Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@lubka72 na tejto opke je geniálne to, že ta hlava sa preprogramuje zo dňa na den a keby nie, žalúdok nepustí je človeku zle a parádne. Este chcem podotknúť, že nie každá obezita je výsledkom denno denného obzertstva ako uvádzate, aj keď uznávam, že v každom prípade je spoluvina človeka dosť značná.
@katarinahoppanova ďakujem za info.Mňa bude operovať Dr. Kokorák aj keď som zo Zvolena.Uvidím ako to bude s bruchom...no neviem.Chcela by som poprosiť o info.o tej kašovitej strave.Hlavne iné nápady okrem už spomínaných ako sú vývar, detská výživa,krupica.Všetkým nám to pomôže v pestrosti stravy.Vopred ďakujem.
Trochu na inú tému.Ja osobne som za život niekoľko krát schudla tvrdým drilom/cvičenie,zdravá strava/ 20kg a potom sa to ,,nalepilo,, späť. Proste genetika nepustí!!! Je pre mňa dosť ťažké počúvať poznámky typu za ,,vypapkávanie sa platí,,keď možno zjem menej, ako lekárka ktorá mi to povedala.No ale ako sa hovorí...
@tiagospliter ahoj chcem sa spitat koľko kíl si schudla za tie dva roky a koľko táto operácia stála... Veľmi pekne ďakujem...
@lubka72 či veríte či nie ja som bola bacuľka od detstva a nie neprejedala som sa, práveže som jedla málo s nezdravo. Teraz keďže zjeme len pätinu alebo štvrtinu toho čo bežný človek sme nútení jesť častejšie a zdravo. Veľmi pomôže úplný reštart ktorý nastane po opke, keďže pár dní ste len na vode, potom týždeň len tekutá strava, následne kašovitá strava a až postupne bežná tuhá strava. A za ten čas sa človek naučí jesť zdravo a už niet cesty späť. Náš mini žalúdok nás nepustí zjesť ani len o lyžičku viac, mne osobne sa to otočí v puse. Bežne nedokážem zjesť celý jogurt, naučila som sa zjesť len koľko potrebujem, už mi nie je ľúto nechať na taniery čo len jedno sústo a to jem z dezertneho tanierika. Čo sa týka zdravia, krvný obraz a tlak mám od opky ideálny. Kamošky sa zbavili cukrovky, nehovoriac ako sa uľavilo našim chrbticiam s kĺbom 😉
@iveta1970 zdravím, tiez som zo zv😊 MUDr. Kokorak je super aj v tom, že mňa napr. povzbudil aj na abdomino plastiku a pomohol aj tým, že mi na napísal odporúčanie, a teda som neplatila ani cent, všetko mi zaplatila poisťovňa 😊
@baculka1 60 kg cca, keďže sa mi v poslednom čase váha trosku upravuje, niečo schudnem a niečo zase priberiem 😊 tu váhu som dala dole za 11 mesiacov... Ani jedna opka ma nestala nič
@tiagospliter surer výsledok gratulujem ja som po operácii mesiac a dolu mam 13 kg... Takže aj túto operáciu prepláca poisťovňa... A kde ti to operovali.. Ďakujem a ešte raz gratulujem..
Ahojte tak už aj ja viem konečne že od dnes za 2 týždne už budem v nemocnici a operovať ma budú 13.5 nemá niekto nahodou z vas ten týždeň termín???
@baculka1 😊Ďakujem, abdomino v BB Rooseveltka, som spokojná s lekárkou i starostlivosťou, dúfam, že výsledok bude taky, aký si ho predstavujem
@tiagospliter čiže ta operovali na oddelení oproti omiche na 6 poschodí je oproti plastika.... Prosím ťa nevieš ci všetky poisťovne to preplácaju a je tam nejaká podmienka po resekcii žalúdka že musím schudnúť nejaké percento z pôvodnej váhy... Ďakujem.. Prajem skoré uzdravenie..
