icon

Mám zlý spánok

24. jan 2021

Potrebovala by som poradit. Poslednou dobou (asi mesiac) mam veeeelmi zly spanok. Budim sa v noci asi 4-5x, niekedy aj viac. Kupila som si aj masku na oci a stuple do usi, aby som tlmila pripadne svetlo alebo neziaduci hluk.
Neviem, cim to je, pred spanim uz nejem, snazim sa citat alebo vypit caj na ukludnenie, cez den chodim na prechadzky a cvicim, aby som vybila nadbytocnu energiu. Momentalne travim ale dost casu doma kvoli sucasnej situacii. Mozno je to tym, naozaj neviem.
Byvam s partnerom, najprv som si myslela, ze je to kvoli tomu, ze nie sme na seba zvyknuti a obcas chrape, tak som isla spat na gauc. Pripadne, ze je to matracom, ten sme vymenili. Ale aj tak to nepomohlo. Naozaj neviem, co s tym a uz to zasahuje aj do mojho bezneho denneho zivota a rytmu. Neviete, co by som este mohla skusit? Alebo cim to moze byt sposobene? Dakujem.

Strana
z2
marcellka32
24. jan 2021

Kúp melatonín v lekárni

katulastraka
24. jan 2021

Magnezium si kup a daj si kazde rano. Napriklad Magne B6 alebo Maxi Mag 🙂 staci tabletka denne. Po par dnoch sa to zlepsi

ivangeline
24. jan 2021

Ja dodám, že možno trocha pravidelnej pohybovej aktivity. 🤔 Čerstvý vzduch. A večer vraj pomáha lyžica medu.

katulastraka
24. jan 2021

@ivangeline ved pise, ze kazdy den chodi na prechadzky a cvici

ivangeline
24. jan 2021

@katulastraka to som si nevšimla. 🤣 Možno v jej prípade fakt už len lieky. (Aj keď neverím, že takto dokonale sa snaží a nič. 😅)

autor
24. jan 2021

este som premyslala, ci to nemoze byt aj tym, ze celu situaciu vo svete vnimam podvedome a ye kazdy den je kvazi uplne rovnaky. Ci to nema psych. povod. Predtym som mala vela aktivit, chodila som kade-tade a teraz som prakticky skoro stale doma, nemam akoby ten impulz alebo co. Ale to si myslim len ja, ci to nie je nahodou cosi s tym. :( A sa to odraza na spanku...

katulastraka
24. jan 2021

Ak je to tym, tak magnezium ti pomoze, pretoze zmiernuje priznaky stresu, aj ked podvedomeho 🙂

daisylucky
24. jan 2021

Mne pomáha zaťažova perina.

monica222
24. jan 2021

Ahoj velmi dobre poznam az na to ze ja uz piaty rok nespavam a to mam 29 rokov a teraz spim v noci tak po 2-4 hodiny maximun a je to extrem potom fungovat cez den

juliet86
24. jan 2021

@daisylucky ako si spavapa pred perinou a ako po nej?

juliet86
24. jan 2021

@monica222 cize spis 2-4hod? ako 0otom fungujes? spis cez den? skusala si lieky prjpadne vies preco ti to vzniklo? pomaha nieco?

monica222
24. jan 2021

@juliet86 no moje telo si na to uz zvyklo...ale niekedy to zvladam ok niekedy zle boli dni ked ma tak polozili ze som sa nedokazala ani postavit a starat o malu a na druhy den som bola uz zase ok...a teda mne napriklad nepomoze ani turistika my kazdy den behame bicykel turistiky mame toho vela na kazdy den ale vecer aj tak nemozem zaspat a v noci spat...ale pocula som ze ten melatotin je super

enoula
24. jan 2021

Psychika. Treba cosi zmenit, mozno tvoj rezim . Magnezium je tiež fajn, vecer medovkovy caj, mozno kupel, mozno citaj knihu. Vyvetraj spalnu, ale to asi aj vieš.

autor
24. jan 2021

@enoula citim, ze je to psychikou. Potom sa to vezie aj cez den, som akasi nekludna a uz je to jeden kolobeh. Pred spanim je to zase o tom, co ak nezaspim?

@monica222 a nevies, co presne ti to pred par rokmi spustilo? Mala si stres alebo to prislo z nicoho nic? Trosku sa bojim, aby to nebolo dlhodobejsie a nevyustilo do vaznejsich zdrav. a psych. problemov, predsa len spanok je dolezity.

@katulastraka snazim sa uzivat pravidelne, nasla som aj, ze esituje Mg. relax na spanok, tak skusim aj to.

