icon

Mám zvýšené trombocyty

1. mar 2022

Ahojte prosim mate s tymto skusenost? Mam zvysene trombocyty vyse 700. Mali ste to niekto tak? Museli ste na odber kostnej drene? Idem este na dalsi odber buducu stredu. Dakujem

autor
2. júl 2022

@tinulqa aha a to je co povedali ti? Kde si knak bola na odbere kostnej drene.

tinulqa
3. júl 2022

Ja dom bola v Košiciach no nič také nastavili ma na liečbu každý mesiac ba kontroly ci sa mi znizily

tinulqa
15. júl 2022

Ahoj tal mam diagnostikovanie esencualnu trombocitemiu seriem tablety trocha mi klesli len terás fak neviem co stým zlcnikom som robiť

autor
15. júl 2022

@tinulqa ahoj aha tak to nieje nic vazne nastastie? Ja este len idem na pribliznejsie odbery a na 99% aj na odber kostnej drene na antolsku do BA.

tinulqa
16. júl 2022

Tak všetko he vážne ale chvalabohu neje to leukémia priste dokt mi len toľko povedala ze mi musia klesnúť a tak udržiavať na tej hranici samozrejme terás nemôžem otehotnieť to neriešim ani tak ti držím preteky nech ti to dobre dopadne a nech ti nenájdu nič vážne

autor
25. júl 2022

@tinulqa ahoj no tak som po odbere kostnej drene 🙂 nebolo to nic prijemne ale dalo sa to vydrzat 🙂 30augusta idem spat na dalsi odber krvi a dalej sa budeme rozpravat o liecbe 🙂

tinulqa
25. júl 2022

A čo ti zistily

autor
25. júl 2022

@tinulqa vies co zatial takto nic jak2 mam pozitivne tiez nejaka mutacia tal toho 30 budeme mudrejsie to uz budu aj vysledky z kostnej drene 🙂

tinulqa
28. júl 2022

Tak to máš toto co ja terás beriem anagrelid doštičky mi spadli na 600 každé tri týždne na kontroly chodím

autor
29. júl 2022

@tinulqa mne zase velmi spominala nejake injekcie co si bude raz za tyzden pichat tusim. Bolo toho strasne vela to aj povedala ze v auguste mi to vsetko vysvetli do podrobna 🙂 Nejaky interferon alfa ci co 🤷🏼‍♀️ A beriem anopyrin. Ja mam trombocyty vasoke, vela cervenych krviniek a este tu mutaciu jak2. Vcera som bola na seno brucha a vsetko tam bolo okej aspon ze to 🙏🏻 Tam mi hlavne mala pozerat pecen a slezinu ale aj vsetko okolo bolo tak ako ma nastastie. Tak uz len ta dren a jej vysledky som velmi zvedava 🙏🏻 Ja este neviem ako mam chodit na kontrolne odbery. Tolko ze do BA rocne raz a tu u nas neviem ale sak to sa vsetko dozviem 🙂

tinulqa
29. júl 2022

Jj aj ja beriem anopiryn q tie tabletky každý určí inú liečbu ja na srastie mam len vysoké trombocidy všetko ostatné ôk q tiež utaciu jak2 ale.to patrí pod tu esencialnu teombocitemiu ako sú viac druhov toho držím preteky mas to dobre mňa. Eposielala na nič len na tu krstný dreň a cítiš sa ako dobre co pociťujem nejaké príznaky

autor
29. júl 2022

@tinulqa ako ci citim daco po tom odbere drene? To som mala uplne v pohode strasne som sa bala ale dalo sa to vydrzat. Prvy den som moc nevedela stupit na nohu ale inak v pohode ah spanok aj vsetko. Len este stale citim to miesto vpichu ako silnu svalovicu 🙂 vacsi bol strach ako samotny ukon 🙂 tak ale uvidime snad bude vsetko oka 🙂 dam ti potom vediet 🙂

tinulqa
31. júl 2022

Jj ja od kedy beriem tie tabletky nemôžem spať v noci noha aj mňa bolela aj kríze z toho ja idem tiež o týžd na kontrolu som zvedavá ci mi klesli

autor
30. aug 2022

@tinulqa ahoj no co ako? Ja som dnes bola po vyskedky vsetko je podchytene vcas dostala som injekcie na doma pichat kazde 2tyzdne a v oktobri opat na kontrolu 🙂

tinulqa
31. aug 2022

Tak to mas super ja beriem tabletky 3 raz denne a covti vlastne zistily

autor
31. aug 2022

@tinulqa polycytemia vera 🙂

tinulqa
11. sep 2022

No to je dačo podobne ako ja a ako sa cítiš mbe je celkom dobre

autor
12. sep 2022

@tinulqa vies co mam sa fajn 🙂 aj po prvej injekcii mi nebolo nic nastastie a aj som si ju dokazala sama pichnut 🙂

brujana
13. mar 2023

Ako ste dopadli na opakovanom odbere? Mali ste aj iné hodnoty krvi zvýšene? Ja mam 670😪 a tiež stresujem

tinulqa
13. mar 2023

@brujana kľud neje to nič hrozné ja som tiež stresovať ale v pohode

autor
10. máj 2023

@brujana ahoj na opakovanom odbere kostnej drene myslis? Nie urobia len raz 🙂 nieje to noc hrozne brutalne som stresovala a mackala flasu lebo som cakala kedy to bude boliet tak ako som sa docitala 🙂 a nic. A naviac je to aj rychle tak 15minut aj s pripravami 🙂 vsetko bude okej 🙂 ja uz mam dibre vysledky len injekcie hudu zrejme na cely zivot uz :( koncom juna idem na krv na hematku tak som zvedava 🙂 drzim palce 🙏🏻🙏🏻

autor
10. máj 2023

@brujana a zvysene som mala aj cervene krvinky a pozotivny gen JAK2.

