Menštruácia pred dovolenkou
Ahojte. Mám dostať svoje dni na dovolenku. Chcem sa spýtať aké máte skúsenosti vy s tým. Bud s liekmi alebo injekciami. Poteším sa každej rade a osobnej skúsenosti. Ďakujem
@slavka1504 ja som na oddialenie brala norethisteron, na predpis od gynekologa, pre mna je dolezitejsie mat pokoj od ms aspon na dovolenke, kedze mam dost bolestivu a dovolenka je predsa len nieco ine ako "bezny zivot" 🙂
@slavka1504 Zopár krát som si dala tabletky Norethisteron - brala som ich podľa návodu a nemala som žiadne problémy. Je ti individuálne. Niekto berie "celý" život antiku a nerieši, prečo si teda nepomôcť, keď taká možnosť je.
@slavka1504 to naozaj nepoteší keď akurát tie dni majú byť cez dovolenku. Skús si dať predpísať tie lieky, ale staré dobré známe červené víno a možno dorazia skôr🙂
@slniecko154 viem presne o com hovoris. Ja mavam strasne bolesti pri MS a vzdy si davam velmi dobry pozor nato aby som na dovolenku nesla vtedy ked mi akurat vychadzaju, to ja by som si vobec tu dovolenku neuzila
Brala som noretistheron pred svadbou, lebo mi akurat vychadzali okolo svadby a to som riskovat nechcela... uplne v pohode, nerozhadzali mi cyklus ani nic... v den svadby som ich nebrala a v pondelok som dostala
Minuly rok mi tiez vychadzali na dovolenku.,, tak ze ich urychlim, tri dni cervene vino a horuca vana ktomu vzdy 🙂 a nic sa nedialo tak ze skusim opak citronova stava ale uz som vedela ze je neskoro nato.,, a den odletu na dovolenku som nasla dve ciarky 🙂 a teraz pozeram na mojho anjelika. 🙂
ja mam dcéru, ktorá už má tiež menzes a pred 2 rokmi sme náramne počítali, aby nám to nevyšlo ani jednej na dovolenke ... a dostali sme obidve, asi zmena prostredia, to teplo zaúradovalo, alebo čo
je to síce nepríjemné, ale prežili sme to s tamponmi ... a kedže manželovi nás bolo lúto, tak sme tam nakoniec zostali o týžden dlhšie 😀
@priora jejda, tak to sme 2... aj ja som minuly rok tolko pocitala a kombinovala, ze mi nakoniec vychadzali na zaciatok dovolenky... nejako som vsak uz skorej bola nastavena na to, ze ten mesiac uz nepridu... zobrala som si na dovcu aj test a tam potom robila a 2 ciarky... a to bola este aj nasa svadobna cesta 🙂
@slavka1504 na lieky ako Noretisteron kazda zena inak reaguje - niektore tvrdia ze ich ,,rozhadze,, a su nafuknute, podrazdene, niektore bolí hlava ...proste zasahuje to do toho cyklu. Tie čo beru antiku tak nemaju čo riešiť, proste si nedaju pauzu a beru lieky nadalej.
Ja osobne mam dobru skusenost s kališkom...pár dní mi vyšlo na dovolenke a v pohode. Kupala som sa po cely čas bez problémov. Takze ak je menštruácia viac menej ,,pohodová,, ziadne krváky, masakre a neznesitelné bolesti tak načo to liekmi ,,dráždit,,. Samozrejme ak to ma byt trauma počas celej dovolenky tak treba zvazit lieky.

@slavka1504 mňa menzes v bežnom živote nijako neobmedzuje, je to záležitosť na pár desiatok rokov každý mesiac, tak z toho netreba robiť vedu... netreba lieky ani injekcie, stačia tampóny či menštruačný kalíšok... s kalíškom osobnú skúsenosť nemám, je mi tak trochu "proti srsti", ale veľa žien ho nevie vynachváliť, tak hádam nerobia len platenú reklamu 🙂
samozrejme dá sa brať napr. dve balenia hormonálnej antikoncepcie bez 7dňovej pauzy, či dať si pichnúť injekciu u gynekológa, ale je to záťaž pre telo... ja občas využijem tú možnosť s antikoncepciou.