ME/CFS, Long Covid, chronická borelióza/Lyme, tetánia, TMS/PPD
Ahojte, neviem či sa tomuto niekto venoval alebo venuje, ale rada by som podebatila, prípadne dala dokopy pár ľudí a názorov, že čo si o tom myslíte.
Nakoľko 2 roky bojujem s niečím, čoho príznaky sú úplne identické pre všetky tieto diagnózy.
Dokonca keď robia aj špecializované krvné testy, vychádzajú tam rovnaké markre (napríklad pri ME/CFS vychádzajú LTT testy na boreliózu rovnako pozitívne, ako pri tetánii a naopak, pri borelióze vychádza pozitívna tetánia).
Bavila som sa o tom aj s mojim neurológom a nemal na to vysvetlenie ale uznal že dať správnu diagnózu sa môže niekedy zdať ako hod mincou, lebo tie príznaky, prekurzory a rizikové faktory sa prekrývajú.
Ja som vyfasovala tetániu, nakoľko som mala asi 70 príznakov zhodných s CFS, len tú únavu nie. Ako som časom zistila, moje výkonové nastavenie a dokazovanie si v minulosti viedlo k podvedomému potláčaniu únavy, nie že by som ju nemala, ale som si ju neuvedomovala a preto som šla rovno do kolapsu. Plus tam boli ďalšie faktory ako bakteriálna záťaž, ale tá je ako vravím, pri kvalitných testoch prítomná u všetkých týchto diagnóz. Ak by som žila v Amerike, kde pojem Tetánia takmer nepoznajú, zrejme by som vyfasovala ME/CFS, ale keďže žijem na Slovensku, kde je to presne naopak a všetko zvaľujú na tetániu, tak som vyfasovala Tetániu.
Začínam mať pocit že na samotnej diagnóze viac menej ani nezáleží, že je to úplne jedno. Keďže psychika ovplyvňuje imunitu a imunita (črevo) ovplyvňuje psychiku, a kopec ľudí napríklad s CHRONICKOU boreliózou žije a ani o nej nevie, a iní skončia na vozíku, (CELOSVETOVO) jedni dostanú ATB, iní robia iba psychologické metódy (TMS/PPD) a dostanú sa z toho úplne rovnako, tak sa zamýšľam že o čo tu vlastne ide?
Si očkovaná proti Covidu???
Si očkovaná proti Covidu???
@telefon00 Nie. Ozaj vaccine injury, typicky tie isté príznaky...
Na FB je skupina Long covid, Česko-slovenska, skus položit otázku tam.
Na FB je skupina Long covid, Česko-slovenska, skus položit otázku tam.
@anonym_6cf1ba Nie som v týchto skupinách, musela som sa odtiaľ vyhodiť, brzdili ma v liečení.
@anonym_6cf1ba Nie som v týchto skupinách, musela som sa odtiaľ vyhodiť, brzdili ma v liečení.
@sisamisaaa Ako to myslíš, že ta brzdili v liečení? Ja nemám sice LC, ale ľudia tam odporúčajú dobre lieky a doplnky na imunitu.
@sisamisaaa Ako to myslíš, že ta brzdili v liečení? Ja nemám sice LC, ale ľudia tam odporúčajú dobre lieky a doplnky na imunitu.
@anonym_6cf1ba veď práve, bola som tam chvíľu, a netvrdím že mi niektorí ľudia nepomohli, to zas áno, aj nejaké byliny som si povyberala aj ja, ale bolo tam veľa takých tých negativistických komentárov, príspevkov, ľutovania sa, a ja cítim že mňa to vyslovene brzdilo. 10 minút čítania a moje symptómy vyleteli o 100% nahor. Tak som sa poodhlasovala a je mi lepšie.
Atmosféra tu na MK - príde mi že dám problém a začne diskusia, aj normálne názory, aj občas nejaký hejter, ale je diskusia.
Atmosféra na FB (aspoň vtedy) - no to jedine tento doktor vie pomôcť, ľudia na to umierajú, katastrofické scenáre, potom niekto niečo dobré poradí a ďalších 5 nocebo komentárov po ktorých šiel človek do paniky.
