icon

Mastné vlasy

profirodicka
8. mar 2014

ahojte, uz tu bolo dost otazok, ale zatial som nasla iba jeden prispevok ohladom casteho mastenia vlasov. Ma niekto prosim nejaky osvedceny recept na to, aby som si nemusela umyvat vlasy kazdy den ? 😝
Dakujem

Strana
z2
25daniela
9. mar 2014

Ja som si myslela ze na svete neexistuje niekto iny s takymi vlaskami ako ja 😀 tak skusim si aj ja kupit ten pangamin bifi a skusim obycajny sampon, ale bez kondocionera to asi neprezijem
Alehlavne ja mam strasne jemne vlasy, takze aj taj by som musela umyvat aspon kazdy druhy den, ale nemusela by som dvakrat denne....

davita
9. mar 2014

@profirodicka ja by som pridala svoju skusenost, ocot mozem len odporucit, ale skor ako odpuchovac vší, znizuje vnimavost na vši, ale aj zvysuje lesk vlaskov a stabilizuje farbu po farbeni 🙂
vitaminy som skusala vselijake, ale kazdemu zabera nieco ine, vo vseobecnosti pomahaju tie s vysokym obsahom mineralov a samponik jednoznacne Dr. Nona je to sampon z izraela z mrtveho mora na baze archabakterie, odporucany onkopacientom ako setrny .....
mastenie alebo extremne premastovanie pokozky moze byt (nie vzdy, ale moze byt) sposobene prave tym kazdodennym umyvanim, teda pokozka stratila schopnost regulacie, lebo je casto odmastena a snazi sa to dohnat ... ja by som odporucila aj panthenol vo forme spray, pouziva sa na popaleniny napr od slniecka .... je to pena a vtiera sa do vlaskov .... jasne ze "premastuje", ale po tyzdennom vtierani uz pokozka zvlada umytie jemnym samponom bez okamzitej snehy sa premastit
no a na zaver ... tiez pomaha viac x denne hlavne v teplom pocasi alebo ked ste cely den v uzavretej miestnosti, alebo je sezona capic, tak prekefovat vlasky, poriadne v protismere ucesu, aj 5 x denne .... prekrvite pokozku, co napomaha a tiez "odlepite" vlasky z pokozky .... 🙂

drzim palceky 🙂

profirodicka
autor
9. mar 2014

@davita dakujem velmi pekne za nadhernu, vycerpavajucu odpoved, este sa opytam ci ocot klasicky 8%, kolko a ako casto?

davita
9. mar 2014

@profirodicka 🙂 dufam, ze som ta nevycerpala uplne 😀 😀 😀 ... no ocot taky ako na WC 😉 klasika 8% nie ostovy a tak ..... ja do pollitraku 1/5 = 1 dcl octu a zvysok vlaznej vody, preplachnem vlasky a uz neoplachujem, z vlaskov to nie je citit ani ked sa spotis, vobec ... 🙂
ja si davam po farbeni uz len 🙂

profirodicka
autor
9. mar 2014

@davita si zlata, vycerpavajucu pre teba 😀 , zajtra nabehnem na kuru, uz by bolo nacase 😝

anatalia77
9. mar 2014

@davita ja tiez praktizujem ocot..

tatianka79
9. mar 2014

Ahojte,viem ze tem na vypadavanie vlasov je tu vela,mna trapi k mastnym vlasom aj to,a mam pocit ze cim su mastnejsie tym viac pri umyvani pasaju. Takze niekedy je to ako zacarovany kruh,radsej ich umyvam kazdy druhy den...ale padaju aj tak 🙂 16 mesiacov po porode by som uz cakala zmenu k lepsiemu 🙂

profirodicka
autor
11. mar 2014

tak, v nedelu som si umyla vlasy so sodou bicarbonou, oplachla som octovou vodou - dnes je utorok a zatial som vlasy neumyvala, huraaa, zeby to fungovalo?
Dievcata, som rada, ze som vas spoznala 🙂 🙂 🙂 🙂

anatalia77
11. mar 2014

@profirodicka tak neviem,ci si akurat neurobila na hlave len neutralizaciu.Zmiesala si zasadu s kyselinou.

profirodicka
autor
11. mar 2014

@anatalia77 no to ano, ale to pomaha 😀

anatalia77
11. mar 2014

@profirodicka 😀 takze vlasy si dobre odgrgali???

luslus
11. mar 2014

@tatianka79 tak ja mam rovnake vlasy ako ty, mastne a padaju. a nepomaha absolutne nic

googlinqa
11. mar 2014

neviem ako často si umývaš vlasy, ale pokiaľ ich umývaš denne, budeš ich mať denne mastné = vlastná skúsenosť, vydržala som deň s mastnými vlasmi a začala si ich umývať šetrným šampónom každý druhý deň a teraz mi stačí raz za tri dni, taká som šťastná!!!!! jasné, že keď sa veľmi spotím alebo tak si umyjem vlasy aj častejšie ale pri bežných dňoch je to tak, konečne, bolo to pre mňa nenormálne náročné denne si umývať vlasy keď mám kopec inej roboty 😀

profirodicka
autor
11. mar 2014

@anatalia77 vies ako sa ti ulavi, ked si "odgrgnes" 😀 😀 😀 , mozno aj moje vlasy, ale nic som nepocula 😀 😀 😀

tatianka79
11. mar 2014

@luslus no dobre vediet ze nie som sama 🙂 kolko mas po porode? Aky sampon pouzivas? Ja mam teraz ten novy od loreal,doteraz som mala vichy ale tiez ziadna slava na to kolko stal. Inak idem vyskusat lopuchovu vodu,je to vraj lacne ale ucinnejsie ako drahe sera 🙂

luslus
12. mar 2014

@tatianka79 no praveze ja este nemam dieta. sampony som vyskusala vsetky mozne a nemozne, z drogerky, z lekarne, prirodne...mala som rozne vodicky, tabletky a neviem co. na padanie mi na chvilu pomohol forcapil, to mi zacali aj nove vlasky rast. ale zase nechcem sa furt liekmi dopovat. a na mastnotu mi pomohol jedine roaccutan ale to su velmi agresivne lieky a aj tam sa mi mastnota vratila po pol roku naspat

tatianka79
12. mar 2014

@luslus az teraz vidim ze rodis v novembri 🙂 moj Alexejko sa narodil tiez v novembri 2012 🙂 chcem ti teda len povedat ze po porode sa to padanie moze zhorsit ☹ ALE nezabudni,ze to postupne bude lepsie a aj ked sa ti to hude tak zdat,tak ti iste nevypadaju vsetky 🙂to je na 100% ak na nieco pridem...dam ti vediet

Strana
z2