icon

Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti

danuella
11. júl 2013

budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.

inivana
20. feb 2015

@lucinocka
@vierka0 dopadlo to tak, ze som ho ledva vytiahla :D na uz neviem co s tym :(

vierka0
20. feb 2015

@inivana ja mam tiez za sebou este len jeden cyklus s kaliskom, ale myslim, ze je to velmi o cviku..odporucam zavadzat aj vyberat ho v sprche, ze sa trosku klze, aj si hned clovek moze umyt ruky..kolko ti ostalo z tycinky na konci ? ja som si nechala cca 1,5cm, nemas to moc kratke ?

kobercek1
20. feb 2015

@map0007
@noelle7 kocky aj ja skusam prvy krat kalisok, celkom sa mi pozdava aj ked v noci mi pretiekol az na matrac a to som si myslela ze ho mam dobre, ale tak budem skusat. len mna trapi ta stopka. dost mi prekaza, az ma skriabe a to som ju asi 3x strihala. tak sa chcem opytat vy ste ju odstrihli uplne? da sa vam to potom v pohode vybrat? lebo ja to vytahujem za nu ale fakt mi dost vadi, len sa bojim ze ked ju odsmyknem uplne tak budem mat problem ho vytiahnut. dakujem

map0007
20. feb 2015

@kobercek1 Ahojky ja som ju odstrihovala postupne, tiež mi vadila. Už ho skoro nemám,no a vyberám ho tak že pritlačím prstom jednu stranu kaliska a tak sa uvoľní podtlak a tak zatlacim a potiahnem smerom von. úplne v pohode sa to dá.Časom neberiete prax 🙂

kobercek1
20. feb 2015

no ja tiez tak uvolnim podtlak len potom vzdy taham za tu stopku. no vyskusam vybrat bez nej a potom odstrihnem. dakujem za odpoved 🙂

wewe22
24. feb 2015

@mm87245 ahoj chcem sa spytat ci si dalej skusala s tym kaliskom nejak poriesit alebo si ho odlozila a nepouzivala?

mm87245
24. feb 2015

@wewe22 Ahojj, nie pouzila som ho parkrat a viac som ho uz nevytiahla...a asi si ho nemienim ani davam nadalej kedze pri tehotenstvach a po porode som taka citliva tam dolu ze nemam zaujem, este tampon si dam ..aj ked to nie je asi zdrave...ale kalisok nie...kupila som si ten vacsi ked pisu ze kt. rodili tak vacsi ale mozno by mi stacil aj mensi..🙂 neviem...

zamilion
24. feb 2015

Pouzivala som ho 9 rokov. Neviem si ho vynachvalit

majdus
24. feb 2015

Ja som ho po porode stihla vyuzit iba raz, ale som taka stastna, ze som sa pren rozhodla, ze by ste neverili. 🙂 Ja som naozaj velmi spokojna. Uz sa tesim, ked ho budem moct znovu vyuzit. Ten pocit, ze mam menstruaciu a zaroven ani o nej neviem, je na nezaplatenie. Super vynalez! Snad mi bude po druhom porode dobry. 🙂

wewe22
24. feb 2015

@zamilion mne to stale preteka neviem ci je uzky alebo co ale urcite je mi dlhy kupila som si 60mm dlzku ale nedokazem ho vsunut dostatocne hlboko tak mi vychadza von neviem co s tym bojim sa kupit novy ved tento mozem rovno vyhodit a teda najlacnejsie to neni
vies poradit?

zamilion
24. feb 2015

@wewe22 skus sirsi a kratsi. Ja si teraz nespominam aku mam znacku lebo som na dovolenke a 4 mesiace tehu. Ale pozriem doma ked sa vratim.

silvuska82
3. mar 2015

Ja ho používam ôsmy rok, prvé tri dni mi stačí vyliať raz za 4 hodiny, ďalšie dni už raz za 6-8 hodín, menzes mi s ním trvá cca 5-6 dní, vôbec ma netrápi menštruácia ani cez ples, výlet, ani cez dovolenku. A už si bez neho vôbec neviem predstaviť ďalšie fungovanie. Celkom sme sa zžili je to veľmi pohodlná a komfortná vec. Ale treba sa s ním naučiť zaobchádzať, tiež sme mali zo začiatku dáke nehody. Okrem iného šetrím životné prostredie a o tých ušetrených korunkách za tie roky ani nehovoriac. Možno nevyhovuje každej žene ale ja by som sa rozhodne už nikdy k vložkám nevrátila. Pre mňa je to po všetkých stránkach jedna geniálna vec!!!

katka1981
3. mar 2015

Mna tlaci a vypadava mi, nie som spokojna. Pouzivala som ho kratko. Vadi mi.

