Máte skúsenosti s EEG vyšetrením?
Dobry den, bol prosim niektore na eeg vysetreni ? Potrebovala by som sa poradit,dakujem
@biba_18 boli mi namerane theta vlny v bdelom stave, chcela by som sa opytat ,ci ma niekto skusenosti s podobnymi vysledkami a bolo to v poriadku, doktorka bola tak vlazna ( zevraj je to hranicne ) nic mi dokopy nepovedala ,idem na mrko ale termin je daleko , dost ma zaskocilo co som sa docitala ze theta vlny mozu byt u zdraveho jedinca namerane iba v spanku,tak teraz neviem co mam ocakavat.
A ake mas problemy, preco ta vobec poslali na eeg, ak sa mozem spytat.
no ale ty nevieš akú máš poruchu - zatiaľ ti iba namerali abnormálne správanie mozgu - teda asi si stále ospalá alebo máš výpadky pamate alebo halucinuješ? a na ostatných vyšetreniach budú hľadať príčinu…
a ako dlho mas cakat na MR. Vidim, ze si z Jaroviec, v Bratislave sa zvycajne nejako extra dlho necaka.
Ja som počas jedného takéhoto vyšetrenia naozaj normálne zaspala, takže u mňa to vyhodnotili ako ok. 😀
@biba_18 uz v podstate nemam ziadne problemy, mala som pichanie v hlave ( asi jeden mesiac) ale to vymizlo ,pre istotu ma ale poslali na eeg. Ospala nebyvam a vypadky pamate tiez nemam , preto som si myslela ze to eeg bude ok .
@tanyan ja som bola dost nervozna , mala som problem udrzat sa v klude bez pohybu 🙂
@hanaxxx mesiac , nie je to nejaka extra dlha doba , ale poznate to ,clovek nad tym rozmysla 🙂
@hanaxxx mala som obcasne silne pichanie v hlave , trvalo to asi mesiac a opakovalo sa to mozno parkrat za tyzden ( raz ma pichlo a potom to uz bolo ok) , ono to vymizlo preto som aj vahala ci vobec podstupit neurologicke vysetrenie , ale nakoniec som sla ,spravili mi eeg a teda vyslo mi to takto ,ze boli pritomne theta vlny , preto sa zaujimam ci to mal tiez niekto tak .Lebo je mi zvlastne ze vsade pisu ,len ,ze theta vlny majju byt pritomen v spanku,ze aky to moze mat dovod a pricinu.
@bernarda45 no, pôjdeš a zistia… nemáš ani migrény?
@biba_18 nie , akurat kazdy mesiac ma boli hlava jeden den pocas cyklu , alebo 1 den pocas ovulacie , ale nie je to silna bolest ,obcas si dam panadol a pominie to, nie je to taka bolest ako opisuju zeny pri migrenach,ze nevedia fungovat . Hej rozumiem,ze musim len pockat.Len ma zaujimalo ci to mal tiez tak niekto .
@bernarda45 neobavaj sa prilis, ono aj keby si mala nejaky nalez na MR, nemusi to byt nic vazne. Pisem z vlastnej skusenosti. A co sa tyka tych theta vln, skus dat do googlu, najdes tam aj kedy su theta vlny pritomne ked nespis.
@hanaxxx prosim ta nevies mi sem dat link? Lebo taketo som nic nenasla.dakujem
@bernarda45 skus dat do google "theta waves while awake" alebo can you have theta waves while awake a tak isto google ti ponukne sam vyhladavania s tymto vyznamom
@hanaxxx dakujem❤️
@bernarda45 Držím palce... Ja som kedysi mala opakovane čuchové halucinácie takto 1-2 dni okolo ovulácie. Bolo to dosť otravné, ale nikdy to nikto poriadne neskúmal. Keďže u nás sa nedá dostať na MR presne v čase, keď sa človeku niečo takéto objaví a ani krv na hormonálny obraz mi nezobrali v čase, keď som to mala, ale mimo týchto príznakov, tak som sa ani nečudovala, že nič nezistili.
Párkrát som mala aj opuch oka, ale to bola tiež záležitosť pár hodín a ustúpilo to. Na MR oka som bola a nezistili nič, keďže to bolo mimo toho akútneho stavu.
Pravdepodobne to súvisí s hormonálnymi zmenami a nezasahuje mi to výrazne do kvality života, tak som to zatiaľ ďalej neriešila.
@bernarda45
@bernarda45 môžem sa opýtať čo ti na MR nakoniec zistili?A ešte taká otázka.Udávala si aj svoju hmotnosť?Ďakujem

to je také všeobecné - čo potrebuješ?