Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti
budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.
@sykorkauhliarka vacsi
@sykorkauhliarka no velkost neviem, ale kedze si nerodila tak asi mensiu. Sice si bola otvorena na 10 ale detska hlavicka ma cca 36cm a taka sirka ri nepresla porodnymi cestami. Ja by som volala daku strednu. Ja som po dvoch porodoch mam XL a niekedy mam pocit ze by som aj vacsiu potrebovala 😉 skus napr pozriet stranku meluny tam mam rozpisane kazda velkost pre aky typ zeny. Ale ked nesadne musis skusat. Niekomu sadne na prvy krat niekomu nie. Napr ja mam doma dva kalisky az teraz som zistila ze potrebujem short 😉
@silesias dakujem
Ahojte kočky.
Chcela by som sa opýtať , či by ste mi vedeli poradiť so zn. MeLuna .
Mám 23, tehotná som ešte nebola, šport aktívne v lete. Rozmýšľala som nad MeLuna Shorty M, keďže som čítala, že niektoré žienky sa sťažovali, že kalíšok bol príliš veľký a tlačil ich...a táto veľkosť mi prišla ako dobrý kompromis - aký je Váš názor? 🙂
Ďakujem za radu ! 😉
@silesias ďakujem za odpoveď 🙂 🙂 . Máš pravdu, čítala som, že shorty sa používa v takom prípade, ale pravdupovediac neviem moju anatomicku polohu cervixu pri menštrácii, takže som uvažovala , že ak by bol nižšie, shorty bude to pravé, ale ak by bol krčok v normálnej polohe, tak shorty sa dá stále bezproblémov použiť aj tak, nie..? 🙂
Musím ešte raz poriadne preštudovať ich stránku...už sa pomaly zmierujem s tým, že na prvykrát tú veľkosť možno netrafím... :( .... 🙂
@sofinnka a ide ešte aj o to či Soft, Klasik alebo Sport ... Soft je najjemnejší. Ale keď športuješ možno bude pre teba vhodný aj Klasik.
Short ti nebude vadiť ak máš slabý menzes.
Odporúčam s guličkou na konci aj keď mne sa stále tá gulička odtrhla. Teraz by som volila už bez všetkého.
@muffinka8 ďakujem za odpoveď, uvažovala som nad classic s guličkou, prinajhoršom ju môžem vždy odstrihnúť. 🙂 . MS nemávam práve najslabší , preto by sa v tomto ohľade namiesto 11ml shorty viac hodil asi 18ml M MeLuna :-O ...
Ja som nad shorty začala uvažovať preto, lebo som skukla nejake reviews na youtube pre rôzne značky- výsledok bol ten, že testujúca sa sťažovala na dlhé "telo" pohárika napr u LadyCup, zatiaľ čo keď použila napr. Lunette s kratším "telom" , tak ten sa jej nosil už pohodlnejšie a necítila ho 🙂
Ináč - ak sa môžem spýtať- používaš MeLuna? Ak áno, tak si ho objednávala zo zahraničia, alebo od nás? 🙂 Ďakujem ^_^
@sofinnka mám MeLuna soft L a objednávala som z SK a aj z CZ ... pre mňa je úplne super. Skúšala som aj Classic, ale pretekal mi lebo bol príliš tvrdý na mňa a ja nešportujem. Rovnako aj MoonCup vo mne doslova lietal. Aj veľkosťou mi bol asi malý ale aj tým že bol pevný ako MeLuna Classic. Ale ja som po pôrode tak veľkosť L mi vyhovuje.
@sofinnka áno z ekomarket.
To je pravda, že ten tvrdší sa hneď otvorí ale tým že ja vôbec nešportujem tak mne nedržal a posuval sa kade tade, proste sa mi neprispôsobil. A ten soft, áno, je to pravda, že sa niekedy nerozvinie hneď, ale ja si to viem odkontrolovať a opraviť a proste viem že už je dobre.
@sofinnka http://www.kalisek.cz/ je tam e shop
@silesias ahoj,aku znacku toho xl mas? Ja potrebujem doriesit nieco vacsie na prvu noc
@senta_sofia ja mam meluna shorty XL. Shorty pokial viem robia len v jednej tvrdosti.
@silesias trafila si na prvy sup,ci co si mala predtym? Ja mam moon cup, vyhovuje mi,len prva noc je u mna kriticka,kapacitne nestaci.
No to kapacitne ani mne nestaci ☹ pri silnej ms vylievam kaze 3hod. ono ten shorty je maly ☹ predtym som mala len taky z ciny na nom som zistila ze potrebujem kratsi a vacsi lebo pretekal.( to som si obj len na skusku pokial by sedel objednala by som melunu,stastie ze som vyskusala, lebo mna klasicky bol vrlky aj po odstrihnuti dpicky aj po prevrateni na ruby )
Citaj vyzsie zabudla som ta oznacit
@senta_sofia Citaj vyzsie zabudla som ta oznacit
@silesias dakujem,pojdem popozerat miery a objemy 😉
prosim vas tu skusene o radu, po rokoch opat uvazujem nad kalichom, mam za sebou 3 prir. porody, zacala som cca pre 7 rokmi s ladycup, asi som mala ten vacsi, no nejako mi obcas pretekal, obcas ma pobolievalo v podbrusku, taky zvlastny pocit ale inac som ho necitila, preco som ale prestala pouzivat bolo, ze som mala z neho zapchu, nechapem, ale fakt.
no a teraz ktory si vybrat? mne sa paci podla recenzii meluna soft, ai velkost L, som necviciaca s uvolnenym svalstvom. ked vas tu citam, ze traba skusat, mne sa naozaj nechce davat peniaze za 2-3 nedajboze viac kaliskov, aka je sanca, ze mi sadne? alebo do ktorej znacky ist, podla toho, co som opisala, da sa mi pomoct s vyberom, ten melunas soft by bol ok?
Čaute baby. Moon cup veľkosť A, vyakusany pár x pár sekúnd, stopka odstrihnuta, neviem koľko stojí takto z druhej ruky tak ak niekto chce navrhnite,ja ho používať nemôžem. kúpený v máji v lekárni v uk za 18libier, kto chce nech píše pm.,
Prosím vas, objednaval niekto v poslednej dome meluna priamo z ich obchodu eu? Ze koľko trvá dodanie, pisu až do 2 týždňov, ale to je mi veľa. Tiez tu bolo spominane, ze vzdy poslu este ako darcek nejaku inu velkost. Je to stale tak?
Zároveň sa tu spomína, ze ten krátky je iba v jednej tvrdosti, ale mne ukazuje možnosť výberu tvrdosti, tak neviem.
@martina46 ja som objednavala z: zenevzene.sk a za dva dni som ho mala. Ja som potrebovala shorty xl - najvacsi a ten som nikde nemohla zohnat. Tam kde som objednavala ja, na vyber tvrdost nebola. Idem este raz pozriet tu melunu-ich shop. Lebo si ma prekvapila ze i tvrdosti su na vyber.

@0silvia0 8nic,dnes manikúra a zajtra idem skúšať, cez noc prvý x to skúšať nechcem radšej, najviac ma. Štve ze ide do kriva, snad nemám posvu po pôrodoch poškodenú...