icon

Mám žihľavku?

jessica_jessica
6. mar 2022

Dobrý deň prajem mám 22 rokov . Od 1 decembra 2021 som na sebe spozorovala najprv v malom množstve vyrážky najprv to vyzerala ako alergická reakcia. Postupom času sa mi to zhoršovalo, vždy sa objavili nové potom zmizli. Navštívila som imunoalergicku ta mi povedala že je to zihlavka. Trpim chronickou zihlavkou dodnes. Doktorka mi povedala že to nie je z jedla že musím mať zápal v tele. Bola som teda na vyšetrení zubov robili mi aj rtg, na gynekológii, na gastroenterológii na nosnokrcnom,zobrali mi aj krv aj moc aj výter, bola som aj na sone. Všade mám dobre výsledky. Čítala som veľa o tejto chorobe a vo veľa prípadoch sa príčina vzniku chronickej zihlavky nezistí. Beriem antihistaminika 2 ráno 2 večer. Mala som opuch pier tak mi dali prednison 20mg 1 tb ráno po dobu 10 dni. Chvíľu som mala pokoj a teraz zas to mám a čím ďalej tím horšie. Už mi ani lieky nezaberajú .Opuch pier oči aj napriek prednisonu sa vyhadzem a opuchnem. Vymenila som aj pracie prostriedky spravila som si 10dnovu očistu čriev od biocomu. Prosím vás uz som bezradná trpí niekto chronickou zihlavkou a vedel by mi niekto poradiť. Nesmierne to svrbí väčšinou sa mi vysev objaví večer potom zmizne a znovu. Ďakujem za rady

Mám žihľavku?Mám žihľavku?Mám žihľavku?Mám žihľavku?
beurre
14. júl 2024

@csincsi89 ja mám medrol, jednu tabletku ráno po 4 dňoch znižovať dávku o štvrť tabletky až do nuly. Vraveli že niekomu aj dva týždne trvá kým začne injekcia účinkovať, budeme vidieť, tiež sa stále vysypam. Už mi to lezie na nervy, unavená som slabá. To vraveli že tiež môže byť z tej injekcie.

zitush
14. júl 2024

@csincsi89 lebo je to autoimunitne ochorenie

csincsi89
14. júl 2024

@beurre uvidime dufam že nam potom už zaberie už druhy týždeň budem po injekcii takže dúfam že bude dobre. V prvom týždni som nebola dobre ani ja po injekcii zvlastne bolo ale tento týždeň už nič no vysyp este mám zatial každý večer

beurre
15. júl 2024

@csincsi89 a veľký vysyp?

csincsi89
16. júl 2024

@beurre no už som nemala až tak veľké vysypi ale akurát dnes už väčšie mám nerozumiem tomu a vy ako ste už?

beurre
17. júl 2024

@csincsi89 dneska je prvý lepší den

csincsi89
17. júl 2024

@beurre mate este vysevy?

beurre
18. júl 2024

@csincsi89 trošku, ale ja som ich mala extrémne, čiže toto je super

csincsi89
18. júl 2024

@beurre a tablety este aké a ako ich máte brať ?

beurre
19. júl 2024

@csincsi89 mám ešte tie kortikoidy ale už znižujeme dávku a užívam Levocetirizin 4x denne

csincsi89
19. júl 2024

@beurre uh aj ja desloratadin téz 4 krát a ako dá cítite už? Lepšie?

csincsi89
19. júl 2024

@beurre opuch tiež zvykneme mať ? Myslím pery, oči?

beurre
19. júl 2024

@csincsi89 už teraz nie, ale vždy mi opuchlo niečo iné. Naposledy som mala oči opuchnuté v pondelok ráno. Ja si vždy fotím keď je hrozný výsyp aby som vedela doktorovi ukázať. Ale v stredu som mala posledný hrozný a odvtedy len pár pupencov. A to som dostala v stredu aj menštruáciu čo som predtým vždy mala katastrofálny stav výsypu. Takže zlepšenie pripisujem injekcií, keďže znižujeme kortikoidy a nezhorsuje sa to.

