Mamina má rakovinu v poslednom štádiu
Pekný den prajem mame diagnózovali rakovinu poslednom šťadiu. Chcela by som sa spýtať mama ostala agresívna. Kriči hádže veci po nás. Máte stým skúsenosti?
@viestta mamina sa lieči už rok
@amalka2021 treba sa obratit na onkopsychologa. Kazda onkologia takeho ma. Ale toto moze byt aj prejav postupujucej choroby, metastaz na mozgu. V kazdom pripade, netreba sa od nej odtrhnut, treba jej pomoct kym sa da a ako sa da.
@amalka2021 požiadať o silnejšie lieky proti bolesti, možno požiadať psychiatra o nejaké ukľudňujúce lieky
Je totiž otázka či mama kričí od bolesti, alebo od strachu, alebo kombinácia oboch
Pripadne hľadať hospic, kde by sa o mamu postarali
@amalka2021 nepíšeš o akú formu onko ochorenia sa jedna a kde má metastázy.
@amalka2021 predpokladam, ze može mať metastazy na mozgu....tie mozu kludne takyto stav vyvolavat....kedze tlacia na rozne casti mozgu...nemôže za to + bolesti....nevieme, ci leži, ci chodi.....je to tazke, poznam to, pri ocinovi....najhorsie obdobie, co som zazila....vidiet toto utrpenie a nemost s tym nic urobit...:/ len vela sil prajem...
môže mať aj z liekov... treba kontaktovať lekára...
@sorciera24 koľko to váš ocino vydržal
@pribinak po celom tele aj v kostiach
@amalka2021 co teraz myslite? tento stav posledny s MTS uz aj v hlave?.....2,5mes.....neviem, v akom stadiu je teraz, mojmu trpla najprv ruka, zachvaty - potvrdene mts mozgu, ožarovanie 2 tyzdne....potom este ako tak chodil 3 tyzdne......potom cela prava strana ostala nehybna.....uz ostal ležať a popri uz nabehli aj tieto stavy hnevu......to trvalo este hrozny mesiac bolesti, polohovania, prebalovania, punkcii...no hroza.....
Koľko ma mamina rokov.Posledne štadium je už že sa neda pomôcť.A to je z liekov taka agresívna treba povedať lekárke alebo lekárovi onkologovi čo k nemu chodi.Určite ju všetko veľmi boli.
@dilino 47 rokov
@amalka2021 och ježiši mlada žena ešte ma veľa pred sebou.Prečo je ten osud taký kruty.Mojej mame zomrela sestra na tu pliagu hnusnu zakernu 30 ročná.
@amalka2021 kristepane, takmer môj vek, to mi je veľmi ľúto. nemôže mať metastázy aj v mozgu, keď máva také amoky? skúsiť možno ešte vyšetriť toto a prípadne nejakú liečbu /ukľudňováky a lieky proti bolesti/.
držím palce. osud je nespravodlivý :(
@amalka2021 moja mama zomrela na tuto hroznu chorobu a ano, v poslednych mesiacoch bola nervozna, az agresivna. Bolo nam povedane, ze su to bezne prejavy spravania u onko pacientov. Treba si uvedomit, ze tito ludia velmi trpia, jednak fyzickou bolestou a jednak po psychickej stranke. Je pre nich tazke vyrovnat sa s prichadzajucou smrtou, obzvlast v mladom veku. Plus metastazy napadaju rozne casti tela, casto i mozog. Pre blizkych je to velmi narocne vidiet milovanu osobu v takom stave. Napriek tomu to treba prijat, choru mamu podporit, ulahcit jej trapenie, no nedavat jej falosne nadeje, skor pocit, ze ju lubite a ze to zvladnete s nou aj potom bez nej.
@amalka2021 berie ešte liečbu? agresivita môže byť vedľajší účinok na liečbu. Prípadne môže mať metastázy na mozgu už. spojte sa s onkológom a konzultujte to s ním. Posledné štádium mali moji rodičia polroka.
Kľudne to môže byť aj následok liečby, ale keď sa to tak vezme, vieš, bohvie ako by si v jej situácii reagovala ty. Je to obrovský šok. Ako treba sa o tom porozprávať s lekárom, no neviem, či sa s tým bude dať len tak niečo spraviť
@zuzanapjat áno berie liečbu
@kp7333 koľko všetko toto vydržala vaša mamina
@amalka2021 necely rok, ale ona mala velmi agresivny typ, ktory rychlo metastazoval. Su pacienti, ktori s metastazami ziju aj roky. Je to velmi individualne.
Ako vám to prosím dopadlo aky bol priebeh? Ďakujem

@amalka2021 treba jej dat cas, nech tuto informaciu spracuje. Je to pre nu velmi zlozita situacia, kazdy ju spracuva inac. Mali by ste mat pre nu pochopenie a vela lasky, ktore teraz potrebuje zo vsetkeho najviac.