deninka233
11. máj 2023

Ahojte, ja som tehotná a zistili mi trombocyty 612 (norma je do 400), robila mi lekárka kontrolný odber, no ešte neviem výsledky… dosť sa bojím, hlavne kvôli tehotenstvu ☹

autor
11. máj 2023

@deninka233 ahoj fuha to neviem ako to chodi pocas tehotenstva pockaj si na vysledky chodis na hematologiu ci ti to zistili na gynekologii?

deninka233
11. máj 2023

@autorka na gynekológii, ale akurát dnes mi dala žiadanku na hematológiu. Zase mi to totiž stúplo na 620 :-/

cameellia
16. okt 2023

Ahoj autorka, chcem sa ťa opýtať ako si na tom zdravotne? Môj manžel teraz rieši to isté, tebe sa stav zlepšil? Ak sa môžem opýtať, odporučili ti nejakú diétu s touto diagnózou? Manžel zatiaľ absolvoval 2x venepunkciu a v piatok ďalšiu, na odber kostnej drene ho zatiaľ neposlali tak uvidíme čo sa bude diať ďalej.

autor
16. okt 2023

@cameellia ahoj. Zdravitne som na tom dobre aj vysledky mam dobre 🙂 ja som bola aj na tom odbere kostnej drene 🙂 nic hrozne mne ju dala kvoli tomu ze som mlada a z toho sa dozvedia viac 🙂 picham si pegasys kazde 3tyzdne a teraz som aj tehotna v 6mesiaci a picham si clexane. Ale vysledky mam stale dobre 🙂 na venepunkciu som mala ist aj ja ale nakoniec mi ju lekarka neurobila 🙂 pred liecenim som mala caste migreny dost silne vracanie a odpisana som bola niekedy aj na dva dni 🙂 a dietu som nemala ziadnu 🙂 a samozrejme aj to je dolezite v akom stadiu je to podchytene v akom stave je kostna dren. Tvoj muz ma nejake priznaky?

cameellia
17. okt 2023

Má dlhodobo problém so spánkom a v lete ho po kúpeli svrbenie pokožka, to mu už ale ustúpilo, nič iné čo by s týmto mohlo súvisieť mi nenapadá. Po prvej venepunkcii mu trošku klesol hemoglobín tak uvidíme ako to bude vyzerať po druhej a tretej. Pozerala som si tel pegasys čo si picháš a Má strašidelné vedľajšie účinky. Predpokladám že žiadne nemáš keď ho užívaš. Ďakujem ti za reakciu a prajem ti veľa zdravia 🙂 lekári nás svojimi reakciami strašia, aj hematologička povedala že takéto vysoké čísla dlho nevidela, ale snáď to bude v poriadku

autor
17. okt 2023

@cameellia vidis ked pises o tom svrbeni pokizky to som mala po sorche aj ja beutalne ma svrbela pokozka. Len ja som to pripisovala stale vode ze je moc tvrda a chlorova ze urcite z toho🫣 noo tak ale ked ma vysoke vysledky tak preco ho neposle fakt na odber kostnej drene? Tam sa dozvedia aj Dg. Nio tak ten oegasys ma aj ked som citala letak az mi zle doslo :/ a este aj sama si pichat co sa stitim injekcii 😖 nastastie ziadne vedlajsie ucinky ikrem toho ze cez leto som sa z neho viac potila a bola som den viac taka podrazdenejsia. Ale xo mi dr hovorila ze napriklad ludia s depresiou a baklonnostou na samovrazdu atd nemozu brat. No a dalsie su tam tie vselijake krvne zrazeniny a blbosti vize po orvej som myslela teda si nemyslala ze mi je zle z nej atd 😂😂😂 tak drzim palce aby sa to vyriesilo a urcite ziadajte odber kostnej drene nieje to nic hrozne a trva to 10-15min aj s pripravou a tak naordinuju aj liecbu nakolko si nemyslim ze tou venepunkciou liecia Dg. A ma aj nejake lieky? 🙏🏻 vela zdravia a nech sa to vylieci 🙏🏻🙏🏻

cameellia
17. okt 2023

Zatiaľ mu iba kázala veľa piť a anopyrin brať, hlavne že ho vzali hneď a riešia to lebo termín mu prvý povedali v apríli, potom na veľa že v decembri a nakoniec odla výsledkov ho vzali hneď, počkáme do toho piatku čo mu povedia, aký bude ďalší postup