icon

Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti

danuella
11. júl 2013

budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.

berginkan
21. jún 2019

@zuzimaluna velmi zaujimave. Dakujem pozriem si

tojuska
21. jún 2019

@filange ja pouzivam kalisok od roku 2014 a nemienim sa ho vzdat 🙂 nie som ani sarlatanka, ani bio-raw a dokonca ani nenosim sukne 😂😂😂a pokial viem nie je z plastu ale zo silikonu, urcite je to hygienickejsie ako tampony a vlozky. V minulosti som mala stale nejaky gynekologicky problem, odkedy mam kalisok nemam ziadne zapaly ani plesne... Ked si spatne poratam kolko vloziek som mesacne musela pouzit a kolko odpadu tym vzniklo. V kazdom pripade je na kazdej jednej zene ako sa rozhodne. Za mna velke plus pre kalisok 🙂

0silvia0
21. jún 2019

@zuzimaluna práve si ma inšpirovala viac sa venovať svalom panvového dna, vždy na ne zabúdam...

berginkan
21. jún 2019

@tojuska detto

zaburiatko15
22. jún 2019

Ahojte, nemate niektora skusenost s tymto menstruacnym poharikom??dakujem

zuzimaluna
22. jún 2019

@zaburiatko15 tento vobec nepoznam. Treba si len vzdy pozriet kde sa vyrabaju. V pripade, ze v Cine, treba viac opatrnosti. Pozriet, ci maju a ake certifikaty.

zaburiatko15
3. júl 2019

Ahojte, prosim vas, kolko ml je pisanych na vasich kaliskoch??dakujem

celine
3. júl 2019

@silesias hlásim sa po pár cykloch s MeLuna Shorty😉 Odkedy ju mám, nič nevylieza ako predtým. Ú mňa to bol teda problém nízkeho krčka. Mam veľkosť L aj XL a som max. spokojna. Nic nepreteka ani ma netlačí, vôbec kalíšok necitim. Nemám silnú ms, čiže aj v prvé dni úplne v pohode stačí vylievať každé 4 hodiny. Doma mám aj Merulu, tak tú chcem už konečne otestovať poriadne. Keďže mi MeLuna sadla úplne perfektne, nemala som dôvod skúšať Merulu. Takže už naplno kaliskujem a neviem si to vynachváliť.

celine
3. júl 2019

@zaburiatko15 klasická veľkosť je tuším 30ml

zuzimaluna
3. júl 2019

@zaburiatko15
Tu je prehlad velkosti jednotlivych kaliskov
http://www.maluna.sk/menstruacia/prehlad-roznyc...

zaburiatko15
3. júl 2019

@zuzimaluna dakujem ja som kupila cez zlavu velkost L a na ryske je 7,5 ml a 15 ml..nie je to nejak malo??

berginkan
3. júl 2019

@celine 4? Ja vylievam po 8 kludne. Mam strednu

berginkan
3. júl 2019

@zaburiatko15 bola som prekvapena ako malo tekutiny realne z teba vychadza. Takze necakaj ;)

silesias
3. júl 2019

@celine super. Ani ja nedám naň dopustiť až na jeden deň😝 ale tam poslúži merula. Ozaj nechceš merulu predať, keď ti ju netreba?

michaela329
5. júl 2019

Ja som na to konecne prisla, sice mimo menzesu, ale prisla 😄 pomohlo mi zavadzat kalisok poleziacky, vyuzivam ho ako pomocku k otehotneniu. A v polohe lezmo som ho zaviedla uplne super.

myjusiatko
5. júl 2019

@michaela329 pomocku k otehotneniu? :D

0silvia0
5. júl 2019

@michaela329 tuto pomôcku k otehotneniu nám musíš vysvetlit☺️

michaela329
5. júl 2019

@0silvia0 v skratke: udržuje "materiál" dlhšie na mieste 😂

0silvia0
5. júl 2019

@michaela329 🤔😯😁
A funguje to?

michaela329
5. júl 2019

@0silvia0 vraj to môže pomôcť, lebo ich to nasmeruje správnym smerom, skús googliť, a ja už som robila aj väčšie blbosti 🤷‍♀️ Ak zafunguje u mňa, dám vedieť... O týždeň.

0silvia0
5. júl 2019

@michaela329 ja sa pýtam len zo zvedavosti, nechcem otehotnieť, ale držím palce nech sa podari👍

michaela329
5. júl 2019

@0silvia0 diky, každopádne mi to prinieslo úspech pri jeho zavádzaní 🙋‍♀️

myjusiatko
5. júl 2019

@michaela329 pre pocit kludne. :D ale v dobe, kedy si ho tam zavadzas po sexe, su uz spermie davno tam, kde maju byt. 🙂

michaela329
5. júl 2019

@myjusiatko preco by neboli? Dokazu tam aj bez neho byt mnoho hodin, to by si zena musela hned po styku urobit velmi dokladny vyplach, aby neboli. Toto by mala byt pomocka pre pomalsich, za vyekusanie clovek nic neda.

michaela329
5. júl 2019

@myjusiatko https://tehotenstvo.rodinka.sk/planujeme-dieta/... My skusaci sa chytame kazdej rady😏

myjusiatko
5. júl 2019

@michaela329 vsak prave preto mi to pride zbytocne, lebo spermie v plodnom hliene vydrzia a v dobe, ked ty si zavadzas kalisok, tak uz su davno na ceste niekde v maternici. 🙂
Symptotermalnu metodu pouzivas? Vies kedy a ci mas ovulaciu?

michaela329
5. júl 2019

@myjusiatko meriam, sledujem hlien. Bola som uz aj na folikulometriach a Hyfosy. Sme na ceste k prvemu IUI, kedze okrem nepriechodneho praveho vajcovodu u nas nic ine nezistili. Na zahranicnych forach si toto baby chvalia a neboli to, tak preco nie, ved mam sancu len v polovici mojich cykliv, treba ju vyuzivat naplno😏 Minimalne som cyriesila priblem s pokrcenym kaliskom, co ma dost stvalo.

myjusiatko
5. júl 2019

@michaela329 drzim palce, nech sa coskoro podari. 🙂

zuzimaluna
8. júl 2019

@zaburiatko15 no 7,5 je dost malo. 15 ml ma malicky kalisok. Tak netusim co je to za znacka. A ci to teda udavaju spravne.

celine
9. júl 2019

@berginkan Tak to snáď závisí od toho, kto má akú silnú ms. Ja vylievam po 4, vy po 8 a niekto tu pisal, ze kazdu 1-1,5 prvé dni. Je to velmi individualne.