icon

Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti

danuella
11. júl 2013

budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.

celine
10. feb 2021

@evaachesa mám meluna classic s guličkou

evaachesa
29. mar 2021

Ahojte baby. Nakoniec som kúpila Meluna soft L s guličkou, no skúšala som prvý krát až od 3 dňa cyklu. Sadol super, nič nepretekalo, necítila som ho. Teraz ho skúšam druhý krát už od 1 dňa, no kŕčok mám asi oveľa nižšie a dosť mi vadí a tlačí sa vonku. Potrebujem teda asi na prvé dni menší kalíšok. MS nemám silnú, no veľmi jemne mi pretiekol, buď sa dobre nerozvinul, alebo to bolo tým že bol veľmi nízko? 🤔. Musela som si dať tampón lebo ozaj to bolo až nepríjemné. Rozmýšľam nad Meluna soft shorty L alebo Merulou. Vedeli by ste mi poradiť? Ďakujem 🙂

celine
29. mar 2021

@evaachesa Ja mám tiež nízko krčok a môžem používať jedine shorty. Klasický kalíšok neznesiem, cítim ho a tlačí sa mi von. Vyskýšala som viacero klasických kalíškov, kým som našla shorty a už nič iné nepoužívam. Vôbec ho necítim. Mám dve veľkosti. Mám aj Merulu,ale na mňa je príliš mäkká, neviem s ňou narábať. Asi je to iba o cviku, ale keďže mi shorty maximálne vyhovuje, tak som to už prestala skúšať. Merula je super v tom, že je väčšia, čo je pri shorty trošku problém, lebo prvé dva-tri dni musím častejšie vylievať.

evaachesa
27. apr 2021

@celine shorty je super, ďakujem krásne za radu 👍

evaachesa
27. apr 2021

Dievčatá čo používate na umývanie kalíška? Pri kúpe druhého som už zobrala aj gél na umývanie kalíška, zároveň aj na intímnu hygienu, no tá vôňa je strašné silná az nepríjemná...raz som si ho ním umyla, no potom mi smrdeli ruky pol dňa...toto musí byť ťažká chémia 😵

zuzimaluna
27. apr 2021

@evaachesa ahoj, ja kalíšok iba vyváram alebo ho umyjem gélom Argital, ktorý používam aj na intímnu hygienu. Tento Lady gél nie je čisto prírodný.

evaachesa
27. apr 2021

@zuzimaluna ďakujem za tip 👍😊...tento veru okolo prírody ani nechodil 🤔 čakala som že si už na takých detailoch zakladajú keď predávajú kalichy 😒

berginkan
28. apr 2021

@evaachesa Ja len vyvaram

ajuga
2. jún 2021

Ahojte, poradite mi? Mam kalisok lunacup vacsi, som po dvoch prir porodoch, mam pred 30tkou,kalisok pouzivam od septembra. No neustale mi preteka, tie prve tri dni silnej ms mam niekedy aj do polhodiny kalich preteceny. Musim istit vlozkou. Kalisok si davam v sprche, cupim, skladala som do c aj ruzu, kalisok obcas aj pekne pukne, ze je rozvinuty, ak prejdem prstom dookola, nie su ziadne deformity a aj tak kalisok pretecie. Dnes som si kupila z dm toc L a aj tak pretiekol. V slabsie dni sa malokedy stane, ze pretecie, no ja potrebujem ochranu hlavne v tie silne dni. Nechcem to vzdat, kedze po porodoch nestrpim nasiaknute vlozky a tampony. Krvacanie mam myslim, ze primerane, ziadny extrem, ale ani slabe. Krcok nemam extra nizko. Prosim, poradte mi, lebo ma porazi uz. Dik

ajuga
3. jún 2021

@zuzimaluna prosim ta mohla by si mi poradit? Pozri prispevok vyssie. Bola by som ti velmi vdacna, kedze citam, ze sa vyznas

duratlicka
15. aug 2021

@evaachesa Čistú studenú vodu,tá je čistejšia ako teplá úžitková a keď som ho omylom umyla teplou, zostal mi taký zažltnutý.

