Máte strach chodiť na verejné toalety?
Má niekto problém že sa boji chodiť na verejne wc či už v nákupných centrách alebo pumpách a pod?alebo rôzne wc aj v niektorých reštauráciách kde je treba dostať sa nan cestou ako z hororu ak viete ako to myslím 😃
Nemyslím kvoli tomu že je to nehygienicke ale skôr že sa vám môže niečo stať
Verím že inteligentne ženy sa na tom nezasmeju a nedostanem komentáre či mám 5 rokov.
Ja som sa vždy cítila neisto bála som sa keď bolo viac kabiniek vedľa seba tých otvorených zvrchu aj zospodu že niekto bude na mna pozerať alebo niečo a moje obavy boli asi odpodstatnene lebo sa mi raz aj stala veľmi neprijemna vec keď vedľa v kabinke na dámskych bol muž..
Odvtedy sa bojim ešte viac a vždy ide so mnou buď kamarátka alebo keď som s priateľom ideme tak že najskôr ide on na pánske ja ho čakám a potom idem ja a on ma čaká pred wc keby náhodou sa tam hrnul nejaký chlap 😃
Takisto na internete som videla veľa videí aj článkov a pdoovne čo všeličo sa na wc deje, aj napr fetaci že tam naschval pichajú striekačkou do papiera a rozme veci alebo tam chlapi dávajú malé špionážne kamery ..
Dokonca som videla nechutne fora kde normálne na Slovensku sa dohadujú rôzni gayovia či exhibicionisti veci typu kto kedy bude na wc v nejakom nákupnom centre že budú v kabinke a takto príde mi to veľmi zvrátene, strašidelne hnusne že sa deju takéto veci a koľko ľudí o tom nevie, koľko žien možno ide na wc ani im niečo take nenapadne urobia potrebu idu preč nepozerajú okolo seba
Ja som vsimava Až moc možno to je problém ale prečo by sa to malo dávať za vinu mne a nie iným
Nie je chyba byt vsimavy chyba je keď sa robia zle veci no nie? Ale to už som odbočila od témy
Aj sa za to hanbím som rada že mám tolerantného partnera ktorý sa mi nesmeje a pomaha mi ale cítim sa pre to nekomfortne pretože nemôže byt stále niekto so mnou bojim sa že sq ocitnem niekde sama a budem potrebovať ísť na wc a čo potom
Najhorsie je to v nákupných centrách kde je ruch a vela kabiniek vedľa seba alebo keď sú len dve a jedna býva zamknuta a ja sa bojim či tam niekto nie je a nečaká ..
Dosť by mi pomohlo keby viem že nie som jediná čo ma takýto problém lebo si občas prídem že len ja to tak mám a čím ďalej bojim sa viac a nie menej
Samozeejme sa takýmto miestam vyhýbam ale poznáte to nie vždy sa dá
*tak nech sa pozrú a tam nech to skončí nie robiť takéto veci ktorým môžu niekomu ublížiť a vyvolať strach a podobne
Nie. Neriesim take. Nemyslim na take. Skor tie hygienicke dovody...no ked treba,tak proste treba..
@hendikep nepomoze
Sama mám psychológiu (vy)študovanu teórie atd mám v malíčku no toto nie je o tom že prídem na nejaké wc a poviem si zhlboka dychaj nerozmýšľaj bola by veľká náhoda žeby sa opäť stalo atd.. podobne ako klaustrofóbia nepoznám nikoho komu by na ňu pomohol psychológ
A ten muz bol stary alebo mlady? Cisto iba zo zvedavosti
@ss1908 je to strach z toho že ta niekto sleduje pri niečom čo je intímne. Keby to nebolo intímne neboli by oddelene kabínky ale mali by spojené s muzmi ako pisoáre rovno bez dverí veď len sedíme a cikame. Ideš na wc predpokladám v kabinke sa zamknes, prečo? Niečo tam robíš môžeš si meniť vložku čokoľvek veľa žien ide na lyžiara že ani nesedí a teda posledné po čom túžim je aby niekto sa na mne ukájal kto nie je môj partner s tým aby som o tom vedela a bola pri tom a zbieral si ešte materiál na neskoršie ukajanie sa😊 ale ako som písala vyššie beriem že sú ženy ktoré mozmo by sa zasmiali a maximálne povedali chlape nechaj to tak ale ja medzi ne nepatrím a myslím si že jediná isto nie som
@petamich tak to je nepríjemne beriem a vidíš predpoklad že sa niečo take stane veľmi maly a stalo sa. v ten deň som aj ja bola naladená lepšie ako inokedy dokonca som šla sama priateľ ma cakal v aute hovorila som nemusí ísť a stalo sa to vtedy 😃 asi ako sa hovorí osud
