Žienky prosim o radu ci naaahodou niekto nema skusenosti s niecim podobnym. Z nicoho nic exem okolo oka. Ako mala som mala klasicky exem v zahyboch. Roky nic a teraz sa 2 roky po porode ozvalo toto. Najskor len na kusku neskor sa to rozsirovalo. Toto bolo asi zatial v najhorsom stadiu. Je to zapalene velmi to svrbi. Kozmetiku som vymenila za tu z lekarne. Ale v principe teraz nepouzivam ani tiene. Kludne poradte aj nieco alternativne. Napriklad kvapky a mast od firmy Energy nemate skusenosti? Renol a Protektin . Bohuzial zatial jedine co ako tak zabera su kortikoidy ale vieme ze to nie je cesta. A hlavne nie do okolia oka. To je problem. Dakujem.za kazdu radu. Je to asi atopicky exem a ako s tym
Smer ocna kozna alebo aspon obvodna... Mne na to dali nieco ako opthalmohydrokortison alebo take cosi... A nemalovat sa nejaky cas...
@telly4 ahoj, premasťuj si to očnou mastičkou VitA-POS. Nie je to síce liek proti ekzému, ale obsahuje vitamín A, dcérke vyliečila aj bolestivé praskliny v nose. Myslím, že na ukľudnenie pokožky pomáhajú aj obklady z čierneho čaju. Ekzém môže byť reakciou na stres. Takže kľud, relax, dostatok spánku. A možno skús načas pečeňovú diétu (aj keď podľa fotky to nevyzerá, že sa prejedáš sprostosťami 🙂). Možno Tvoj ekzém súvisí s trávením. Nevyznám sa v tom, píšem len, čo si myslím, ale uškodiť Ti to nemôže. 🙂 Držím palce, nech ekzém čo najskôr zmizne. 🍀
@telly4 Ahoj, presne takýto ekzém,ma trápil veľa rokov, hlavne na jar, a v lete. Kortikoidy ozaj nie sú dobrá voľba, skús si hneď ráno na vreckovky dať studenú vodu, a priložiť na oči ako obklad, a nejakou ľahkou masťou natrieť, ja som aj Calcium krém z lekárne používala. Daj si pauzu aj od líčenia, aj od nočných a denných krémov, či micelárnej vody a pod. Kľudne aj čajové obklady pomôžu. Kúp si voľnopredajný Zenaro/ Zodac v lekárni, myslím že tam je 6-7 tabliet, a to pomôže/ ustúpi. Ale veľa, naozaj veľa, spraví ta strava, možno Ti len niečo nesadlo. Ak neprejde ani po týždni, určite vyhľadaj alergológa.
@telly4 Dobrý deň, môžem sa spýtať čo Vám nakoniec pomohlo? Ďakujem 🙂
Zdravím Vás, aj mňa by zaujímalo, čo a či Vám nakoniec pomohlo. Ďakujem
@michaelakuri
@kramale1982 bohuzial nepotesim vas stale sa trapim 😔
@telly4 🙁 ti mi je ľúto. Mne to začína dcérke a zaberajú len kortikoidy. Skúšam teraz na noc a ráno z Justu krém s morskou soľou a cez deň krém Imunoglukan. tak uvidíme 🤔 s týmito dvomi masťami nemáte náhodou skúsenosť? Tú z Justu si poniektorí chvália, že im dosť pomohla, hlavne na ruky. Ono je to asi niečo vnútorné, len zistiť čo 🤷
Asi pred 8 -9 rokmi som mala niečo podobné tiež pod okom. Až to sťahovalo. Dosť som googlila a našla som si nejaký 10 dňový detox, vyhodila z kancelárie čínsku ružu (podľa mňa mi nerobí dobre) + neviem či ste počula o zvagani oleja v ústach. Skúste si to pozrieť na internete. Toto som robila ani už neviem ako dlho (možno mesiac) vždy ráno 20 min. pokým som sa "skraslovala" 😆 a asi to zabralo. Exzém zmizol a dodnes sa naštastie nevrátil. Len malej 7 ročnej dcérke je ťažšie nasadiť detox a dať na 20 min. do úst olej 😆 a jej sa to robí aj za ušami 🤷
@kramale1982 boze to ma mrzi ze sa dievcatko musi s tymto trapit 🥺🥺🥺 ako sa vam dari, velmi rada by som vam pomohla ale sama stale tapam. Tiez viem ze to nie je len vonkajsi problem no najst pricinu je ako hladat ihlu v kope sena. Zamerala som sa teraz na stravu a probiotika a nemazem to nicim len sem tam prestreknem termalnou vodou la roche. niekedy sa minzda lepsie inokedy horsie. dezte sa 🙏🙏🙏 a vela sil v boji
@telly4 ďakujem, ste zlatá 😉 aj vám prajem veľa trpezlivosti a síl 🤗
@telly4 dobrý deň, stále nič nepomohlo? Mne sa tiež urobil ekzém na oku z ničoho nič, nikde inde ho nemám, očná dr žiadna pomoc, kožná predpísala kortikoidy a po vysadení kolotoc... Vyzerám ako zbita žena 😭🤦♀️
@lucia13022023 Ahoj ja to iste zacalo to z nicoho nic v septembri mierne na pravom oku moc som to neriesila no uz to mam na oboch ociach a tiez vyzeram ako dobita, mam to cervene ,suche ,svrbive a opuchnute otras, vyskusala som ophtalmohydrocortizon, vazelinu, ophtalmoseptonex, Rupafin, a dnes som si kupila Allergika na ocne viecka, no dufam ze pomoze
@senso mne v oktobri.. Bola som u očnej, všetko ôk, u kožnej, dala kortikoidy no to nechcem brat dlhodobo, tiwz mam krém od allergiky ten je veľmi dobrý, mala som aj bioderma a nič moc.. Treba nájsť spúšťač a riešiť problém zvnútra.
@lucia13022023 len ako najst ten spustac? Ja 58 rokov uplne fantadticka plet-nikdy pupaky,kutiky atd.V oktobri 2024 sa mi zacal cerveniet nos-myslela som,ze herpes 1x v zivote.No postupne okolie oci aj ust.Navstevy u kozneho len same maste,ktore zaberu kym sa pouzivaju.Ked prestanem je to spat a myslim,ze na ociach sa to stale zhorsuje.Nos v okoli mam uplne tenku a suchu pokozku a usta supinate,obcas aj napuchnute a cele okolie zacervenane.
@dulazh haha no to keby som vedela. Ja som išla k alergologicke, urobila mi testy a malo to alergický pôvod. Presne som bola ako ty, za celú pubertu som mala tak dve pupaky, dokonalá pleť všetko... A zrazu toto... Ale ako mam liečbu od alergologicky tak som ok 🙏
Mala som roky ten istý problém. Akonáhle som prestala používať kortikoidy už som to mala zas. Začala som si tvár a očné okolie umývať OILATUM EMOLLIENT, odvtedy mám klud.
@lucia13022023 dakujem.Skusim sa objednat ak niekoho co berie vobec najdem.
@lucia13022023 a co vam prosim nasadila, ale boli nakoniec tie alergie?
@telly4 alergia, histaminova. Beriem lieky a je to ok.
@lucia13022023 a drzite aj histaminovu stravu? ❤️
@telly4 nie 🤦♀️😁 akože snažím sa ale to 90% veci nemôžem jest
Sestre pomaha len jedno: ziadne tiene, mascary, makeup a .tiez,z,kremov jej pomoze na urcitu dobu len daco od koznej.....
@telly4 ja som mala nieco podobne, davala som si oftalmo framykoin a zmizlo to