre nie nemala som ziadnu reakciu ... fungovala som normalne aj sama som isla na podanie autom ... ziaden problem nebol

csincsi89
12. júl 2024

@beurre ano aj ja som tak bola po injekcii na druhy deň tak isto. Aj mne kazali si dávať prednison na každý večer lebo mne večer začína vysyp. A este potom o dva dni po teplote zase slabosť jeden deň potom bolo dobre ale je kedy ma chyta ta slabosť ale prejde. Vysyp stále mam kazdy deň takže neviem či injekcia účinkuje lebo iba po prednisone to prejde a to už som 10 ty deň čo som dostala xolair 😔

csincsi89
12. júl 2024

@zitush no mne to este nechce účinkovať 10 deň čo mi ju pichli a vysyp stale mam každý večer . 😔

csincsi89
12. júl 2024

@beurre koľko vam nariadili z kortikoidu?

erika1996
12. júl 2024

@jessica_jessica neviem ci ti to pomôže.. Môj synček to mal ale v menšom množstve, ležali sme aj v nemocnici kde mu dávali dithiatend.. Jeden povedal ze alergia ale všetky výsledky mal v poriadku a druhy že niečo infekčné.. Tak mali sme obmedziť čerstvú zeleninu/ovocie lebo vraj koli postrekom.. Asi 2-3 mesiace jedol len kompóty lebo tie sú tepelné upravené, chvála Bohu dneska máme už kľud 🙏

csincsi89
12. júl 2024

@erika1996 ani mne nevislo nič z krvných testov vraj môžem všetko jest podla dr ale aj ked nejem cely den aj tak vysip . 😔

erika1996
13. júl 2024

@csincsi89 je mi to ľúto, držím palce nech čím skôr vyriešis a máš kľud 🙏😉