Ja ale netvrdím že keď niekto je v zamknutej kabinke a tam ma orgie bez toho aby obťažoval iných že to mi vadí, veď keď o tom neviem tým pádom mi to nemôže vadiť. Ale rovnako ako asi nechceš aby bola skrytá kamera v hoteli so zberom na posteľ alebp sprchu tak nechceš byt natáčaná chlapom ktorý sa na tebe neskôr bude robiť alebo aj priamo tam. Alebo keby aj nenatacal ale len sa na teba pozeral. Hygienická som veľmi možno aj viac ako väčšina ale intimita je pre mna asi o čosi viac v tomto
@diaszoky čo to ovplyvní ? Či stary či mladý je to nechutne a hlavne strašidelne že dospely človek len tak sa sám vyberie s jasným účelom že toto urobí nehľadí na možné rizika čo sa môže stať stojí mu to za to
Viete si predstaviť že by to robil vás manžel? Že si date spolu obed a poobede sa vyberie na dámske wc niekam ? Tento pán ma manželku aj deti ako som zistila
@ivangeline aj ja už len keď treba a vždy zvážim ale je mi jasne že v živote môžu nastat situácie kedy to nemusím mat v rukách ako si naplanujem. Napríklad by som chcela ísť na vianočné trhy do rakúska a už teraz riešim aj to kde tam pôjdem na wc ako budú robené , čím vscsie mesto tým väčšia anonymita atd a niektoré záchody sú naozaj ako z hororu ide sa do nich dlhými tmavými chodbami pomaly pod zemou 😂
Niekedy je ta osoba vedla potichu, lebo sa prave vysrala a nebude riskovat, ze rovno po nej tam vojde nejaky chudak dychat tie smrady😀
Mne sa stalo, ze som sa zasekla na hajzli, ine strachy nemam, ale odvtedy sa nikdy nezamykam
no prave ze si nemyslim ze cikanie je nieco intimne.... ja vklude cikam vonku ked sme na stanovacke, festivale.. neriesim ci ma niekto sleduje ci nie. tiez na vysku co som chodila v nemecku sme mali spojene wc kde boli aj muzi a nejak som sa necitila ohrozene.. toto nechapem vsak cika kazdy co je na tom intimne? je to ludska potreba a bolo by mi uplne jedno ci ma niekto nahrava pritom max by som sa zasmiala asi.
@shinon258 No mne sa raz stalo, ze som bola sama vecer v otvorenom vagone s uchylakom. Bolo.to strasne neprijemne. Videla som, ze na mna civi, tak som si presadla. Presadol si aj on a zase civel. Sadol si vzdy tak dalej odo mna, ale tak, aby mal na mma vyhlad cez medzeru medzi sedadlami a tade sa naklanal a uprene pozeral Potom sa mi podarilo nastastie najst nejaky vagon s ludmi, ale chlapik potom este aj vystupil tam, kde ja a nejaky cas isiel za mnou. Potom sa mi ho uz podarilo striast.
@ss1908 tak potom všetko je ľudská potreba aj sex môžme robiť všetko pred každým a nevadí že je to tomu druhému nepríjemne. Vlastne je všetko ok lebo sa ma fyzicky nedotkol ani žiadny z týchto uchylakov čo toto robia a oni si len plnia svoju potrebu na ktorú potrebuju človeka ktorý toho nechce byt súčasťou? Neviem ja by som ani pohlavný styk nemala proti volí a nie že nech sa na mna niekto pozerá a ukaja sa
To aj na kúpalisku keby ležíš na osuske a stojí nad tebou nejaký chlap čo ta bude natáčať si povieš noaco otvorené priestranstvo? Nejaký osobný priestor intímny nic? Ak je to tebe prijemne je to v poriadku ale prezentovať to všeobecne že čo je na tom potom to tak aj v spoločnosti vyzera
@autorka, je mi ľúto, že máš takéto stavy, určite to nie je nič príjemné, ale k Tebe mi presne sedí veta "Na čo myslíme, to si priťahujeme". Naozaj by si to mala riešiť so psychológom alebo psychiatrom. Mne to sedí na OCD. Ak si teda študovala psychológiu, tak tam ste asi preberali obsesívno-kompulzívnu poruchu. Podľa toho, čo opisuješ, tak to sedí na toto duševné ochorenie, ktoré spôsobuje opakované nežiaduce myšlienky alebo pocity a s tým spojené úzkosti a pocit nepohody. Píšeš, že si nervózna, bije Ti srdce, nedokážeš sa uvoľniť, stále sa bojíš… Neviem, či by Ti po konzultácii s odborníkom pomohli lieky. Normálne Ti pomôže asi len to, že sa budeš vyhýbať verejným WC, prípadne, na miesta, kde často chodíš (škola, práca, nákupné centrá, fitká, čerpačky atď.), si vytipuj WC, ktoré by Ti vyhovovali a chodievaj len tam. Ak môžeš, choď na WC s kamoškou. Ak sú dve WC vedľa seba a jedno je zavreté, tak preventívne zaklop a niečo si vymysli, napr. sa opýtaj, či je tam WC papier, proste len aby si sa uistila, že tam sedí žena. Pre taký ten Tvoj vnútorný pokoj. To by Ti mohlo pomôcť, či?
