icon

Máte skúsenosti so svetloplachosťou?

ladybug138
9. máj 2020

Ahojte. Chcem sa spytat, ci ma niekto skusenost so svetloplachostou alebo ako by som to nazvala. Od zakladnej skoly nosim okuliare do dialky. V poslednych asi 3 tyzdnoch trpim obcas na závraty, mam velmi nizky tlak a zrejme mam aj problem s krcnou chrbticou, niekedy ma boli hlava a tiež v jednom uchu pocujem ako mi bije srdce, na orl vsetko ok. Posledne tri dni sa mi rano stala dost neprijemna vec, mame rolety na oknach, takze v izbe je uplna tma, akonahle dam roletu hore, v izbe je svetlo, zacnu aa mi robit pred ocami mziky a tva dost dlhy cas, nez sa mi zrak vyjasni. V pondelok idem na ocne, len som sa chcela soytat, ci niekto nema podobnu skusenost, dost ma to desi. Predtym sa mi to nestavalo.

hyta
9. máj 2020

@ladybug138 Neobávaj sa vopred. Na očné určite treba ísť, no tie problémy ostatné čo máš by bolo treba riešiť na neurológii a to čím skôr.

babababka
9. máj 2020

Aká je glykémia?a nielen nalačno.

kittyna5
9. máj 2020

To by mohlo mať súvis aj s tou krčnou chrbticou. Ja som mala problémy s hlavou a keď mi krčnú chrbticu neurológ rozmasíroval a nejaké hmaty porobil, tak to prešlo. Takže určite neurológia a možno aj diabetológ

lucyluv
9. máj 2020

Ja som bola svetloplacha a mne sa to prejavovalo len tak, ze som hrozne zmurila, lebo mi svetlo vadilo, nic specialne. Ani si nepamatam, ako mi to diagnostikovali, teraz to uz zrejme nemam, ani pri silnom slnku nepotrebujem okuliare, aj ked mozno je to tym, ze mam oko skvelo natrenovane, aby sa zameralo len na tmave casti vo vyhlade.