duratlicka
15. aug 2021

@danuella Kúpila som si svoj prvý kalíšok a ľutujem tých 6 rokov, čo som ho už mohla v kľude používať a nechala som sa odradiť.
Odrádzala ma cena a reči o tom, ako ho budem musieť často vylievať.
Menštruáciu nemám silnú, kalíšok perfektne sadol na prvý pokus a konečne mám pokoj. Nemusím sa trápiť s pretekajúcimi vložkami, posunutou ms na čas, keď som sa už chcela kúpať, je to super vynález.
Mám 34 rokov, som po dvoch "prirodzených" pôrodoch a pred pôrodom som cvičila s epi-nom. Takže mi sadol Juuki soft 2ka veľkosť. Nepreteká, stopku som skrátila.
Veľmi mi to uľahčilo život.
A cena nebola taká horibilná.

celine
23. aug 2021

@evaachesa Rado sa stalo🙂

mirinnkaa
15. sep 2021

Ahojte. @zuzimaluna mozem poprosit o radu? Kupila som si tampax heavy flow kalisok, mam 35r a 2 vaginalne porody. bicyklujem, natahujem sa s detmi, fyzicky nie som pasivna, ale nerobim aktivne nejaky sport. Mam problem s kaliskom, ze ked ho tam vlozim, nerozvinie sa mi, a neviem ho ani poriadne po obvode skontrolovat, akoby mi svaly kalisek stlacali, je to mozne? ale ked ho mam zavedny, tak ho necitim, ani ma netlaci.. a pri vyberani aj ked ho stalcim, tak ma boli akoby hradza? stipe to, a teda po dvoch dnoch musim kalisok vymenit za tampon,lebo ma to stipe.. Vies mi poradit, ci treba mensi kalisok, alebo mozno ina znacka???? Preteka trosicku,kedze sa plne nerozvinie.
dakujem velmi pekne za rady.

celine
16. sep 2021

@mirinnkaa skus vyskusat tvrdsi kalisok,ktory sa pekne rozvinie a nic ho nestlaca.Su to kalisky pre zeny,ktore sportuju.Viem,ze Yuuki taky ma. So stipanim som problem nemala,s tym neporadim.
@mirinnkaa

mirinnkaa
17. sep 2021

@celine aha, dakujen za tip. To ma nenapadlo,ze tvrdsi ;)

vera43
26. sep 2021

Ahojte. Chcem sa spytat, ci nema niekto podobnu skúsenosť. Kalisok pouzivam uz nejaku tu chvilu, ale v poslednej dobe mavam po menstruacii "svrbenie"'. Nie je to kandida, to uz poznam. Moze to byt alergicka reakcia na material, z ktoreho je kalisok vyrobeny? Stretla sa s niecim podobnym niektorá z vas? Dakujem.

0silvia0
26. sep 2021

@vera43 nemoze to byt nedostatocnou hygienou? Predsalen si tam pri zavadzani mozes zaniest nejake bakterie. Nie vzdy mas moznost sa umyt zospodu ked si vkladas kalich. Skus sa vzdy umyt alebo ak sa neda pouzit nejake vlhke utierky na to urcene.

nostres
26. sep 2021

@vera43 samozrejme, je to alergia, mám to tiež, používam merulu a nedám na ňu dopustiť, len na 2-3. deň sa mi urobi alergia 😥 som z toho nešťastná, lebo si už neviem predstaviť život bez kalichu, idem skúsiť menštruačnu hubu a kalich si dám prvý, druhý deň a potom hubku... A ktovie možno sa mi to zapáči a zostanem len pri hubke... Inak predávajú aj antialergicke kalisky, ale tam mi nevyhovuje zase tvar.

vera43
26. sep 2021

@nostres Mozem poprosit znacku tych antialergickych?

celine
26. sep 2021

@vera43 Skusila by som si hned po ms nasadit vaginalne probiotika. V posve sa po ms meni ph,moze to byt sposobene tym,nie kaliskom.

sonatka
5. okt 2021

Ahojte, prosim o radu.Rada by som si zakupila kalisok. Precitala som si vela odporucani na tomto fore a uvazujem o kupe Mooncup alebo MeLuna classic.(citala som tu, ze niektorym po porode postacila aj velkost M, niekto zas zvlada aj L). Som 30+ a po dvoch prirodzenych porodoch. Dakujem za cenne rady.

