icon

Masť z jazveca

luba28
12. dec 2013

poznate niekto?????kde ju zohnat???je vynikajuca na prieduskove zabaly,

somjankad
12. dec 2013

zozenies ju od polovnikov-je fakt dobra,ale detom musis natierat len fakt v tenuckej vrstve

luba28
autor
12. dec 2013

@somjankad ja som si myslela,ze len tak ju zozeniem,ale ja nikoho takeho nepoznam,....

lucka1987
12. dec 2013

@luba28 aj my ju pouzivame od mojho detstva.-. pouziva sa nie len likalne ale aj vnutorne, ked na spicku lyticky si das do caju alebo samotne, je to na lepsie vykasliavanie a dobre to premaze hrdlo. zalezi od toho kto aku dobru urobi. ja som mast " varila" viac krat a vzdy je krasna mielucka, pridava sa do nej aj bravcova... treba kuknut na bazosi, mozno aj tam ju niekto ponukne, ale najlepsie mas priamo od nejakeho polovnika .. co viem tak trhova cena 1 dc kvalitnej kazvecej masti je cez 20 €

everex
12. dec 2013

@luba28 ako ti uz pisu zozenies to u kazdeho dobreho polovnika,kamoska kupovala kedysi v novinach bol inzerat... skus pozriet

lucka1987
12. dec 2013

@luba28 akurat som nasla, ze sa aj v eshopoch predava http://www.liecivemasti.com/products/barsukor-1... .. neviem ako je " cista" ale tak ja doverujem najma sebe, ked viem, ze tam mam len sadlo a mast napriklad z prasiatka ,.. a co je este super na vnutorne pouzitie su oskvarky z jazveca 😝 tie som ako dieta milovala.. niekd eje to povazovane za delikatesu / lebo je ich malo a su chutnejsie ako bravcove / ale niektorí na to potrebuju odvahu aby to vyskusali 😀 ale vzdy v chorobe nam pomohli 😉

luba28
autor
12. dec 2013

@lucka1987 my sme ju mavali tiez stale doma,ale nepamätam,ze odkial bola,kedze sme boli male deti,.....

lucka1987
12. dec 2013

@luba28 tak ja mam otca svokra aj manzela polovnikov. manzel to robi uz len rekreacne aj svokor, ale otec sa stara o zdruzenie a polovnictvu venoval vzdy viac casu ako rodine 😠 aj teraz mam pohar sadla, ale setrim si ho na zimu , ked nas kasel popadne, ale je dobry aj na natieranie na reumu a natiahnute svaly.. som sa teraz docitala

luba28
autor
12. dec 2013

@lucka1987 ja by som radsej kupila od niekoho ako cez eshop,lebo neverim,.....

lucka1987
12. dec 2013

@luba28 nepoznas ziadneho polovnika v okoli , skus sa spytat rodicov, susediet, isto niekto bude niekoho poznat 😉

mamima3
12. dec 2013

mozem len suhlasil s lucka1987. Ja naozaj dobra, aj ja ju poznam od detsva, vzdy nam nou rodicia natierali hrudnik, alebo handricku na hrdlo. Robim to teraz aj mojim detom. Je dobra aj vnutorne, tak ako pise Lucka. Fakt je najlepsie si ju zohnat od znameho polovnika, ktoremu doverujem a viem ako ju robi. Moj ocino robil dvojaku, nikdy ju ale nemiesal s bravcovou, jedna bola so sadla, a ta druha neviem ake sadlo, ale ze vraj silnejsia, bola aj taka do zlta, nie biela. Inak je dost vzacna, lebo jazveca nie je take lahke ulovit, tak aj polovnici si to dost vazia, a vacsinou si ju nechavaju al. rozdaju po rodine, teda aspon u nas. Inak je dobra aj na bradavice, mne zmizli po nej ani neviem ako a bez bolesti 🙂

zuzka1.
12. dec 2013

@mamima3 100% suhlas, tazko ulovit -svokor mal stastie v septembri, tak ked treba mastime o 106

zuzka1.
12. dec 2013

@lucka1987 mame oskvarky, vyzeraju dobre, ale teda nejem ai bravcove, ani diviacie ani ziadne - jedine ako natierku oskvarkovu😀DD tu milujem

lucka1987
12. dec 2013

@mamima3 nas daval bravcovu do jedneho druhu tiez.. lebo sa dobre viaze so sadloma je take huste, nedaval tam bravcovej vela.. potom je take huste a bielunke, a teda mne osobne ja chuti 😀 a nas otec vedel " klofnut" tak jedneho jazveca rocne, takze ozaj toho nebolo nikdy az tak vela

mamima3
12. dec 2013

@lucka1987 nasa mast je taka redsia, teda nie husta ako bravcova, mozno preto, ze ju neriedime, a na teple sa velmi rychlo roztapa. Teraz ma tiez napadlo, ze raz sme aj my kupili od znameho polovnika, lebo sme nemali, a ta bola hustejsia, mozno aj on do nej daval bravcovu mast kvoli konzistenicii.

anima9
12. dec 2013

@luba28 Môžeš spokojne objednat z tej stránky liečivémasti.sk. My sme konkrétne objednávali tento druh jazvečej masti už 3x http://www.liecivemasti.com/products/a100-cisty.... Maju ho aj v menšom balení. Poštovné bolo symbolické, neviem ako je tomu teraz. Po otvorení flasky musíš uchovávať v chladničke. Na vnútorné i vonkajšie použitie. Chuťovo je nepríjemný, no nám na priedušky pomohol práve vnútorne. Od neznámych poľovníkov by som nekupovala, lebo nevieš, či je to originál jazvečia masť, či nie je stará, či s ňou bolo hygienicky zaobchádzané a ako bola skladovaná.