Niekedy pred spanim si dam aj teple mlieko s medom, to upokoji tiez. Ale naozaj neviem, kde to prameni a preco to prislo tak z nicoho nic, dost ma to trapi, lebo cez den som len nervozna a bez nalady. Partner to nechape, vraj sa mam donutit zaspat, no ale ako? Ach. :( Najcudnejsie je, ze ked som doma u rodicov a prespim tam par dni, tak spim ako zabita a denny rezim je takmer rovnaky ako tu.

daisylucky
24. jan 2021

@juliet86 ja som pod ľahkou perinou už vôbec nevedela ani zaspať, napr. na dovolenkách som mala problém. Doma som si dávala taky starý ťažší paplón a na to ťažšiu deku, ale to mi bolo v lete teplo. Tak som si kúpila 8kg zaťažovu perinu a pod tým sa mi spi perfektne, zaspím do dvoch minút.

elisse247
24. jan 2021

Skúste CBD alebo priamo na spánok je CBN, ono vás to aj uvoľní a ukľudní.

ctrl
24. jan 2021

https://vitaslife.sk/product/vitaslife-balicek-...
Tak viem o tom svoje vyše roka sim spala asi ako ty . Vyskúšala som kadečo Melatonin , L tryptofan , čaje difuzovanie . Nič nepomohlo . Ale čo mi zabralo je toto denne a večerné Magnezium Glycinate. z 80% vstrebatelnostou. Pozor na kupované v lekárňach.

trema
Autor odpoveď zmazal
juliet86
24. jan 2021

znies jednoznacne ako kandidat na kognitivno behavioralnu terapiu. to ti pomoze uvidis. drzim palce ak vies anglicky kuk martin reed insomnia coach

autor
24. jan 2021

dakujem za rady dievcata! dnes som bola behat, sice len 2 km, ale aspon trosku vyvetrat hlavu. pozerala som si na nete aj vase rady ohladom vitaminov etc., tak si nieco dokupim. Mam rozcitanu knihu Elementarne castice od Houllebecqa ak to poznate, sice to nie je prave lahke citanie a je to dost kontroverzna kniha, ale asi takto zakoncim den, drzte palce, aby som sa opät dostala k spanku! 🙂)
@juliet86 urcite si to pozriem, aspon trosku doladim anglictinu, dakujem. 🙂
@trema recept na mlieko vyskusam, zatial som pila len s medom a malo to svoje ucinky. a ano, je to tazke nemysliet na to zo vsetkych hladisk, clovek je v takej neistote a podvedome to vnima, teda aspon ja, aj ked sa snazim nepozerat TV etc, iba tak bezne, ale citim, ze cim to dlhsie trva, tym viac sa ma tie myslienky dotykaju, aj ked to asi kazdeho z casu na cas :( aj mi chyba ta socializacia, ale co sa da robit v tomto, len zatat zuby a vydrzat a cerpat aspon z toho, co clovek moze robit doma alebo ist do prirody etc. Nuz, len ten spanok si to asi trosku odskakal, ja verim, ze sa dam dokopy.

olsan
24. jan 2021

Mam ten istý problém.Skúšala som všetko možné /čaje, melatonin, magnex , sedatif PC, šišak, tryptophan.../ a je to rovnako. Budím sa 3-4 krát za noc a nie a nie zaspať. :(

autor
24. jan 2021

@olsan kdesi na nete som citala, ze je to coraz viac a viac bohuzial rozsirene :/ ja mam pocit niekedy, ze na ludi je vyvijany tlak a to sa niekde musi odrazit. a ludia ziju prevazne sedavo, sedava praca, ja som len rada, ze este stale dost ludi zije aktivne. ale sama neviem prist na to, cim je to konkretne sposobene, su to len domnienky. mrzi ma, ze aaj tebe sa to deje :/ skusala si aj zmenu ziv. stylu? alebo ako tu baby spominali, knizky, upokojenie mysle, aktivny pohyb?
kiez by sa to dalo do poriadku, ze 🙂 s nasim spankom 🙂

juliet86
24. jan 2021

@olsan 9dporucam kognitivn9 behavioralnu terapiu tj spankova restrikcia je to masaker zo zaciatku ale do par tyzdnov pomoze. skuste napr skyoe s psychologickou viera palenikova. drzim palce. alebo najdite ineh okognitivno behavioralneho terapeuta

katkaaa149
4. feb 2021

Ahoj.. Poznám jeden dobrý produkt z prírodných látok.. Dobre sa vyspis a aj sa pekne ráno zobudíš 😊 viac info v dm 😊

ctrl
4. feb 2021

@katkaaa149 prečo nenapíšeš sem produkt?

katkaaa149
4. feb 2021

@ctrl písala som vám správu

peternu3
Autor odpoveď zmazal
peternu3
Odpoveď bola odstránená
peternu3
Odpoveď bola odstránená
biibaa1
Odpoveď bola odstránená
Strana