icon

Manžel má ochorenie hrubého čreva s drobnými metastázami

5. dec 2021

Ahojte , idem si k vám po radu . Som vydatá ,mám 4 deti, 20 ročné dvojičky chlapcov a 7 ročné dvojičky, zasa chlapcov. Bývame na takej polosamote, zhluk 5 domov, 2 km za dedinou , 15 km od krajského mesta, v horskej oblasti. Obidvaja s manželom pracujeme ,ja v meste a manžel z domu . Je IT , najlepší človek akého poznám ,nesmierne pracovitý . Ak porobí svoju prácu ,ide za svojimi zvieratami, ktoré doslovne miluje. Zajace ,hydina, prasce, kozy a nedávno dotrepal jalovicu . Ja k tomu vzťah nemám, ale oceňujem obrovský potravinový prínos do rodiny, ja mám skôr tu svoju záhradu .
Synovia študujú na VŠ , každý inú , ale teraz sú doma na dištančnom, 7 roční chlapci sú tiež doma , na dištančnom. Minulý týždeň zistili manželovi nádorové ochorenie hrubého čreva s drobnými metastázami do tenkého čreva. Lekár nám povedal že má šancu sa z toho dostať ,len potrebuje operácie, chemo a aj ožiare. Manžel to prijal dobre, ale je doslovne nešťastný z toho kto sa bude starať o jeho zvieratá . Chápete ? Jeho netrápi ako to zvládne, ako to zvládneme my doma ,ale kto sa postará o jeho zvieratá . Keď som mu to vytkla tak sa veľmi na mňa nahneval, že on to zvládne, že ja som silná aj s deťmi , ale kto dá žrať jeho zvieratám, kto im vykydá atď. Najradšej by som to vybila a dala do mrazáku , ale keby som to urobila asi by som ho zabila ja a nie tá rakovina. Viem že v rámci liečby mal by byť v dobrej psychickej pohode, ale obávam sa že to bez starších synov nedám. Pokiaľ budú doma, viem že sa o ten hyd oni dvaja postarajú a že to pôjde mimo mňa , ale dištančné nebude večne a keď odidu na internáty asi sa tu zbláznim . Mohli by mi pomôcť ešte susedia , sme tu veľmi dobré spoločenstvo, navzájom si pomáhame ,ale neodvážim sa niekoho opýtať. Čo mám robiť. ?

Strana
z2
oslo1
5. dec 2021

AJ moj manzel ma rakovinu s metastazami, prajem velmi Vela sil.
U nas sa uz rollercoaster roztocil. Manzel ma tazke bolesti, takze okrem neho sa nemam cas nicomu venovat. Z roboty mam dovolenku a teda uvidim, ako budem schopna pracovat, ale s nervami som na konci, takze mozno AJ na marodku pojdem. A to mame Este male dieta. Na hospodarstvo by som vobec nemala cas. Nemam sa cas a ani chut ani najest. A to manzelovi teraz diagnostikovali rakovinu. Ale u nas to nabrali velmi rychlo obratky a teda manzel ma velmi zlu prognozu.
Rozmyslas spravne, nebudes mat cas sa starat o zvieratka.
Drzim palce, aby ste to zvladli.

euka210
5. dec 2021

Pre mna inak ta kombinacia ...it ckar a gazda je uplne neuveritelna (v dobrom)

pribinak
5. dec 2021

@oslo1 och, smutne. Želám veľa síl, aby ste to nejak ustali

autor
5. dec 2021

@euka210 áno zvláštna . Len on tu vyrastal od detstva , je to jeho rodný dom .

autor
5. dec 2021

@oslo1 práve tohto sa ja bojím . Manžel sa cíti dobre, prognózu má dobrú ale musí sa liečiť a teda budú ho operovať. Teraz je doma, ale o ten ďalší týždeň nastupuje do nemocnice. On sa cíti relatívne dobre, pracuje a stará sa zatiaľ . Ale už som synov poprosila nech mu pomáhajú chystať.

oslo1
6. dec 2021

Moj manzel este pred mesiacom robil full time a doma dorobil okolo dobu, vsak vzdy je nieco. Jeho ale operovat nebudu.
Za mlada som robila na onkologii, cely zivot som sestricka.
Je pekne, ze manzel ma hobby gazdovstvo. Caka ho ale velka brusna operacia, plus chemo a plus oziare.
Bude mat problems Saem so sebou.
Drzte sa. Posielam Vela sily

autor
6. dec 2021

@oslo1 ja si to plne uvedomujem, ale on nie. Nepripúšta si vôbec že môže po chemo zvracať , že môže po operácii byť niekoľko týždňov mimo prácu . Nemôžem z toho celého spať. Dnes večer mi starší synovia oznámili že by prerušili štúdium a pomáhali doma , a to ja teda nechcem . Chcem aby ďalej študovali a to chce aj manžel tak hádam to s ním trocha pohne a aspoň to zredukujeme . Hlavne sa potrebujem zbaviť toho smradľavého capa, inak muž ho pomenoval Kaliňák ,lebo ak tu muž nebude bude sranda vstúpiť do ohrady.

zuzudrnda
6. dec 2021

Toto je mimo temu, ale zniete mi ako rodina velmi sympaticky a sudrzne. Moj otec kvoli chovu domacich zvierat operaciu odkladal. Prehovarala som ho dlho s tym, ze jeho gazdovstvo potrebuje zdraveho gazdu a musi sa dat dokopy cim skor. Ked padne on padne vsetko. Mate v suaedstve medzi priatelmi chvatelov ako ste vy? Vedeli by ste im na cas dat kozy, zajacky...aspon cast ustajnit za stravu prip.cast produkcie atd.podla dohody? Ak by muz nechcel znizit stavy. Mozno pocas liecby sam naberie inu perspektivu na situaciu. Tiez najat par alebo cloveka na vypomoc je dobry napad. Nedavno taki mladi hladali a ponukali pomoc v okoli NT. Velmi vam drzim palce 🍀

Strana
z2