icon

Prečo mám zvýšený tep aj v pokoji?

24. jún 2024

Dievčata prečo môžem mať zvýšený tep. Každý deň pociťujem chvíľami ako sa mi rozbucha srdce trvá to pol hodinku potom to prejde. Aj v kľude. Nemám žiadne zdravotné problémy. Pravidelne preventívky všetko mam OK no ten tep ma stále trápi. Tlak mam 129/70 .

luccija
24. jún 2024

A koľko máš teda tep?
To môžu byť extrasystoly, nedostatok fe, mg, stres, čokoľvek ..pýtaj sa ku kardiologovi

autor
24. jún 2024

@luccija napr včera som pociťovala mala som 75. Ja viem že je norma ale ja to proste pociťujem chvejem sa trošku srdce buši silnejsie. Ale napr rozmýšľam ze som dostala menštruáciu včera či to môže byť aj z toho . A priznám sa . Ja strašne málo pijem / niekedy 3dcl vody na deň/. Upozorňovali ma na to , ze môžem mať hustú krv tým pádom sa srdiečko námaha viac a viac to cítim. Mala by som si asi vstúpiť do svedomia. Kávu nepijem , nefajčím a mam 38 rokov. Snáď to bude OK keď budem spĺňať pitný režim.

beata_k
24. jún 2024

Pijes extremne malo. Maju pravdu, krv je husta a srdce ju musi pumpovat. Nicis si srdce.

januska12323
24. jún 2024

No tak je to jasné, začni piť aspoň 1.5 litra. Škodíš si sama.

luccija
24. jún 2024

Môže to byť aj z menzesu ja som vtedy ako troska:(ale takéto" trepotanie" pocit vynechávania búšenie som mala a kardiologicka mi povedala vysoké dávky mg.Extrasystoly sú nepríjemné, ale neškodné.No a veľmi veľmi málo piješ ničis si obličky trávenie všetko....

guudy
24. jún 2024

Mas to z toho nepitia. Akoze 3 dcl za den. Ved viac vypotis v tychto teplach.
Pitie a jedenie je o zvyku. Ked zacnes viac pit, zacnes pocitovat smad.

autor
24. jún 2024

@guudy ja keď vypijem pohár vody cítim tak plný žalúdok že mi ta voda normálne v krku stojí. Jednoducho absolútne nemám chuť . Ale budem sa musieť premôcť 🙈

januska12323
24. jún 2024

Nachystaj si na stôl fľašu a hocikedy si daj dva glgy.

guudy
24. jún 2024

Nikto nehovori, ze mas vypit 1,5 litra za 10 min. Den ma 24 hod ;)

luccija
24. jún 2024

Tak si rob niečo čo tu chuti mätu, limetu, mrazené ovocie a z toho limonádu.Cokolvek len pi, melóny, polievky zarábas si na veľké problémy nepitim

tetapetra
24. jún 2024

Nie je to vodou, ale ešte máš ukážkovi tep. Ja mám tep 105. Podarilo sa mi ho znížiť pomocou magnosolv, ten je na predpis. Teraz mám 80-96. Tlak mám tiež v pohode,dokonca nižší ako ty. Kontaktuj lekára,