icon

Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti

danuella
11. júl 2013

budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.

darling181
15. sep 2019

@nostres vymienala som ho vcera cca kazde 2-3hodiny, aj zo zvedavosti, ako vlastne funguje. Neviem ci to nebolo az privelmi casto a ci som si nejako nepodrazdila tym vytahovanim a nasadzanim vnutro. Ked stojim tak nic, vsetko OK, ale ked sedim tak ta lava cast ako keby pali.

zuzimaluna
15. sep 2019

@darling181 niekedy zeny pisu v skusenostiach, ze pocas prvej MS s kaliskom maju nejake zmeny. Ale potom sa to uz neopakuje. Kalisok nijako necitis? Teda naozaj dobre sadol?

darling181
15. sep 2019

@zuzimaluna ano, sadol, zaviest isiel hned, aj vybrat celkom pekne (navody som si vopred nastudovala na nete). Uvidime ako to teda bude pri druhej MS, ci sa ten pocit zopakuje alebo nie. Ten pocit je ked ho nemam zavedeny, dnes som pre istotu dala tampon.

zuzimaluna
16. sep 2019

@darling181 ja by som nesla teraz do tamponov. Podla toho, co pises vyssie, aj to caste vyberanie naozaj mohlo podrazdit sliznicu. Tampon tomu nepomoze. Skus radsej teraz len vlozku a nabuduce vyskusaj uz po zavedeni (ak bude vsetko ok bez bolesti a eprijemneho pocitu) vyberat az po viac hodinach

lmwoman
Autor odpoveď zmazal
zuzimaluna
17. sep 2019

@lmwoman moze byt viac dovodov a je viac trikov, ktore zenam pomohli. Skus pozriet clanok https://www.maluna.sk/menstruacia/10-1-rada-pre...

biela_sova
18. okt 2019

@zuzimaluna Ahoj Zuzka, zvazujem kupu Lily Cup-u, len som nerozhodnuta ohladom velkosti. Rodila som cisarskym, som utlej postavy, dost vela sportujem, mam zvolit velkost A alebo B? Bojim sa, ci sa B-cko rozvinie ako ma, ale zaroven, ci A nie je primale 🙂

zuzanaam
18. okt 2019

@biela_sova ahoj, každý sme iný, no ten pohárik je ozaj široký, popravde si neviem predstaviť, že by bol niekomu malý. A ani nerozvinutie nebráni jeho fungovaniu.

biela_sova
18. okt 2019

@zuzanaam Dakujem Ti krasne! Skor sa bojim, aby mi Bcko nebolo prilis velke...to sa nemoze stat? 🙂

zuzanaam
18. okt 2019

@biela_sova mne je velká aj tá menšia verzia, nerozvinie sa úplne, ale funguje aj tak. Takže sa to môže ľahko stať.

biela_sova
18. okt 2019

@zuzanaam dakujem za cennu radu, tak zvolim radsej A-cko. Vsetko dobre prajem!

zuzimaluna
19. okt 2019

@biela_sova ahoj. Ja mam 37 rokov,jeden klasicky porod. Vela cvicim. Lily ma super horny okraj. Urcite by som volila radsej A podla toho, co pises. Este ak chces, najdes tu clanok o tomto kalisku
https://www.maluna.sk/menstruacia/menstruacny-k...

biela_sova
19. okt 2019

@zuzimaluna dakujem za pomoc pri vybere, idem si Acko rovno objednat!

biela_sova
9. nov 2019

@zuzimaluna tak, vyskusala som ho prvy cyklus a vrelo ho odporucam kazdej zene, zavedenie je uplne bezproblemove, aj celkove pouzivanie, ani neviem, ze ho mam. Je to skvely pomocnik, absolvovali sme aj pobyt v SPA centre s nim 🙂 Dakujem este raz!!!

zuzimaluna
9. nov 2019

@biela_sova tak to sa tesim a vela prijemnych spolocnych chvil prajem 🙂

babika25
31. dec 2019

Ahojte,vedeli by ste mi poradit?zacala som pouzivat men.kalisok Luna cup velkost 2(2sekcie,33rokov a veeeelmi silna menstruacia prve 3dni). Vlozit ako tak,aj ked tazko...ale za cca 1 2hodiny musim vylievat lebo je plny...ale s vyberanim mam velke problemy. Vobec mi to nejde tak ze potlacit na spodu 2prstami a uvolni sa podtlak,drzi to jak fras. Musim si vopchat cely ukazovak az k vrchu potlacit vrch a tak horko tazko vytiahnut. A to nehovorim ze si pritom ,,zaspinim,,celu ruku.Cele vnutro mam akoby podrazdene,aj z casteho menenia a hlavne z toho ze tam musim davat prsty hlboko. Neviem uz ako na to :-/ uz ma to aj odradza...aj to sa musim prve dni istit vlozkou. Skusala som aj tampon+vlozka ale najsilnejsi tampon mi do hodiny presiakne. Nastupujem zachvilu do prace kde treba nosit biele obßecenie a uz som z toho zufala.Neviem si predstavit menenie kalisku v praci kazdu hodinu,ked to ide tak tazko a este mam aj ruku ,,zababranu,,. Nieje kalisok ktory sa lepsie vybera?nevedeli by ste mi poradit kde robim chybu?

silesias
31. dec 2019

@babika25 ja mám takú istú silnú menštruáciu plus nízko krcok takže ja vylievam klasický kalisok každú pol hodinu až hodinu. Teraz som si zadovážila merulu, je z tých najväčších kaliskou objemovo, ešte som ho cez najsilnejší deň nemala, tiež som zvedavá aký bude ale na slabé dni používam starý kalisok lebo táto merula je dosť pevná a je mi nepríjemná. Hold kalisky nie sú pre každú ženu.