beahavala
17. nov 2021
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

ja som si kúpila z maluny značku lunette, je to super pohodlné

ninah1486
9. feb 2022
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

ja ho pouzivam strasne dlho

jaruskatt
29. mar 2022

Ahojte.
Kalíšok používam iba krátko a teraz som si objednala Merulu xxl. Je tuším 50ml, ale ani s tým nevydržím celú noc.
Dnes som sa zľakla, že mi preteká, ale nie...môže mi ten veľký kalíšok, pokiaľ je plný a klesne nižšie, tlačiť na mechúr, že som ani necítila nutkanie na močenie 🤔

panelacikova
30. mar 2022

@dugyna ahoj, prosím ťa, čo si myslíš o tampax cup? kúpila som ho v dm drogérii, zatiaľ sa s tým nejak neviem stotožniť. mám to po prvýkrát v sebe a mám pocit, že ide nižšie.... a vôbec neviem zistiť, či sa rozvinul, pretože je to tak tvrdé, a ja som tak úzka, že aj keď sa prstami snažím dostať až k okraju, neviem posúdiť, či je rozvinutý :( teraz sedím na stoličke, zatiaľ nepreteká nič, ale mám taký pocit, že ho cítim.

evaachesa
30. mar 2022

@panelacikova podľa mňa máš nevhodnú veľkosť. Inak by si nemala cítiť že ho máš. Prečítaj si najskôr prvý link. Možno máš krátky kŕčok. Ja napríklad potrebujem 2 veľkosti. Niekedy menší a inokedy väčší podľa toho či mám kŕčok nižšie alebo vyššie. To som ale zistila asi až po 2-3 cykle a objednala ďalší.
https://www.maluna.sk/zdravie-2/krcek-maternice/

Tu to majú super popísané kedy aký vybrať. Jedná sa síce o konkrétnu značku, no podľa mňa sa aspoň dostaneš do obrazu. Ja mám kalisky priamo od nich lebo ten prvotný výber mi prišiel jednoduchší práve na základe ich podrobného popisu. 🙂
https://www.maluna.sk/menstruacia/menstruacny-k...

silesias
30. mar 2022

@jaruskatt ak máš takú silnú menstruaciu že ani xxl ti nestačí treba na gyndu. Mňa sa dr hneď opýtal na základe sona ako som na tom s menstruaciou či mám moc silnú lebo mám vysoko sliznice či čo. Dal mi na to antiku a upozornil ma že to nemám brať ako ochranu pre otehotnenim ale ako liečbu silnej menstruacie.

silesias
30. mar 2022

@jaruskatt a áno moze tlačiť na mechur tak že ani necitis mocenie ono ta merula je hodne pevna. Ja ju uz mam druhý rok a som s nou spokojná. Ale pravda že používam dva kalisky. Merulu mám čisto na 2-3 deň keď mám ms najsilnejšiu. Vylievam vtedy častejšie aj 4-5x za 24 hodín. V noci chodím na wc keďže pijem veľa vody plus mam deti takže nikdy neprespim celu noc 🤣

slamocka
5. máj 2022

Dievcata, kedze som si vela citala toto forum a je prelinkovane aj s inymi diskusiami, pridavam svoju skusenost s kaliskom Merula. Rozhodla som sa pre neho najma pre univerzalnost, som po 2 porodoch, po prvom s velkym sitim, slabym panvovym dnom, atd. Tampony som absolutne neznasala, boli mi neprijemne, tlacili ma, neslo to. Merulu vyuzivam odkedy mi prisla aktualne 3 cele dni. Je to nebe a dudy, velmi prijemne, pohodlne, zacala som v strede menstruacie, ani raz som nemala nehodu. Sklad je celkom jednoduchy, aj ked ho nedate uplne dobre (nie vzdy sa mi rozvinie), tak ten tvar drzi. Nic nepretecie. Kalisok je pevny a pritom prijemny, ocenujem aj dlhu stopku, za ktoru pri vyberani jemne potiahnem, trosicku sa to posunie, prstom spravim podtlak a je to von. Raz sa mi to podarilo dat az tak hlboko, ze som to necitila 🤦 ale jemnym tlacenim panovych svalov smerom von sa mi to podarilo posunut nizsie. Pre vsetky vahajuce zienky amaterky ako som ja, naozaj odporucam. Netreba sa bat, ten pocit nekonecnej pohody stoji za prvotne pokusy 🙂 dakujem vsetkym, ktore predo mnou prispeli svojimi skusenostami ❤️ drzte sa 🥰🌻