Ahojte .... chcela by som sa informovať, prípadne poradiť, ak máte skúsenosti. V dôsledku opakujúceho sa nepokoja s pridruženým búšením srdca a zvýšeným tlakom mi bola psychiatričkou stanovená diagnóza úzkostná porucha s panickými atakmi. Psychiatrička už bola moja posledná voľba, nakoľko kardiológia, endokrinológia výsledky všetko v poriadku. Nasadila mi Eliceu 1/2 ráno 1/4 večer. Beriem to od decembra s tým, že stavy sa naďalej opakujú. Včera som jej volala a vravela som jej momentálny stav..podľa mňa ( asi vďaka elicei je to ešte horšie ) stavy sa opakujú aj napriek tomu, že to beriem k tomu sa mi pridružilo nechutenstvo mám pocit, že mi opuchá tvár a negatívne myšlienky na dennom poriadku... niekedy mám pocit, že mi prepne...nikdy som takéto stavy nemala, čo prežívam za posledný rok. Vravela som jej , že mi asi elicea nesedí, no ona mi dvihla dávku na dva tabletky denne.... čítala som rôzne články ( napríklad, že všetko je v hlave je potrebne si to upratať ). Neviem, nemyslím si, že som až tak labilná aby mi nasadila dve tabletky na deň.... rozmýšľam, že asi ju neposlúchnem , nakoľko mám pocit, že buď mi prepne úplne, alebo budem chodiť ako nadrogovaná.... áno mala som búšenie srdca hlavne v stresovom období, no nikdy také myšlienky ako keď užívam tu eliceu. Prvý týždeň, keď som ju začala brať, tak som myslela, že sa zbláznim...dnes som si zobrala štvrťku ráno ... má niekto s ňou podobné skúsenosti ???? Viem, že by som mala dávať na radu lekára, no myslím, že po telefóne sa nedá určiť psychický stav pacienta a šupnúť mu takú dávku.....
Máte niekto skusenost? Uzivam Eliceu dnes 25 dni… najskor fajn, mala som aj energiu, parada… ale už asi piaty den, mám zavraty,tras a citlivosť oci na svetlo..zvláštny pocit proste. A mala som tri dni aj derealizaciu. Neviem či je to z nej alebo čo? Beriem ráno 10 mg a poobede 5 mg… cítim to po ranu hlavne. Ale znížila som si aj dávku xanaxu, ktorý som brala mesiace. Neviem teraz z coho to je?
@miska160 volaj lekárke.
Ahojte , rada by som sa s vami poradila beriem Eliceu brala som 8 týždňov polovičku 5 mg a 9 týždeň už celú teraz mám ísť na 10 týžden.Musim povedať že nemám žiadne zlepšenie .Je to normálne za taký dlhý čas nič ??? Stále mám nepokoj, búšenie, strach, nervozitu , mám odosobnenie , také ako keby som vzdialené hlasy počula tak inak vnímam prostredie...Rozmýšľam že to vysadim lebo nemám pocit že je to na dobréj ceste .K tomu nemám chuť jesť , slabá som nemám energiu ani emócie .Čo mám robiť ???
@sonia2111 je to normálne, mne tak bolo po zvýšení na 10 mg asi mesiac.., potom to postupne prešlo.. každopádne aj popri braní elicei, keď mám veľký stres, musím si dať neurol.. to je našťastie tak raz za polroka.. eliceu by som rada vysadila, ale bojím sa, že má zase chytí uzkost.. a to už by som nechcela zažiť.. takze tak. Držím ti palce. Ja som začala aktívne cvičiť (deti trochu vyrástli) a venovať sa viac sebe.. verim, že to mi pomôže..
Aj keď je táto téma možno už neaktuálna, rada by som niečim prispela. Lieky bez psychoterapie hlavne na začiatku niesu úplne vyťažene na maximum. Vždy zo psychoterapiou..a mal by to odporučiť psychiater . liek začína účinkovať až po 3 mesiacoch. Na asi 24-27 sedení máte nárok zo zdrav.poistovne. Tam rozoberate pocity,prečo je tá úzkosť,strach..čo by sa stalo ak.. niekedy aj vzťahy. Psychológ vás naučí veľa a podporí. Ja som si vybrala až na druhýkrát psychológ Vam musí sadnúť. Elicea je dobrý liek ale nie každému možno sadne. Mne áno . Okrem liekov. Pscyhoterapii to je Základ ,musí chcieť každy hľadať cestu nápomocnu,beh,joga meditácia,kresba . prechádzky. Nájsť niečo len pre seba a robiť to.Robit to čo vám robí dobre a je to len vaše Dovoliť si aj stavy návratu úzkosti,neobvinovať sá. Naučiť sa maťRAD ❤️aj s týmto ..Kazdy má.niečo iné... Radovať sa z malých úspechov, Z obdobia keď nám je dobre.
@luccija asi tak