Mdloby, triaška, nepravidelný pulz, vysoký tlak

2. nov 2022

Poprosím skúsenosť. neviem, čo sa so mnou deje. Mdloby , triaška hlavne ak ma niekto ku mne prísť. Stačí, že sa ohlási návšteva. Chytím akoby záchvat nepravidelný pulz, vysoký tlak , pocit na odpadnutie. Ja si neviem predstaviť, ak by mi niekto oznámil nejakú zlú správu. Napríklad úmrtie v rodine. Asi by som dostala infarkt. Neviem to ovládať. Poprosím nie názor tetánia. Ja myslím, že som asi psychický mimo. neviem to nejak spracovať.

trgypadl
2. nov 2022

Zachvaty paniky, panicka porucha

vanda323
2. nov 2022

Čistá panicka porucha to sa ovládať ani nedá budeš sa bez liekov len trápiť....

autor
2. nov 2022

@trgypadl ja sa bojím, že ma raz z toho porazí. Ja fakt mám problém už obsedieť v práci a pritom mám ju rada. Neviem to nejako ovplyvniť. Netuším, či mi dvihne adrenalín a už to ide. No je to niečo hrozné.

autor
2. nov 2022

@vanda323 tak raz za pol roka si dam neurol, ked si myslím, že už to nerozdýcham

januska12323
2. nov 2022

Tetania je predsa z psychiky. Ak je to až také zlé nebolo by od veci ísť si srdce skontrolovať. Lebo raz niekde skolabuješ a ublížiš si.

trgypadl
2. nov 2022

Odporucam Ti nájsť si psychiatra, nie je to žiadna hanba, lebo takto budes život len prezivat a nie zit, drzim ti palce. Človeka to dokáže velmi ovplyvnit

autor
2. nov 2022

@trgypadl ve´d to už sa s tým dlho trápim a stále dúfam, že to prejde

trgypadl
2. nov 2022

Velmi Ti chcem napísať, ze to prejde, ale velakrat bez pomoci zial nie

autor
2. nov 2022

@trgypadl asi aj sama na to prichádzam. Ja nechápem , prečo v určitých situáciach takto reagujem

trgypadl
2. nov 2022

To nechape nikto, niekedy to prichadza pri takych beznych situáciác, co cloveka az prekvapi.... Psychika je mocny pan

autor
2. nov 2022

@trgypadl veď to. Asi ma dokáže všetko rozrušiť. A z niektorých ľudí asi mám panický atak

trgypadl
2. nov 2022

Je to narocne, preto to ries cim skor, aby si tomu este viac neprepadla

autor
2. nov 2022

@trgypadl no už to ťahám 6 rokov

tajik
2. nov 2022

Panické ataky to sú.
Pomôžu AD

autor
2. nov 2022

@tajik dá sa s tým nejak pracovať ??? Či rovno AD. Skúšam všetko možné rôzne vitamíny, teraz som si objednala knihu ako to zvládnuť, že si o tom niečo prečítam, no ten strach , ktorý ma prenasleduje je niečo strašné. Som v práci na vrchnom poschodí sama na celej chodbe a normálne mám strach ísť na wc, čo ked odpadnem . No hrozné vtieravé myšlienky.

neson123
2. nov 2022

Som na tom podobne takze viem ako sa citis.Mne to trva uz rok, zatial som nebol u psychologa ani, ale uz mam vymenny listok a pojdem lebo od leta to ide dole vodou somnou.Rano len vstanem a uz tlak na hrudi, nervozita stres z nicoho fakt.Ked mam niekde ist tak vnutorny nepokoj, nervozita a triaska ma chyti..staci ze sa trosku zlaknem a uz ma chyta panika..Vysoky tlak mam tiez mozno aj kvoli tomu.Cez den som casto unaveny a dobre mi je vacsinou iba vecer.Beriem magnezium skus aj ty mozno ti pomoze, mne pomaha ale pri silnych atakoch je to nic tiez.A Antidepresiv sa bojim nechcem byt z nich mimo aj ked mimo som aj tak kvoli tym stavom ale bojim sa ze AD ma zmenia uz uplne..Niekto kto berie AD a citi sa v pohode moze nieco napisat a ukludnit nas.Ja tiez mam vela priznakov tetanie ale minuly rok mi nebola potvrdena takze to bude asi ta psychika.Niekedy som vladal robit vsetko v pohode teraz poriadne nevladzem je to tazke no snad sa to vsetko zlepsi.Drzim ti palce ak chces napis mi mozme si vymenit nazory a ake mas stavy atd..

ninka297
2. nov 2022

@neson123 antidepresiva su iba doplnkova liecba a netreba od toho cakat zazraky. Dolezite je vystavovat sa situaciam, ktore na teba posobia uzkostlivo. Poznam jednu zenu, ktora uziva AD a musi ich casto menit a aj tak to nie je ono. Dolezite je, aby ti doktor dal take, ktore ti sadnu. Mozno ale bude stacit iba psychoterapia.

neson123
2. nov 2022

@ninka297 ide o to ze ja dokazem ist hocikam, ale ide o tie fyzicke prejavy ktore mi robia zle to je tlak na hrudi, mdloby, zavrate atd tie mi robia problem

trgypadl
2. nov 2022

Fuhaa tak to je riadne dlha doba... Zial mam skusenost, ze nie kazdemu sa to podari prekonat bez pomoci

miriam11
2. nov 2022

@januska12323 tetania nie je zo psychiky. Vzniká pri nedostatku minerálnych látok a vitamínov.

ninka297
2. nov 2022

@neson123 no, ja iba vravim, ze AD ti nepomozu na 100 percent

tajik
3. nov 2022

No 6 rokov je dosť.
Nehovorím,že keď nasadis AD tak sa toho zbavis,ale zlepší sa to.
Všetko je v hlave.
Môže to pramenit z nejakej traumy v detstve,mladosti....
Záleží ako často máš ataky a tak...