Manžela v noci myká
Ahojte. Chcela by som sa vas opytat, ci nahodou nema niekto skusenost s danou vecou. Mojho muza vzdy v noci 'myka' niekedy 10x, niekedy hodinu. Ja neviem, co mam robit :( je to dlhodobe, preto tu pisem. Prosim, nevysmievajte sa a nepiste tu zle komentare. Ja neviem, co mam robit. Manzelovi som to nehovorila este, nechcem sa ho dotknut. Dakujem velmi pekne
@evinka3007 v poslednom čase áno :( som zúfalá. Asi dva týždne to je kazdy vecer/noc. Spí a jednoducho myka rukami, aj nohami kusok.
To je strasne zvlastne 😳 predtym to nemaval? A ked sa zobudi citi sa dobre? Neviem ale asi by som mu o tom povedala, mozno ti sam povie ze sa mu nieco snivalo alebo co...
@evinka3007 nie, nemal to nikdy. A stalo sa parkrat, ze ked sa silno mykol tak sa prebudil a vsimol si, ze som sa zobudila aj ja, tak len mi povedal,ze nic sa nestalo. Hm, cize si myslis, ze mu to mam povedať... skúsim nejako
Vies co teraz ked spatne rozmyslam, tak ja som mala priatela ktory v spanku rozhadzoval rukami ale robil to zo sna, akoze budit sa na to ze jednu schytas tiez nebolo ktovie co, keby sa citi fajn a robit to tak ze o tom nevies tak by som to neriesila ale nakolko to kazi spanok aj tebe tak by som sa s nim o tom radsej porozpravala...
@evinka3007 dakujem za radu 🙂
Ahoj,skus pozriet na internete viac info o hypnagogickych zasklboch pocas zaspavania a je to mozno ono, ale povedz mu to tak ci tak,ked to uz nabralo na intenzite.
@jaja63 ďakujem idem pozrieť.
A nemá viacej stresov? Mozno tak reaguje nervova sústava. Ja som mala mikania keď som ale nespala, bolo ti veľmi nepríjemné.
Urcite by som mu to povedala a smer Dr.
Este ma napadlo ze niektorím ludom sa stava ze sa im snivaju take sny akoby ich niekto skrtil, dusil alebo neviem ako to opisat....ono to ma aj nazov ale nespomeniem si, no viem ze sa z toho sna nevedia zobudit...mala som taku kolegynu, ale zas to by si na nom postrehla ze sa zobudi zniceny, unaveny, neoddychnuty...
@evinka3007 nie to nie, nie je zniceny ani to, co pises...len mi parkrat povedal,ze sa nic nestalo, ze je vsetko v poriadku
Ahoj, spominam si, ze aj moj byvaly maval take "zachvaty" pocas spanku, koncil aj na zemi spadnuty alebo s nahryznutym krvavym jazykom... mal vela stresov vtedy, praca, hypo, auto,...
Samozrejme ze hovoril, ze to nic neni, vtedy je lepsie nechat ho a komunikovat o tom az rano. Potom ale o tom samozrejme ze nic nevedel...
V kazdom pripade smer dr....
Drzim palce.
Určite mu to povedz. Môže mať zdravotny problém. Ja osobne by som ho aj natočila, nech to ukáže Dr. Normálne to nie je.
Máš s manželom takú skusenost, že keď mu povies objektívne pozorovanie ( posledný týždeň som sa 5x zobudila na to ako ta myka v spanku) alebo svoj pocit (že máš obavu či sa s ním niečo nedeje) že sa ho to dotkne?
Aj mm myka v spanku, ked si presili organizmus. Ked mal garaz a robil s autami a dvohal tazke veci tak to bolo castejsie, teraz uz len ked sa pretazi a pomahalo na to scasti magnezium. On mi vravel, ze vzdy ked zaspava, sa mu sniva, ze pada a preto ho trhne (aby nespadol 😀) v noci to vsak nema, iba v tej faze zaspavania v rem ďfaze/vo faze tvrdeho spanku to nema
Neurológ.
no tazko si predstavit to mykanie... su take "tyky" ze noha ruka vystreli.. potom sa moze cely trepat.. moze sa mu nieco snivat a preto sa hybe... ja by som skusila to magnezium na uvolnenie.
Ďakujem vám vsetkym velmi pekne za rady. Ste super zeny 🙂
@janeninka nie, nedotklo by sa ho to. Len som nevedela, ci to mam riesit alebo skor nie...
Ja sa niekedy sama na to zobudím.Su to živé sny a asi je predrazdeny, príliš unavený.Vela magnezia a nejaký šport na uvoľnenie.Ale pre istotu ho pošli k neurologovi
@luccija ďakujem, to magnezium asi by bolo fajn. Ja mám tetanicky syndrom dost vážny ziateny po 1. Minute, mozno je uz zo mna vycerpany :(
Ahoj. Mne sa to obcas stava tiez. A asi vsetkym v rodine. Nemozeme sa s manzelom pri zaspavani ani drzat za ruky, neviem preco, vtedy ma myka este viac. Telo takto pri zaspavani uvolnuje nahromadeny stres zo dna. Mala som obdobie, ked to bolo neznesitelne, nevedela som ani zaspat. Samozrejme to suviselo zo stresom, aj ked som si ho neuvedomovala. Zaradila som viac sportu, horcik a mam pokoj. Urcite si precitajte obaja o zasklboch pocas zaspavania, ako ti pisala jaja63, je dobre ak to pochopi aj manzel, urcite mu o tom povedz. Ak nic nepomoze, tak lekar.
@cervenaruza123 dakujem velmi pekne
Ahoj, môj starký vždy keď sa mu snívalo o futbale, že rozhadzoval rukami so slovami gól (fandil zo sna :D ), väčšinou to trvalo len počas fut. sezóny ... treba zistiť čo sa mu tak bežne sníva, môže to súvisieť, ale aj nemusí. 🙂
Tu odpovie lekar, vo vacsine pripadov to neznamena nic, len reakcia v spanku na nejaky zazitok. Ked som casto chodil autom dlhe trasy, v noci, po 6 hodinach soferovania o druhej v noci uz clovek riadil s polozavretymi ocami. Potom som sa obcas doma strhaval zo sna, ze sa mi zdalo, ze soferujem a dostal som prave mikrospanok.
@majkeel a preslo to ? Ak ano po akom case?
... ked som prestal chodit na sluzobky ... :D Potom este asi rok. Ale iba obcas, nie kazdu noc.
@majkeel hm,dakujem

Ahoj, mozes to "mykanie" nejak viac definovat? 🤔je to pravidelne kazdu noc?