icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

lauritania
21. okt 2013

@lenkaferova primár marko a jeho oddelenie Omiche , má tuto stranku http://operacie.laparoskopia.info/?page_id=2 , čo sa týka maminy : že je po 60tke a často slabá , tak nech do toho nejde ... pacientov nad 60rokov sa to neodporúča a niektorí lekári to vôbec nerobia .... inak ženy po prechode chudnu oveľa menej a pomalšie ako ženy mladšie ...

lauritania
21. okt 2013

@evellinka ahooooooooooj ;)

lauritania
21. okt 2013

@jarka52 ahoj Jarka , pekný výsledok , kupuj lacne veci , lebo čoskoro budeš kupovať dalšie a menšie ;)

lauritania
21. okt 2013

inak : čo sa týka mňa : ja s váhou stojím už 3-4 mesiace , pohybujem sa medzi 54-56kg ,/20mesiacov od opky , 72kg dole / a zjem už viac ako doteraz , tak sa musim začať sledovať aby som si neroztiahla žaludok :D ... no tá klapka stále je , vždy sa mi ozve žaludok ked ma dosť ... no jedavala som 80gr alebo 120ml porcie ... teraz už zjem okolo 110gr v pohode - no stále je to dobre ... jedlo si nevážim len občas aby som mala prehľad ... no konečne zjem krajec chleba - celý /aj ked posledné susta tlačím a fučím / , no celý rožok iba vtedy ked jem s pauzov. záleží na tom čo jem a akú to ma konzistenciu ...
vy ste ako na tom ???

evellinka
21. okt 2013

@jarka52 Ahoj Jarka,som rada,ze sa ti dari 🙂 ,ja mam po opke 4mesiace a mam dole 26kg 🙂 ,citim sa velmi dobre,musim vymenit takmer celyyy satnik,vsetko mi je tiez velke 😀 ,ale vsak o to nam predsa islo.Nejako extra nesportujem,ale pri tej mojej malej certici mam pohybu az az....;co sa tyka jedla,tiez su to take mini porcijky 🙂 ,niekedy ked to prezeniem,tak koncim urcite si domyslis,ze kde.Ja tiez uz jem takmer vsetko.Som velmi rada,ze som tuto operaciu absolvovala...aj ked zaciatky boli vselijake.Papa a drzkaj sa. 😉

evellinka
21. okt 2013

@lauritania ahooooi,a dakujeme 🙂 😀 .

adulienka26
26. okt 2013

Ahojte baby..chcem sa informovať, dá sa po resekcii žalúdka byť tehotná? či nie? viete poradiť?

erikasadek
autor
28. okt 2013

ahojte vsetci davno som tu nebola ako sa vsetky mate vitam vsetky nove clenky klubu a vela stastia po operacii vam zelam

strasne malo som na internete nic nestiham...

@adulienka26 da sa byt tehoptna ja som jasny priklad.. 🙂 🙂 🙂

erikasadek
autor
28. okt 2013

@evellinka 26 kil za 4 mesiace , paradaaaaaaaaaaaaaaaa 🙂 🙂

erikasadek
autor
28. okt 2013

@lauritania ahoj!!!!!! paradaaaaaaaaaaaaaa

ja tiez nevazim nikdy som nevazila.... zjme trocha viac ale nemam pocit ze by som roztiahla zaludok....

ja na vahe teraz stojim , tehotenstvo trochu nznicilo moj metabolizmus ale stratila som bnabratu vahu ktoru som nabrala v tehotenstve ale stojim a stve ma to... zacal som cvicit, tak uvidime potrebujem teraz svaly posilovat.. 😉

suseskus
29. okt 2013

ahojte, celu temu nestiham citat, ale aj ja mam zaujem o tuto operaciu. mam dobre cez 100 kg, ... neviete mi poradit, ako a kde zacat vybavovat? uz mam za sebou dietologa - obezitologa a zial nepomohlo a samozrejme ine "zarucene" diety
dakujem velmi pekne za odpovede

suseskus
29. okt 2013

dievcata, odpovede som ti nakoniec nasla.... len jedna,.. aka je cena operacie v BB? stacia mi papiere od doktora alebo aj nejaka hotovost?