@baculka1 áno, presne tam, ja som všeobecná poisťovňa, podľa mňa tam nie je určená váha alebo percento, mne Dr. napísal, že mám pruh a diastazu, čiže zdravotné hľadisko
@jelly265 super, to je hlavne, že sa cítite skvelo a že to malo význam. a ked sa pozriete späť, čo alebo koho viníte z obezity, možno aj nikoho, len ma to zaujíma, lebo ked vidím v obchodoch tých tlstých ľudí, čo nakladajú do košíkov, koľko sladkostí, koľko sladkých nápojov, či chlebov, rozkov, a ked je tlstá mama, za nou sa vlečie tlsté 5 ročné dievčatko, tak len tak sa zamýšľam, či je to genetická vec, alebo skor, to, čo robí matka, to robí aj ti dieťa, tak to myslím, že rovnako jedia.
@tiagosplinter Tak že, chcela by som vedieť po akom čase od opky odporúčajú abdomino plastiku, poprípade kto v BB to robí a všetko čo s tým súvisí.Ďakujem.
@iveta1970 po tých dvoch rokoch by sa váha mala dať na Vami požadovanú úroveň, je dobré schudnúť už na cieľovú váhu, aby bol efekt čo najlepší 😊 Nikde ale nie je napísané, že ta opka bude u vás potrebná, bruško môže byť po schudnuti úplne v poho a koža sa môže sama stiahnuť. U mňa tá obezita bola dlhodobá a aj tým, že som dala dole dosť kg... Pôvodne som vôbec neuvažovala o opke, nahovoril ma lekár. Bola som u super doktorky Valentovej, ale každý jeden lekár je tam fajn, nebála by som sa ísť k hocikomu. Všetko vysvetlia, poradia, zaujímajú sa o človeka aj po opke. Bolesť som necítila žiadnu, na odd som bola 6 dní. Pýtajte sa, ak som niečo zabudla.... 😊
@tiagospliter ahoj ešte sa chcem spýtať z akej pôvodnej váhy si schudla..
@baculka1 zo 130
@tiagospliter úžasné dúfam ze aj sa budem môcť tešiť z takých úžasných výsledkov..... Prosím ťa ako si sa stravovala po operácií... Co si jedla a čo nie... Ďakujem za rady veľmi mi to pomôže...
@tiagospliter no to je super, ja mám totižto diastazu, už mi ju mali pred pár rokmi operovať zároveň s pruhom a urobili mi len pruh 😞. Chcela by som sa spýtať na niečo, čo nechcem písať verejne, môžem ss?
@alexkika jasne
@baculka1 začínala som tak ako som písala brestri45, pozri vyššie, potom som jedla všetko s výnimkou pizze, hranoliek,, s ladených veci, sladkých nápojov, bubliniek s pod
Ahojte, potrebovala by som poradiť ohľadne tej opky, mám 130 kg, 170 cm a 22 rokov... veľmi túžim po operácii ale mám strach, neviem ako a kde to začať riešiť, som z Humenného a najbližšie sa to robí asi v Ke, poradil by mi niekto prosím?
@iveta1970 Toto mate velku pravdu kazdy hovori,ze s vypapkania sa ja som mala ten isty problem moja mama je pevna zena aj babka bola a dokonca aj jej mama takze velku cast s tohto tvoria geny ja som tiez mala osobnych trenerov diabetologov a este neviem aj co vsetko mozne.Nakoniec mi Doktor povedal,ze mam metabolicku poruchu velmi pomale spalovanie.A tak isto som mala v praci na obed zjest cely obed a trebars 50kg zena zjedla polievku aj druhe este aj s chlebom toto som nevedela nikdy pochopit.Pohybu mam dost v praci takze nieje to o tom,ze niekto sa obziera,ale stale tvrdim,ze kazdy sme iny niekto ma obezitu stoho druhy zase s ineho.
Ahojte prosím vás vie mi niekto poradiť možno niekto kto je už dlhšie po operácií ci ste užívali nejaké vytaminy strašne sa mi zhoršila pleť a aj vlas.... Ďakujem
@ivanka8287 áno v Košiciach Šatci ja som bola 21.1 mala som 114 kíl dnes mám 88 keby sa ma niekto opýtal či ľutujem tak by som povedala že nie
@miriamkelemanova môžem vám napísať súkromnú správu?

@jelly265 dakujem za vysvetlenie, príde mi to ako laikovi niečo hrozné, odrezať zo žalúdka, ale ked to pomože, tak ok, ale aj tak tí morbídne tlstí ľudia k tomu neprišli zo dna na den, to muselo byt denno denne obžerstvo, či nie? a teraz to vlastne v hlave maju stále tak,ale keby sa tak najedli, bolo by im zle? či? ako?