csincsi89
20. júl 2024

@beurre to je fajn ani ja už neopucham niekedy velmi zriedka citim pery ale nevidno a vysyp tiež lepší stav už dufajme že bude dobre nám ☺️ zostanme v kontakte aspon tu aby sme vedeli ako sme na tom

beurre
20. júl 2024

@csincsi89 budem rada, držím nám palce 🙂

csincsi89
27. júl 2024

@beurre no ako sa máte?

beurre
27. júl 2024

@csincsi89 super, už nemám skoro nič. Asi dvakrát som mala asi 3 pupence ale inak že vôbec nič. A vy?

csincsi89
27. júl 2024

@beurre ja tiež už iba sem tam ale už su dni kedy ani jeden nemám

beurre
28. júl 2024

@csincsi89 tak to je super, snáď to tak minimálne zostane alebo sa to úplne strati

beurre
1. aug 2024

@csincsi89 môžem sa opýtať, kortikoidy ešte užívate? Mne sa teraz zas objavujú trochu viacej tak rozmýšľam či je to tým že už vôbec neuzivam kortikoidy, už ste mali druhú dávku?

sweaaa
1. aug 2024

Ja som toto mala tiež 3/4 roka a potom sa mi to ešte 2x vrátilo vždy asi po piatich rokoch ale došla som náhodou na to, ako sa žihľavy zbaviť. Bola som aj hospitalizovaná. Teraz je to už 16 rokov, čo som čistá. Mne pomohlo, že som prestala jesť všetko okrem ryže a zemiakov na cca. 4-5 týždňov. Už 10. deň zilavka ustúpila na 99% ale vtedy sa nesmie prestať. Treba ďalej nejesť a vyhýbať sa všetkému na čo vaše telo reaguje. U mňa to bolo okrem jedla aj slnko a tesné oblečenie - tlak na kožu.

csincsi89
2. aug 2024

@beurre v pondelok idem na druhú dávku skusala som jeden den vysadiť prednison uz som brala iba 5 mg bola som bez priznakov celkom . Potom som nezobrala jeden deň a vrátilo sa takže si dávam zas už druhy deň polku 10 mg

csincsi89
2. aug 2024

@sweaaa ja som ani nejedla a ajtak to vyšlo a to 2 mesiace som bola na ryži a zemiakoch iba

csincsi89
2. aug 2024

@beurre chcem sa este opytat vás po injekcii trošku nesvrbela koža tam kde ju pichli ?

beurre
3. aug 2024

@csincsi89 ja idem v stredu na druhú dávku. Akože cítila som ten vpich ale ja som na druhý deň mala horúčku a hrozne som sa celá vyhadzala.

beurre
3. aug 2024

@csincsi89 ja som kortikoidy jedla 16 dní s tým že prvé 4 dní som jedla celú tabletku, potom 4 dni trištvrte, potom 4 dni polku, potom štvrť a potom nič. Lenže prvý týždeň som mala príznaky aj keď som to užívala vo veľkej dávke. A teraz mám pocit že už telo čaká na druhú dávku lebo každým dňom mám viac a viac pupencov. No dajte vedieť ako ste zvládli druhu injekciu

csincsi89
5. aug 2024

@beurre tak dnes ráno som po druhej dávke a celkovo sa citim dobre lepšie ako po prvej dávke no uvidim či na zajtra nebudem mat teplotu alebo slabosť ako po prvej. Antihistaminika este stále 4× denne a nechala mi aj prednison polku večer ak budem mat príznaky uvidíme este som dostala helicid 1 denne . Dúfam že aspoň tie kortikoidy budem vedieť vysadiť už ani ja ju nechcem brať ale musim a už mesiac beriem polku prednisonu 😔

beurre
5. aug 2024

@csincsi89 držím palce, helicid som mala aj ja počas užívania kortikoidovy. Dajte vedieť potom či ste mali horucku

csincsi89
5. aug 2024

@beurre zajtra sa ozvem ☺️