suseskus
30. okt 2013

Ahojte, uz asi budem otravna, uz som definitvne rozhodnuta, ze na operaciu idem, len stale nie som rozhodnuta ci nie len bandaz. mozte mi napisat, ci je stale v BB operacia preplacana Všzp? a kam sa mam prihlasit? k obvodakovi alebo rovno na ambulancii v BB? dakujem a prosim odpiste mi niektora

daniellka63
31. okt 2013

Ahojte dievčatá. Som jedna z vás po operácií žalúdka.Operovaná som bola 3.10. v B.B. Nebudem opisovať ako bolo počas operácií ale potrebujem radu a pomoc vlastne teraz.Po operácií som bola mesiac velmi slabá, znížil sa mi strašne krvný tlak, niekedy mi bolo až na omdletie. Prvé tri týždne som schudla, kým som bola na kašičkách, vývaroch a pod. schudla so m14 kg.Teraz jeden týždeň už jem zemiaky, ryžu a pod. úbytok váhy sa zastavil, ba dokonca som 1,5kg pribrala a stojím už celý týždeň na váhe.Vyzerá to, ako by som po nociach chodila "vyžierať" chladničku. Všetci dobre vieme, že viac ako to 1,5dcl do tela nedostaneme, ja potom zvraciam a kýcham, dusím sa a mám strašný tlak na prsiach, nemôžem sa ani nadýchnúť, takže to isto iste neriskujem, veď na operáciu som išla preto, aby som schudla a nie zase pribrala.Potrebovala by som vedieť, či sa to stalo aj Vám,alebo som výnimkou. Rada by som sa porozprávala s niekým osobne (tefonicky),alebo mailom. Bola by som rada, keby sa mi ozvala kočka,ktorá vystupuje pod nikom "erikasadek". Podla toho čo som čítala, máš velmi vela skúsenosti.Keby si mala chvílku času, prosím ťa ozvi sa mi. Velmi ťa prosím.

suseskus
2. nov 2013

asi si tu pisem sama, ale nechcem aby tema upadla do zabudnutia,... dakujem vam, konecne som nasla potrebne info a v pondelok sa idem objednat na konzultaciu do BB, tak sa tesim na novy zaciatok. Myslim ze s BMI takmer 48 by s opkou velky problem byt nemal. aspon dufam. tak mi drzt palceky, nech sa uz viac netrapim - ps: ja som rozhodnuta, ze na opku idem, za to moj drahy s tym az taky nadseny nie je 🙂

jarka52
4. nov 2013

@suseskus ahoj, ani moj drahy nebol nadsený ked som mu povedala ze co som "vyhutala" . aj ked ma viezol do Blavy na operáciu, tak sa ma pýtal, či som si to nerozmyslela.... a teraz ked vidí ako sa pod jeho "rukami" strácam, tak je nateseny🙂

jarka52
4. nov 2013

@daniellka63 Ahoj Danielka, to ze stojis na vahe je normalne, pretoze tvoje telo stratilo vela na vahe hned po operacii, tak sa teraz s tym musi vyrovnat ( spustilo brzdu ). U mna to funguje tak, ze viac stojim na vahe ako chudnem, no ked chudnem, tak aj o 3-4 kg za dva tyzdne ( neviem ako to idem druhym , ale mne takto ). takze sa neboj pohne sa to, jedz tak ako ti to zaludok dovoli. Ja som po operacii ( pobyt v nemocnici 10 dni) schudla ca 8 kg a potom som cely mesiac stala. teraz som 6 mesiacov po opeacii a mam dole 25 kg. Ked som bola uz na druhej kontrole u doktora, tak mi povedal, ze mam chudnut takymto tempom. takze sa neboj.

suseskus
4. nov 2013

@jarka52 super 🙂

tak ja som objednana na 15.teho na konzultaciu do BB ale strasne sa bojim, ze mi Dr. povie, ze ma oparovat nebude

suseskus
5. nov 2013

zienky mozte mi napisat ako prebieha konzultacia u dr? n co sa pyta a tak

suseskus
5. nov 2013

zienky, nenasla by sa aspon jedna z vas, co by mi odpovedala na moje otazky ohladom resekcie? dakujem, naj cez spravy.

daniellka63
5. nov 2013

ahoj suseskus,nemusíš sa ničoho báť.Pán docent je velmi milý,sympatický,vzdelaný pán.povie ti iba aké vyšetrenia potrebuješ(gastro,endokrinologické,diabetologické a pod.vyšetrenia).Keď budeš mať tie vyšetrenia,objednäš sa opäť k doktorovi a on potom určí dátum operácie.Nič sa neboj, ani samotná operácia nie je náročná, 5 dni nič neješ, si iba na infuzkách,takže necítiš hlad, horšie je to potom ten mesiac doma, keď si iba na vývaroch, kašičkäch a pod.Musíš jesť 7-8 x denne, nevieš čo vlastne vymýšlať na jedenie.Zješ iba kúštiček a máš dosť,ale strava by mala byť pestrá,aby si dostala do tela všetky živiny. Nič sa neboj. Držím palce a daj potom vedieť, ako si dopadla.

suseskus
5. nov 2013

@daniellka63 ahoj, dakujem,.. a ake vysledky by mali byt z tych vysetreni? ak mi nieco najdu nespravia mi opku? zvyseny cukor mi obcas vyskoci uz teraz.

