icon

Máte skúsenosti s herniou disku L5/S1?

1. sep 2025

ahojte je tu prosim dakto s touto diagnozou?
prosim

Strana
z3
autor
6. sep 2025
@gilmorka

@anonym_autor mam praveze sedavu pracu,uctovnictvo a administrativa, takze si robim rpestavky,prechadzka pred pracou,cez obed, pracovne veci po meste vybavujem peso,p po praci chodza,snazim sa ozaj vela menit polohy.
Prsty vo zveraku nie,ale isty cas ma tlacil spodok chodidla, akoby som mala v topanke pokrcenu vlozku,ale aj ked som bola na boso,proste taky pocit. Mne sa to akoby kazdych par tyzdnov menilo,vzdy problem inde. Pri chodzi ma pichlo pri clenku, kazdy krok,tak ak si predstav ze denne 10tis.krokov a pri kazdom bolest. A potom zas zacalo ine.
Tie hrozne bolesti byvali v zadnej strane stehna, tesne nad kolenom.to by som si najradšej nohu odzerala

@gilmorka mne do bedroveho ale ja mam problemy aj s hlavicou stehennej kosti zevraj ju nemam celu balenu chrupavkou. hrozna bolest smerom zadna kost az do kolena a lytka.

gilmorka
6. sep 2025
@zuzubb007

@gilmorka môžme sa spýtať koľko si bola po operácii práceneschopná? A v nemocnici aký čas? Teraz funguješ bez akýchkoľvek obmedzení?

@zuzubb007 operovali ma 6/2024, nastupila som do prace v polke oktobra,ale ja som mala len mikrodiscektomiu, ziadna stabilizacia,ziadne sroby a tak. V nemocnici som bola 6 dni. Operovali ma na Boroch. Teraz fungujem. Nevravim ze chrbat je na 100 percent, dlhe sedenie robo problem,hlavne sedenie v aute na dlhsiu trasu. Po nastupe do prace som striedala sedenie a statie, stav sa pomaly zlepsoval. Ale v marci- aprili zacali problemy (10mesiacov po op.),zacalo mi viac trpnut v nohach a bolesti krizov, nedalo sa mi sediet,stat bol problem. Bola som na kontrole,mri som mala v poriadku,platnicka drzi. Zmenila som cviky, podla noveho trenera boli nedostatocne. Ja som chrbat vobec od operacie neohybala a v tom.case som uz mala byt spevnena a ohybna. Takze nove cviky, ostala som doma mesiac z prace, a postupne sa to zlepsilo. Od jula zas robim na full time, cvicem skoro denne,cvicim uz aj silovo s cinkami par cvikov na spevnenie. Citim sa v norme. Skor ako krize,mam citlivy spodok chrbata ku kostrci,aj ked s nou som nikdy problem nemala az par mesiacov pred operaciou zacala byt ubolena.
Teraz mj robi stale problem napr lezat s vyssie polozenou hlavou, pololah, to ten spodok je citlivy. Celkovo lezat na krizoch je horsie,len docasne,inak spavam na bokoch.
Chodidla mi od operacie trochu trpnu obe,na striedacku,obcas ani jedno. Vysvetlili mi ze po operaciii sa mi znizil medzistavcovy priestor takze aj v bezproblemovej nohe citim obcas trpnutie. Ale to je vsetko slabe a v norme. To ma neobmedzuje pohybovo,skor psychikou ze sa clovem plasi ci sa nieco nezhorsuje.
Ja to hodnotim tak,ze toto je stav,ktory sa stale snazim udrzat a zlepsovat cvicenim,chodzou. Ale ten stav pred operaciou u mna uz bol uplne neunosny, proste invalid. Nie ze do prace sa nedalo,ani doma sa nedalo fungovat. Varila som na tri krat,zakazdym si utekat lahnut,lebo ani chrbat ma uz nedrzal v tej zhrbenej polohe. Do toho tie bolesti. Ani na nakupy,ani na vylet s detmi, proste nic. Neviem si predstaviť ze by sa to napr.operaciou nepodarilo odstanit.
Pre mna to bol zazrak,ze na druhy den po operacii som sa presla z fyzio po izbe,vystreta

Strana
z3