@anonym_6cf1ba veď práve, bola som tam chvíľu, a netvrdím že mi niektorí ľudia nepomohli, to zas áno, aj nejaké byliny som si povyberala aj ja, ale bolo tam veľa takých tých negativistických komentárov, príspevkov, ľutovania sa, a ja cítim že mňa to vyslovene brzdilo. 10 minút čítania a moje symptómy vyleteli o 100% nahor. Tak som sa poodhlasovala a je mi lepšie.
Atmosféra tu na MK - príde mi že dám problém a začne diskusia, aj normálne názory, aj občas nejaký hejter, ale je diskusia.
Atmosféra na FB (aspoň vtedy) - no to jedine tento doktor vie pomôcť, ľudia na to umierajú, katastrofické scenáre, potom niekto niečo dobré poradí a ďalších 5 nocebo komentárov po ktorých šiel človek do paniky.
@sisamisaaa Ja to vidím tak, že tito ludia píšu tak, ako sa naozaj cítia. Navštívili už mnoho doktorov, vyskúšali mnoho doplnkov a stále nič. Long covid je katastrofa. Do diskusií sa zapájajú ľudia, ktorí si tým reálne prechádzajú, kdezto tu na MK prispievajú väčšinou ľudia, ktorí to reálne nezazivaju, preto rozdiel v tej atmosfére.
Do tejto diskusie sa napríklad nezapojil nikto.
@sisamisaaa Ja to vidím tak, že tito ludia píšu tak, ako sa naozaj cítia. Navštívili už mnoho doktorov, vyskúšali mnoho doplnkov a stále nič. Long covid je katastrofa. Do diskusií sa zapájajú ľudia, ktorí si tým reálne prechádzajú, kdezto tu na MK prispievajú väčšinou ľudia, ktorí to reálne nezazivaju, preto rozdiel v tej atmosfére.
Do tejto diskusie sa napríklad nezapojil nikto.
@anonym_6cf1ba áno to som si všimla že sa sem skoro nik nezapojil. Veď práve tam vládne čisté zúfalstvo a to mi nepomáha. Tam napríklad tvrdia že ľudia v týchto stavoch sa z toho dostávajú cca 7 rokov. Ja to mám 2 roky a už fungujem takmer normálne, až na pár zostatkových symptómov ktoré kolíšu hore dole. A to ma na začiatku tlačili na vozíku... ležala som asi 20 hodín denne, nejaké 4 hodiny som dokázala posedieť, pochodiť. Veľmi rýchlo som pochopila že pomôcť si musím sama, hlavou a bylinkami. A dnes už riešim tie zvyškové symptómy, ktoré mi skôr už len "lezú na nervy" ale viem že tie skupiny by ma zas stiahli dolu. Ale už som sa stihla dozvedieť vďaka inej diskusii tu, že Omega3, Koenzým Q10, NAC, kreatín napríklad sú také že fajn doplnky čo pomáhajú, tak zvažujem ten koenzým vyskúšať 🙂
@anonym_6cf1ba áno to som si všimla že sa sem skoro nik nezapojil. Veď práve tam vládne čisté zúfalstvo a to mi nepomáha. Tam napríklad tvrdia že ľudia v týchto stavoch sa z toho dostávajú cca 7 rokov. Ja to mám 2 roky a už fungujem takmer normálne, až na pár zostatkových symptómov ktoré kolíšu hore dole. A to ma na začiatku tlačili na vozíku... ležala som asi 20 hodín denne, nejaké 4 hodiny som dokázala posedieť, pochodiť. Veľmi rýchlo som pochopila že pomôcť si musím sama, hlavou a bylinkami. A dnes už riešim tie zvyškové symptómy, ktoré mi skôr už len "lezú na nervy" ale viem že tie skupiny by ma zas stiahli dolu. Ale už som sa stihla dozvedieť vďaka inej diskusii tu, že Omega3, Koenzým Q10, NAC, kreatín napríklad sú také že fajn doplnky čo pomáhajú, tak zvažujem ten koenzým vyskúšať 🙂
@sisamisaaa Mozno máš ľahšiu formu LC. Já zúfalstvo ľudí v tej skupine úplne chápem.
@sisamisaaa Mozno máš ľahšiu formu LC. Já zúfalstvo ľudí v tej skupine úplne chápem.
@anonym_6cf1ba Ja ho chápem tiež, ja len vravím že to nepomáha.