daniellka63
6. nov 2013

ahoj,nič sa neboj, veď preto ideš na resekciu žalúdka, aby sa ti potom v budúcnosti upravil aj cukor alebo vysoký krvný tlak a pod. iné choroby. Musia ti ale odborníci na písať do lekárskych nálezov, že si"operatibilná", musíš mať bmi neviem presne ale asi nad 40.Hovorím ti nič sa neboj,určite ťa zoperujú. Bude ťažké ale pozháňať nálezy od tých odborníkov, keď každý jeden má teraz čakaciu dobu aj pol roka(aspoň to je u nás tak)maj sa,drž sa

suseskus
6. nov 2013

@daniellka63 danielka, dakujem velmi pekne 🙂 si ma aspon trosku ukludnila, pokial viem s operaciou by nejake problemy byt nemali, ale zas nie som lekar. BMI mam skoro 48, normalne sa cudujem, ze zatial mi len ten cukor skrace.

lauritania
12. nov 2013

@daniellka63 ahojky , ja som bola po operacii mimo 6 týždnou , uplne vysilená , slabá , zvýšene teploty , nizky tlak , totalna unava , vkuse som pospavala , dokonca som chytila virozu , nešla som nič do seba dať , bojovala som aby som niečo zjedla .... je to normalne ... prejde to ...
tlak na prsiach a akoby pocit balvanu v žaludku je tiež normalne , časom to prejde , prvé 3 mesiace su na to aby sa telo začalo spametavať a zvykať si na nový žaludok ..
to že s aobčas zastavi vaha je tiež normalne , hlavne pri prechode z tekutej na kašovitu a z kašovitej stravy na normalnu ... dufam že robiš pauzy medzi pitim a jedlom , minimalne 20minut .... vela žien na to zabuda a to vyvolava ťažobu , zvracanie ... a rozťahuje to žaludok ...

lauritania
12. nov 2013

@suseskus ahojky , nepišeš si tu sama , raz za čas sem každa zavítame a hlavne ja , mam tu najviac prispevko a snažim sa robiť osvetu v bariatrii ... ak všetko vyjde spolu s doktorm z BB založime blok a forum o bariatrii ... na to všetko čo sa pýtaš , tak na všetko najdeš odpoved ked budeš čitať od začiatku za sebou všetky prispevky ... aspon ja som tu opisala všetko podrobne od začatia vybavovania operacie cez operaciu až po uspechy ...

lauritania
12. nov 2013

@suseskus najlepšie je ked na konzultaciu prideš už poinformovana . k operaci potrebuješ BMI nad 40 , všetky vyšetrenia : psychlogicke , endokrinologické , obezitologicke , gastro žaludka , sono žaludka ..ked to budeš mať dostaneš termín.

lauritania
12. nov 2013

@suseskus resekciu žaludka preplaca len všzp poisťovna , inak cena je 4500eu , v trnave je cena len okolo 2000eu , bandaž žaludka poisťovna nepreplaca a cena je okolo 2800eu ... to mi bolo povedane v roku 2012 dr. Markom .... na konzultaciu nepotrebuješ peniaze , ak niečo platiš tak par dni pred operaciou

lauritania
12. nov 2013

@suseskus bandáž je najhoršie čo može byť a je to zastarala metoda ... podla vysledkou , známych ludí ktorí podstupili bandaž neodporučam ... problemy , slabe vysledky v chudnutí , a treba mať silnu pevnu vôlu lebo bandaž sa velmi rýchlo "preje" skoro každy jeden človek čo mal bandaž šiel na reoperaciu
treba listovať na stranke : bandingforum.cz , tam najdeš vysledky , odpovede na všetko

lauritania
12. nov 2013

@lenkaferova po 60tke sa tieto operacie neodporučaju , nech mamina do toho nejde . moja svokra zomrela po tejto operacii na 10.deň ,/58rokov , cukrovkárka - čiže ťažšie hojenie / mala malý priesak na žaludku po opke , ktorý zapríčinil otravu krvi , nasledne zlyhavanie organov a smrť :-/ , na vine je aj dr.Marko a sestry ktore to zanedbali , aj ked potom snaha všetko dať do poriadku bola veľká - no neskorá .... no inak dr.Marko je velky odbornik a napriek tomu nemožem nanho nič povedať a znovu by som k nemu išla ... / zrejme moja svokra - je jeho prvé a dufam že jediné pochybenie / od smrti mojej svokri sa na oddelení vela zmenilo a už nič nezanedbávaju a robia velke vyšetrenia ihned po operacii , ktore dovtedy nerobili.
je to ťažka operacia , treba na to silný organizmus a ženy okolo 60tke ho už nemaju ....