Mastoitída - zápal spánkových kostí
Ahojte mám 32 rokov a prekonala som teraz druhýkrát mastoitídu. Ležala som na ORL a teraz som v domácej liečbe. Prišli mi výsledky a lekári povedali, že to mám chronické. Neviete mi poradiť nejakú liečbu, mám stále bolesti hlavy a tvárovej časti a uší. Povedali, že si mám na to zvyknúť ☹ to sa však nedá, potrebujem fungovať a hlavne sa venovať svojej rodine a samozrejme sa vrátiť aj do práce. Pomôžte mi, poraďte, ak ste to prežili alebo prekonali. Ďakujem 🙂
Môžem mi napísať niečo bližšie, ďakujem.
🙂
Aké maste a zábaly, ja mám stále bolesti hlavy a teraz ma čaká ešte jedna návšteva lekára. Hocičo, čo by mi mohlo pomôcť, by som ocenila. 🙂
@vatiky ja mam teraz akoby zvacsenu kost za lavym uchom, moze to byt ono?:(
@nefertitka prepáč, že som sa neozvala...dlho som tu nebola...riešila som si svoj život a dávala veľa vecí do poriadku...ale už je dobre 🙂 neviem, či to je to isté...dúfam, že nie...prajem veľa zdravia a šťastia... 🙂
@ajkapajka1 Prepáč, že som sa Ti neozvala a ani neodpovedala, ale nebola som vôbec schopná riešiť tieto veci...číslo mi môžeš poslať ak budeš taká dobrá....Ďakujem a prajem veľa zdravia 🙂
Vatiky ahoj viem ze je to dávno, ale chcela som sa ta opýtať ako si to nakoniec vyriešila. Ja mam tiež tento problém až na to ze mi to zistili náhodou z MRI a nemám žiadne problémy ani iné symptómy. A neprekonala som ani zápal stredného ucha ani nič podobné. U Orl som mala aj nález normálny ani lekárka nevie čo s tým pretože má nič nebolí. Robila mi ešte nejaké testy, za výsledkami čakáme. Prosím ťa ak by si mi mohla opísať ako to prebiehalo u teba. Ďakujem
@valeriaaana ahojky…tato tema je poriadne stara, ale ja mam to iste… asi tri roky som mala nepravidelne zachvatove bolesti jednej polky hlavy a bola som na flectore mysleli ze trojklanny neriesili az ma raz odviezla od bolesti rzp a neurologicka ma poslala na ct hlavy a tam zistili tuto diagnozu a poslali ma na krcne aj preto lebo od decembra mam nonstop zapal usi a kazdy mesiac mam atb a aj mi orl dr vravel ze ak to je chronicke tak vysekavaju lebecnu mastoitidnu cast v lebke…tak neviem ako ste dopafli vy baby a nola by som rada ak by ste sa mi ozvali
@wilagrande ahoj, vyliečili ti to?
@terus00 ahoj ano ATB o rok sa to vratilo a zasa silne ATB… ale ak to bude moc zle budu to musiet otvorit
@wilagrande mojej 8 ročnej dcérke to zistili náhodou na magnetickej. Tak som sa zľakla, keď som čítala na nete o čo ide.
@terus00 hlavne treba davat pozor na nadchu a na usi ja nosim vatu nonstop staci ze ma ofukne a bolesti su na svete. Ak nadcha hned riesit
@terus00 drzim palce nech sa to neopakuje… a ozaj ako to riesia u dcerky?
@wilagrande problém je v tom, že ona máva nádchy často a stále ju potom boli uško. Väčšinou jej to ale zvykne prejsť len s burow kvapkami, a teplotu nemáva, tak ja som s ňou k dr nezvykla chodiť. Ja som si nemyslela, že je to zápal stredneho ucha. Ale zrejme bolo treba ísť k dr.
Zatiaľ sa to neriesi. Pediatricka nám len dala lístok na ORL. Ideme vo štvrtok
@sofinka18 najprv som mala suprax a potom klacid

@vatiky pomaha na to laserove nahrievanie. mne to fantasticky pomohlo a este nejake maste a zabaly