lubka131
4. mar 2015

@ganesh
ahoj ja mam Lady Cup velkost L. Pouzivam ho uz 6 rokov, a je super, neviem si bez neho uz moju MS predstavit 🙂

kat_mar
21. mar 2015

Ahojte, mne stále vypadáva (ale nepreteká) a mám najmenší a nerodila som. Používam ho druhú menštruáciu a maturujem stale ako ho tam vlozit aby nevypadaval ale nejde to-stale sa posuva dolu a zavadzia mi,a ked ho zasuniem hlbsie neroztvori sa tak ako ma a preteka,cize ho musim mat uplne na krajicku s tym,ze stopka mi cela vycnieva. a ak idem na velku potrebu musim ho vytiahnut lebo by mi vypadol...ale podobne som to mala aj s tamponmi-aj ked sa zasuvaju ovela hlbsie, stale sa mi posuvali dolu... cim to je?

lenocka84
21. mar 2015

ahojte.zvazujem kalisok.neviem sa rozhodnut pre druh.a da sa pouzivat aj v noci?staci 1 alebo mat 2 na vymenu?dakujem

lucinocka
21. mar 2015

@lenocka84 jeden staci, naco by ti boli dva?:D oplachnes a zalozis,oplachnes a zalozis🙂 mne v pohode vydrzi noc aj pocas najsilnejsich dni sa naplni ledva do polky

dana_l
22. mar 2015

@zrka pisu ze aj mlade dievcata ho mozu pouzivat. len je to asi skor otazka ci je ochotna ho vyskusat a pouzivat.

silvuska82
22. mar 2015

Ja mám Mooncup, už 8 rokov, je z pevného silikónu, stále dobre slúži, ale odporúčajú ho cca na 5 rokov, tak som si kúpila teraz Luno. Ešte som ho neskúšala, ale je oveľa tenší a mäkkší ako Mooncup. Tak uvidíme, či to bude dobré, alebo skôr na škodu ...

lucinocka
22. mar 2015

@silvuska82 ja mam luno a som spokojna zatial🙂

kobercek1
22. mar 2015

Tak ja pouzivam teraz druhu menstruaciu. Ta prva nic moc lebo ma to stale skriabalo az kym som tycinku neodstrihla uplne. A teraz uplne super. Dokonca som dnes rano skoro zabudla vybrat. Napadlo ma to az o pol11. Takze na to si budem musiet davat pozor. Inak odporucam. Trochu praxe treba ale potom parada

wewe22
22. mar 2015

@kat_mar je to o anatomii nie všetky sme rovnaké ja mám luno a musím kúpiť iný lebo tento je mi veľký na dĺžku ked ho vsuniem hlbšie nerozvinie sa a ked ho dám plytko preteká mi ak ti stale vypadáva asi potrebujes väčší

kat_mar
23. mar 2015

wewe ja potrebujem tiez kratsi lebo mam to iste ako ty,ze mi trci skoro von,a tiez ked ho dam hlbsie sa nerozvinie lebo som uzka... Ja mam lilCup kalisok

wewe22
23. mar 2015

@kat_mar ja som pozerala tuším ten mooncup je kratší

kat_mar
24. mar 2015

Dakujem 🙂

katushaa
24. mar 2015

http://www.menstruacnykalisokluna.sk/ Tu sa dá objednať. Kúpila som si ho pred mesiacom a tampóny a vložky sa viac používať nechystám. Super vec, nedám za nič. Zavádzanie a vyberanie od začiatku bez komplikácií ale hneď som si k tomu kúpila aj lubrikant. Ide to ľahko a rýchlo. Odporúčam. Veľká spokojnosť.

kat_mar
25. mar 2015

Katusha,mohla by si zmerat prosim jeho vysku bez stopky? teda potial,kde sa da stopka uplne odstrihnut,budem ti vdacna 🙂

katushaa
25. mar 2015

kat_mar ok, doma to odmeriam.

katushaa
25. mar 2015

kat_mar dĺžka je 5,5cm bez stopky

silvuska82
6. apr 2015

Už som vyskúšala Luno (violet), ale moje obavy sa potvrdili. Je z tak mäkkého silikónu, že sa vo vnútri ani neroztvoril 😢 . Škoda vyhodených peňazí, príde mi to skôr len ako dáka napodobenina. Tak som sa pekne vrátila k Mooncupu. Naozaj nie je kalíšok ako kalíšok. Rozhodne už budem používať len Mooncup, kým bude na trhu. Nepotrebujem mu tu robiť žiadnu reklamu, ale tá kvalita sa nedá z tým lunom ani len porovnať. Toľko moja skúsenosť.