@petamich U autorky to nebude PTSD, lebo ona zažívala tento strach už predtým, ako sa jej stal ten incident. Píše „...v ten deň som aj ja bola naladená lepšie ako inokedy, dokonca som šla sama, priateľ ma čakal v aute, hovorila som, nemusí ísť, a stalo sa to vtedy…“
Inak ale ako dodatok k teme, zachytila som video, kde pni rozprava o bezpecnosti(ide o Ameriku) a opisovala incidenty, ked sa pedofili skryvaju do kabinok na wckach ma detskych ihriskach, a ze nikdy netreba deti pustat same, a treba ist s nim a kabinky skontrolovat. To ma teda vydesilo viac, ako nejaki uchylaci, i ked pochybujem, ze sa to deje u nas. Takze ak ste potrebovali dalsi nelogicky strach do zbierky materstva, voila😂🫣
Tak ja som sa nikdy na verejné WC nebála chodiť, ale po prečítaní tvojho príspevku sa asi začnem. 😨
@sovica ona sa boji o seba, takze to bude v poriadku🤗
Celkovo mame vsetci svoje strachy, ktore su vsak do velkej miery iracionalne, a ked nam narusaju bezny zivot, odporucala by som ich riesit s psychoterapeutom. Aj ked su tie situacie zalozene na prezitej traume, je minimalna pravdepodobnost, ze sa to bude opakovat.
sex nie je ludska potreba v tom istom zmysle ako sa ist vycikat a urcite si nemyslim ze je ok sexovat na verejnosti. len ty si myslis ze vsetci chlapi sa len na cikani tvojom ukajaju? keby si vedela na co vsetko je fetish... niektorym staci pohlad na tvoje topanky/ hole nohy a uz maju myslienky a teraz co? budem si chodidla zakryvat do igelitu alebo nechodit von? proste spravanie ludi neovplyvnis ani ich myslienky a keby sa mam nad kazdym takto zamyslat tak fakt by mi preplo. myslim si ze s tymto musis pracovat neni to ok
@ss1908 sex a vykonávanie potreby sú pre mna veci kde nechcem mat žiadnych svedkov. Tiež keď sa mi chce na wc niekde vonku kde nie je wc tak si odskocim do lesa keď som v prírode a nevytrcim zadok niekde pri ceste aby ma videli autá. Neviem prečo potom sa vôbec delia wc na dámske a pánske😊 aby chlapi nevideli ako si ženy nanášajú pri zrkadle ruz? Ja ti to neberiem že ti nevadí keby ta pri cikani ocumuje rovno aj 10 chlapov keď si s tým v pohode. Ale je to tvoja voľba, ja som si toto nevybrala. Wecka sú raz rozdelené na dámske a pánske a chlap na dámskych nemá čo robiť. A už vôbec nemá čo vliezť do kabínky a cez medzeru si natáčať ženu alebo niekoho v inej kabinke kto o tom nevie a kto sa extrémne zľakne pretože nevie čo sa ďalej môže diať keď sa ten muž nebojí tam vojsť nemusí sa báť ani zaútočiť a pod.
Je mi smiešne to vôbec rozoberať že prečo to tak nemá a nemalo byt keď proste nemá. Aj doma mame wc v samostatnej miestnosti a nie vedľa gauca a dokonca si aj zatvorené dvere lebo chceme mat súkromie 😉

@katka700 presne tak to sa ešte len budú uchylaci vyžívať v možnostiach. Nech doma robia čo chcú keď tým nikomu neublížuju, nech sa vonku pozrú na ženu ktorá sa im páči ja popravde toho nevyžiadaneho obdivu mám veľmi veľa stačí že idem na nákup chcem si v klude popozerať. Veci hrabem sa v regáli a uvidím potom ako oproti chlap len stojí a cumi a toto sa deje veľmi často ( nechodím vyzývavo oblečená ale pekne vkusne) .alebo ide sám chlap a ma poznámky- je to strašidelne pretože keď ide trebárs partia chalanov je to skôr zo srandy vieme rozlíšiť kedy je to niečo relatívne normálne a kedy už hnusne divne
Mám s týmto dosť veľké problémy každá žena ma rada kompliment normálny slušný aj pozornosť ale nie pozornosť z ktorej ide strach keď si niekto fotí nataca špehuje a podobne