kaliiii
16. jan 2020

Ahojte mám 13r. Chcem vyskúšať menštruačný kalíšok. Už používam aj tampóny (tie najhrubšie). Je to dobrý nápad ?

biela_sova
16. jan 2020

@kaliiii ahoj, poradia Ti tu k tomu skusenejsie baby, aj mne poradili a neviem si vynachvalit. Ja mam po 30tke, ale som drobna, poradili mi Lily Cup velkost A a neviem si vynachvalit. Keby som sa mohla vratit v case, od zaciatku nic ine nepouzivam. Pri zavadzani "prekaza" asi tak ako hrubsi tampon, ked si ho ale spravne das, na co prides rychli, potom uz neprekaza. Je akvele, ze go mozes mat pocas celej periody, mozes sportovat, neobmedzuje Ta. Vela stastia!
https://www.maluna.sk/menstruacia/menstruacny-k...

biela_sova
16. jan 2020

@babika25 ahoj, ja mam Lily Cup, neviem ako hruby a poddajny je ten Tvoj, tento moj je celkom makky. Skus si ho vybrat tak, ze naspodku, ako zacina pri tom vycnelku, ho skus preliacit ako to aj robis, ale este zvysnymi prstami ho skus ohnut, akoby si chcela tu preliacinu zatvorit (ako palacinku alebo tortilu, teda, ze palcom robis pteliacimu a zaroven ukazovakom a prostrednikom tlacis opacnym smerom). Vtedy podtlak klesa.

zuzimaluna
17. jan 2020

@kaliiii ahoj, moja dcera pouziva kalisok od svojich 12tich. Tu je aj clanok o kaliskoch pre mladsie dievcata.
https://www.maluna.sk/menstruacia/panna-a-menst...

kaliiii
17. jan 2020

@zuzimaluna ďakujem ❤️

majka2601
17. jan 2020

Baby skúšali ste si uz aj napocitat ml krvi? Mne to vyšlo 105 ml. To už je asi cez hranicu, čo?

tojuska
17. jan 2020

@majka2601 neviem veru, nikdy som to nepocitala, ale pri silnej ms vylievam niekedy aj kazdu hodinu a je uplne plny... Skusim to odsledovat 🙂

silesias
19. jan 2020

@tojuska ja mam teraz merulu. Akurát druhý cyklus a zatiaľ som max spokojná. Prvý mám meluna shorty (mám nízky krcok ) a cez silný deň vylievam aj každú polhodinu. Teraz mam tu merulu, ona je objemovo veľká ( myslím že okolo 50ml ) a zatiaľ je teda top.
@majka2601 treba vyskúšať merulu objemovo je naozaj dosť veľká.

tojuska
20. jan 2020

@silesias normalne si ma zaskocila lebo som si nemohla spomenut aky kalisok mam ja 🙂 moj prvy som si kupila v roku 2014 (mensi), v roku 2018 som si kupila novy vacsi. Oba som mala z ceskej stranky lunacup 🙂 som s nimi velmi spokojna. Kolko ma ml neviem z hlavy ale do 30 ml asi 🙂 a cistim podla ms, pri silnej Niekedy 1x do hodiny a niekedy aj 2-3x...

silesias
20. jan 2020

@tojuska ja teraz testujem tu merulu. Nakoľko má nebavilo pretekanie kaliska. A naozaj som prekvapená. Zatiaľ som úplne bez pretekania a nepotrebujem ani vložku ako poistku.
Mne meluna shorty úplne vyhovovala ale silné dni my vadilo to že doslova som sa nemohla pohnúť z domu. Včera som mala najsilnejší deň a za 17hodin som ho vylievala 4x a to len pre moju zvedavosť, nie preto že by pretiekol.
Ja kaliskujem zatiaľ len 2,5 roka.

ivanka4652
31. jan 2020

Tak ja som si ho kúpila na aliexpresse asi za 2,50 a vyhovuje mi, mám veľkosť S,lebo obe deti som rodila SC a nemám problém zaviesť ho,len zložíme napoly,akurát s vyberaním som mala problém,robím to tak,že jednoducho zatlacim,ako kedysi pri nacviku s aniballom ☺

mars08
2. feb 2020

Ahojte baby
Už niekoľko týždňov zvažujem kúpu kalisku
Vedeli by ste poradiť.mam 34r som po dvoch prirodzených pôrodoch ,výšku krčka netuším ani neviem ako to zistit 🙈
Prvé dni ms sú silnejšie potom už tak normálne ..vložky neznášam, uprednostňujem tampóny ale tie nosil len keď som mimo domu prvé dni veľkosť super tampax kôli aplikatoru
Pozerala som kalisok LUNACUP .no stále si niesom istá či je správna voľba
DAKUJEM ❤️za každúzdu odpoveď

zdenkatomas
2. feb 2020

Ahojte dievčatá, som po dvoch pôrodoch s prvýkrát som skúšala kalisok - z dm. Zatiaľ som musela mat aj vložku, pár kvapiek ušlo aj von, ale nič tragické. To chce len tréning. Ja mám skôr problém taký, že sa mi časom posúva vyššie a vyššie, že na konci dňa som si ho ledva dosiahla a vytiahla. Vždy keď som šla na wc, tak som ho skontrolovala a cítila tu špičku. Ale potom sa nejak šuchol hlbšie a mala som čo robiť, aby som ju dočiahla a mohla kalisok vybrať. Ako hlboko by sa mal zavádzať? Mám levkost L.